Ascend Netsolutions, unul dintre cei mai noi publisheri online din Romania, lanseaza marti, 1 martie, ora 12.00, cinci noi proiecte online: ITplay.ro, TopExperti.ro, Pandoria.ro, Wikifood.ro si SocialDiva.ro. Noile proiecte tintesc segmente cu crestere mare, cum ar fi cel al cumparaturilor colective, al stirilor din IT si al site-urilor feminine, conform reprezentantilor companiei.

SocialDiva.roFoto: ASCEND Netsolutions

Lansarea celor cinci noi proiecte vine la doar patru luni dupa infiintarea companiei. Ascend Netsolutions, condusa de Mihai Paun, a aparut pe piata dupa ce Paun si-a dat demisia din functia de director general al companiei Active Soft din grupul NCH, care detine site-uri precum ziare.com, 220.ro si 4Tuning.

Itplay.ro este un portal de IT&C care doreste sa se diferentieze de ofertele disponibile pe piata prin continut propriu: “Tehnologia si, cu precadere IT&C, este un domeniu care va atrage intotdeauna atat specialistii, cat si pasionatii. Un site care sa prezinte informatii detaliate si mai ales explicate pe intelesul oricui este nu numai util, dar si necesar, intr-o piata care se dezvolta mai rapid decat ne putem imagina. Dupa mai bine de 10 ani de presa in domeniu, pot spune ca ITplay.ro este cea mai buna combinatie de suport mediatic si echipa prin care informatia sa fie prezentata publicului larg”, a declarat Vasile Damian, Project Manager ITplay.ro.

Pandoria.ro va fi un site de cumparaturi colective, care va oferi reduceri semnificative pentru produse din segmentul premium daca exista o masa critica de cumparatori. Diferentierea fata de actualele oferte este orientarea spre produse exclusiv din segmentul superior al pietei.

SocialDiva.ro se adreseaza publicului feminin cu recomandari din zona de fashion, shopping, lifestyle. Site-ul va aduce zilnic articole noi pe subiecte legate de frumusete, moda, relatii, stil de viata si shopping.

TopEXPERTI.ro este prima platforma web menita sa faciliteze legatura intre experti din domeniul psihologiei si persoane care necesita suport sau consiliere psihologica. Platforma tehnica, special conceputa pentru topExperti.ro, avand la baza tehnologia instant messenger, permite comunicarea in timp real cu expertii, dar si interactivitatea intre utilizatorii platformei. Astfel, orice persoana va putea solicita o opinie avizata pentru rezolvarea problemelor de natura psihologica.

Ultimul proiect, WikiFood, va fi un portal de cultura si educatie gastronomica, bazat pe informatii oferite de medici nutritionisti. Noutatea la nivel de conţinut consta mai ales în recenziile zilnice pe care experţii în nutriţie le vor face alimentelor comercializate de marile branduri sau de producătorii de hrană bio, ecologică sau tradiţională. „Ne dorim ca WikiFood.ro să fie prima şi cea mai completă enciclopedie gastronomică făcută cu ajutorul publicului şi, prin referinţele despre calitatea ingredientelor pe care le adaugă specialiştii, să devină o sursă de educaţie culinară, prin care să aflăm, cu toţii, ce merită de fapt să mâncăm de pe piaţa invadată de produse alimentare de toate felurile”, a declarat Adrian Garjoaba, coordonatorul proiectului.