Noua versiune de iPhone va fi disponibila de la mijlocul lunii octombrie in Statele Unite si va fi, de asemenea, distribuita de Sprint Nextel, al treilea mare operator de telecomunicatii din SUA, potrivit Wall Street Journal care precizeaza ca telefonul va fi lansat pe piata mai tarziu decat se preconiza initial.

Noul dispozitiv, iPhone5, ar trebui sa fie "mai subtire si mai usor" decat iPhone 4 si echipat cu un aparat de fotografiat "imbunatatit", precum si un sistem de operare "mai sofisticat", sustine ziarul citat.

La publicarea rezultatelor sale trimestriale de la jumatatea lunii iulie, directorul Finance Group doar a lasat sa se inteleaga ca ar putea exista in curand "o tranzitie la un produs nou", care ar putea "afecta rezultatul" trimestrului la sfarsitul lunii septembrie.

Apple a anuntat ca a vandut intre aprilie si iunie 20,3 milioane de iPhone-uri, fata de 8,3 milioane in perioada similara a lui 2010. Trimestrul trecut s-au vandut 9,25 milioane tablete iPad, fata de 3,3 milioane in perioada similara a anului trecut.

In aceste conditii, profitul Apple a urcat cu 125%, la 7,31 miliarde dolari, iar vanzarile au avansat cu 82%, spre 28,5 miliarde dolari.