Ministrul Comunicatiilor: Platforma e-Romania va fi operationala la mijlocul anului
Vreme a spus ca aplicatia de depunere a declaratiilor online este finalizata si ca toate intreprinderile, dar si persoane fizice autorizate vor putea sa o foloseasca in aceasta perioada.
El a afirmat ca declaratiile pot fi depuse online pana in 25 februarie, fiind prima depunere din acest an.
Potrivit sursei citate, in aceasta perioada multi dintre cei care vor sa isi depuna declaratiile online si-au cumparat si semnaturi electronice, insa nu a putut preciza cati agenti economici din Romania au semnaturi electronice.
"Acest subsistem va face parte in final din platforma e-Romania. Platforma e-Romania estimam ca va fi operationala la mijlocul anului. Dar la ora actuala exista platforma e-guvernare, care face legatura pentru aceasta componenta, pentru declaratii", a spus Vreme.
Intrebat cat va costa portalul e-Romania, Valerian Vreme a afirmat ca nu a fost alocata niciodata o suma de ordinul milioanelor, asa cum s-a vehiculat, ci s-au facut niste estimari cat ar costa o informatizare a Romaniei.
"Aceasta suma nu a existat niciodata, poate au fost estimari cat ar costa o informatizare, dar nu a existat aceasta suma niciodata. Daca discutam de informatizarea unei tari si, mai degraba, de virtualizarea Romaniei, este un proces dinamic. In momentul in care vom lansa platforma e-Romania, vom avea reguli pentru comunitatile locale ca sa se ataseze acestei platforme, dar in niciun caz nu au existat sume de ordinul a 500 de milioane (de euro - n.r.)", a spus Vreme.
In ceea ce priveste zonele lipsite de internet, ministrul a declarat ca in prezent "se lucreaza la solutia tehnica" si urmeaza ca banii - 84 de milioane de euro, fonduri europene - sa fie accesati "pentru a dezvolta o retea de fibra optica absolut in toate zonele tarii".
El a adaugat ca internetul va fi extins si in zone izolate, precum catunele din Muntii Apuseni.
Ministrul a afirmat ca politica Uniunii Europene spune ca "fiecare cetatean are dreptul sa aiba acces la internet".
Intrebat ce suprafata din Romania nu are acces la internet, Valerian Vreme a spus ca exista mai multe studii in acest sens, iar un studiu realizat de Vodafone estimeaza ca doar zece la suta din Romania este lipsita de internet, in timp ce alte studii estimeaza ca o suprafata de 20-25 la suta nu este acoperita.
Serviciile din platforma eRomania intarzie sa apara. Omnilogic acuza autoritatile de lipsa garantiilor de finantare
Seful Microsoft Romania despre proiectul e-Romania: Coordonarea institutiilor publice, mentalitatea insulitelor informatice si competentele functionarilor, printre principalele provocari
AUDIO: Toma Cimpeanu, seful proiectului e-Romania: Inca aproximativ 500 milioane euro se vor duce in proiectul e-Romania in perioada 2014-2017
eRomania a ramas doar pe hartie si in 2010. Prima sectiune a portalului va fi gata abia in primele luni din 2011

Liber la vaccinarea cu AstraZeneca: Unde sunt acum mii de locuri disponibile în București și cum poți găsi alt centru în țară / Explicațiile autorităților
Scurt ghid de făcut Bugetul franjuri: 10 excepții fiscale care au sărăcit Educația și Sănătatea, tolerate de toți- de la PSD la PNL și USR-PLUS
Ce metode au folosit Franța și Germania pentru a vaccina cât mai multe persoane vulnerabile și cum s-ar aplica și în România
FOTO Pistele de biciclete de pe Splaiul Independenței, trasate vara trecută de o companie municipală și care costă circa 1,5 milioane lei, au început să se degradeze
Nici viața de vegetarian nu e ușoară...fasolea, uleiul, pâinea și brânzeturile sunt în topul scumpirilor comunicate de INS
12 februarie 2011: Platforma e-Romania va fi operationala "cel mai probabil" la mijlocul acestui an
Nu ni se poate spune cat a costat pana acuma ceva inexistent. Nu ni se poate spune cat va mai costa de-acum incolo. Dar, cu siguranta "nu a costat 500 de milioane de euro".
Haideti sa ne dam cu presupusul, ca e vorba de banii nostri... Deci daca nu-s 500, sa fie 499?
ma dezamageste romanica...
Sitemul depunerii celorlalte declaratii a fost facut tot de ANAF.
http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-8266009-470-000-firme-vor-avea-nevoie-certificate-digitale-pentru-depunerea-declaratiei-unice-internet-pana-1-iulie-pana-acum-cumparat-certificate-pentru-doar-70-000-firme.htm?cfmail
In schimb matale vii si spui in 2010 ca de la 1 ian 2011 o sa putem platii taxele online, vine 1 ian si ghiseul.ro e un site cu O POZA care iti spune ca e nefunctional. Dupa aia vii si spui ca e functional.... da inca nu s-au inscris primariile bla bla... bla bla... ca m-am enervat.
Incompetentule!
Apropo de ce scrie utilizatorul "i am disappoint " legat de bani... Cand o sa zicei voi pe ce cheltuiti banii atunci o sa va zic si eu cat castig (a se citi: o sa imi declar si eu toate veniturile si nu o sa mai muncesc la negru/gri)
Atat poate sa produca tara din pacate in momentul asta, si mai si sunt sunt 11 milioane de asistati sociali in tara asta.
este prima data dupa 90 cand lucrurile parca incep sa mearga, lucrari mari de infrastructura etc...si chiar si e-romania asta..
D-nul Vreme este rău de tot în afara problemei, să-mi fie cu scuzare... nu este nevoie de fibră optică în toată țara (și în nici un caz nu se rezolvă cu 84 de milioane), ci este nevoie ca fiecare să-și vadă de treabă: statul să pune la dispoziție serviciile, și populația să le consume.