După ce au copilărit în cartierul Drumul Taberei din București, au decis să cumpere primul lor apartament tot aici. Au ales un spațiu semidecomandat, cu trei camere, într-un bloc de locuințe colective finalizat la sfârșitul anilor 1980 și au ras totul din el. În șase luni, noua lor casă arăta altfel, scrie site-ul Love&Deco.

Apartament before and afterFoto: Love&Deco

Apartamentul cu trei camere semidecomandat, era amenajat într-un stil tipic blocurilor din cartierele-„dormitor” ale Bucureștiului.

„Avea finisaje standard: pardoseli din mozaic în baie, bucătărie și balcon, linoleum lipit pe șapa de ciment în holul de la intrare, pe coridor și cele trei camere. Era faianță albă pe pereții băii și bucătăriei, în camere și holuri pereții erau finisați cu var, iar în bucătărie am găsit vopsea pe bază de ulei”, își amintește arhitectul Adrian Ioan Ciorgovean, care alături de colega sa, Andreea Oana Cucu, s-a ocupat de renovare.

Cum a fost regândit apartamentul

Lucrările de renovare au început în iunie 2022, iar șantierul a început cu decopertarea pereților, înlăturarea finisajelor vechi, schimbarea instalațiilor sanitare și electrice și recompartimentarea spațiului. Designerii au lucrat cu o suprafață totală de 78,55 metri pătrați și au regândit apartamentul astfel încât să creeze fluiditate și spații aerisite.

Pentru prima lor locuință, proprietarii și-au dorit ca amenajarea nu doar să fie practică, ci și să le oglindească personalitățile. În ce privește partea estetică, punctul de pornire a fost pasiunea lor pentru obiecte handmade și palete vesele de culori. Așa s-a ajuns la un proiect de amenajare pe care designerii l-au denumit „Pastel” după finalizare.

Pentru estetică, nu s-au oprit la elemente ale unui singur stil, așa că la final au ajuns la un concept contemporan, cu accente mediteraneene, futuriste și postmoderniste. Acestea pot fi observate încă din holul de la intrare, cu oglinda în formă de arcadă, specifică stilului neo-memphis, și nișele din perete care creează zone de display pentru decorațiuni.

Cât a ajuns să coste renovarea la final și mai multe imagini, puteți vedea pe Love&Deco.ro.

Foto: Andreea Oana Cucu