Unul dintre cei mai influenti designeri in viata, Jonathan Ive, ar putea parasi Apple dupa aproape 20 de ani pentru a locui in Marea Britanie alaturi de familia sa, informeaza The Times citat de Cult of Mac. Din informatiile obtinute de publicatia britanica, Ive a intrat in conflict cu conducerea Apple din cauza calatoriilor sale foarte dese din Statele Unite catre Marea Britanie.

Jonathan IveFoto: Apple

Conform surselor citate, Apple i-ar fi spus in mod direct lui Ive ca nu isi va putea mentine pozitia in cadrul companiei daca alege sa locuiasca in Marea Britanie.

Jonathan Ive este omul din spatele designului iconic care a redefinit piata electronicelor in ultimul deceniu, de la iPod la celebrul MacBook Air, este considerat de multi ca fiind adevaratul urmas al lui Jobs in ceea ce priveste viziunea creativa.

Nascut in 1967 la Londra, Ive este la ora actuala cel mai apreciat designer britanic din lume, cu lucrari expuse in muzee precum Metropolitan Museum of Modern Art din New York. In anul 2010, revista Fortune l-a numit “cel mai destept designer din lume” pentru munca sa la Apple.

Ive a intrat in companie in 1992, in perioada de exil a lui Steve Jobs si a fost ignorat timp de aproape 4 ani. In 1997, Apple a lansat pe piata prima generatie a calculatorului iMac, proiectata de Ive: un sistem integrat in monitor, disponibil in mai multe culori, care se desprindea de paradigma anilor ’90, definita de computere gri, voluminoase si dificil de utilizat. Vandut in zeci de milioane de exemplare, primul iMac a reprezentat fundatia renasterii companiei din Cupertino.

Ive este considerat drept unul dintre potentialli succesori ai lui Steve Jobs la conducerea Apple si are o avere estimata la peste 100 de milioane de dolari, obtinuta in principal de pe urma carierei sale in cadrul companiei. Zvonurile despre plecarea sa vin cu doar cateva zile inaintea lansarii celei de-a doua generatii a tabletei iPad.