Angajati ai AVAS au solicitat adeverinte din partea institutiei la care lucreaza, pentru a obtine o reducere de 25% din pretul biletului la concertul AC/DC din 16 mai, anul trecut, dupa ce Kamikaze a scris ca va acorda bugetarilor o reducere de 25%.

In materialul Kamikaze intitulat "Kamikaze ajuta sectorul de stat si pensionarii care merg la AC/DC!" anunta ca persoanele din aceste categorii sociale care vin cu biletul la concert la redactia revistei vor beneficia de o reducere de 25 la suta. "Vino cu biletul la redactia Kamikaze si, daca ne dovedesti ca esti angajat la stat, iti vom returna 25% din cat ai dat pe el. In caz ca esti pensionar, ia cu tine ultimul talon (din care sa rezulte ca nu ai pensia mai mare de 1.500 de lei), vino la redactie si iti vom da 15% din biletul la concert", se arata in materialul revistei.

Catalin Prisacaru de la Kamikaze a explicat pentru HotNews.ro ca " ideea reducerii a pornit ca o gluma si chiar am fi acordat acele reduceri daca se prezenta cineva la redactie, dar nu a venit nimeni, nici macar persoana care a solicitat adeverinta".

Potrivit unui document publicat pe blogul jurnalistului Victor Ciutacu, Bogdan Negrea, salariat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a solicitat o adeverinta "pentru a-i servi la obtinerea unei reduceri de 25 la suta din pretul biletului la concertul AC/DC din data de 16.05.2010".

Pe de alta parte, Valentin Vasiloiu, directorul Eventim, firma care s-a ocupat de vanzarea biletelor pentru eveniment, a declarat pentru Mediafax ca firma sa nu a practicat niciun fel de reducere speciala.

Dupa aparitia documentului, AVAS a confirmat ca doi angajati au solicitat asemenea adeverinte prezentand un articol din revista Kamikaze, in care erau mentionate asemenea reduceri.

"Ca urmare a solicitarii primite de la doi angajati ai Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, institutia a eliberat doua adeverinte care certificau calitatea de angajati a acestora si precizau scopul pentru care urmeaza a fi folosite", se arata in comunicatul AVAS.

Totodata, AVAS precizeaza ca nu a avut nicio legatura cu reducerea de 25% oferita de catre publicatia Kamikaze si nici nu a facut niciun demers in acest sens.

Potrivit unei declaratii de avere din aprilie 2009, postata pe site-ul AVAS, Bogdan Negrea are un apartament, un autoturism Opel din 2000, un Mercedes din 1998 si doua motociclete Honda si Suzuki, din 2005, respectiv din 2007. De asemenea, in 2009, acesta avea un cont de 74.000 de lei si datorii de 55.000 de lei.