​Producatorul rus de software antivirus Kaspersky Lab a rugat presa sa nu mai distribuie informatii neconfirmate fiindca acestea fac rau companiei si a adaugat ca Evgheni Kaspersky isi continua normal activitatile de zi cu zi. Totusi, scurta declaratie nu pomeneste nimic de tanarul Ivan Kaspersky despre care presa rusa a scris ieri ca ar fi fost rapit si ca se cere o rascumparare de trei milioane euro. Agentiile ruse de presa noteaza ca nici Politia nu a facut pana in prezent declaratii.

"Kaspersky Lab roaga cu respect jurnalistii sa se abtina de la speculatii si sa nu mai distribuie informatii neconfirmate despre presupuse evenimente legate de familia Kaspersky. Evgheni Kaspersky isi continua munca de zi cu zi la companie si considera ca raspandirea de informatii neconfirmate face rau companiei.", arata o scurta declaratie remisa vineri de cunoscutul producator de solutii de securitate.

Declaratia nu pomeneste nimic de Ivan Kaspersky, insa nici Politia din Rusia nu a dat nicio informatie pe tema presupusei rapiri.

Site-ul LifeNews.ru scria joi ca Ivan Kaspersky, in varsta de 20 de ani, este dat disparut si ar fi fost rapit pe 20 aprilie, in drum spre munca. Aceeasi sursa scria ca rapitiorii cer trei milioane de euro.

Presa rusa mai scrie ca rapitorii au adunat de pe internet multe detalii despre rezidenta lui Kaspersky care avea un profil foarte detaliat pe o retea sociala unde isi trecuse si adresa locuintei.

Kaspersky Lab (Laboratoriya Kasperskogo ZAO, in rusa) are peste 300 de milioane de utilizatori in lume si operatiuni in 40 de tari. Compania a fost fondata in 1997, are circa 2.000 de angajati si a obtinut venituri anuale de circa jumatate de miliard de dolari.

Evgheni Kaspersky, fondatorul companiei, are o avere de 800 milioane dolari, fapt ce il plaseaza pe locul 125 in topul celor mai bogati rusi.