Sony a admis ca persoane "neautorizate" au "spart" reteaua PlayStation si adauga ca e posibil ca in afara datelor personale din profilurile utilizatorilor, sa fi fost furate si date legate de cartile de credit, noteaza BBC. Reteaua Playstation e nefunctionala de miercurea trecuta, iar compania admite tarziu ca lucrurile sunt grave, la orizont fiind un dezastru de PR.

Acesta e mesajul care apare cand vrei sa te autentifici pe reteaFoto: Captura Sony

Nick Caplin, sef de relatii publice la Sony a adims pe blogul companiei ca reteaua a fost intre 17 si 19 aprilie tinta unui atac masiv care a avut ca rezultat faptul ca hackerii au obtinut informatii personale despre utilizatori.

Caplin a mai spus ca desi nu exista inca dovezi clare, nu poate exclude posibilitatea ca detalii legate de cartile de credit (numarul, data expirarii, dar nu si codul de securitate) sa fii ajuns pe mana infractorilor.

Dat fiind ca reteaua PlayStation are 77 milioane de utilizatori, e de inteles ca reactiile au fost vehemente, oamenii fiind suparati ca un astfel de lucru s-a putut intampla si ca Sony reactioneaza tarziu si nici nu da informatii clare.

Presa spune ca Sony e in fata unui dezastru de PR, mai ales ca PlayStation e un produs apreciat, iar reteaua are atat de multi utilizatori. Multi spun ca si daca nu s-au furat date legate de cartile de credit deja este grav fiindca multi au aceeasi parola pentru mai multe site-uri, astfel ca hackerii au pus mana pe informatii valoroase.