Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au decis, in sedinta de marti, sa amendeze SC RCS&RDS SA cu 10.000 de lei, pentru ca operatorul de cablu nu a introdus in grila sa postul GSP TV, declarat liber la retransmisie.

Potrivit unui comunicat remis de CNA, "Consiliul a constatat ca postul GSP TV nu este retransmis de RCS & RDS, incalcandu-se, astfel, principiul "must carry" reglementat de art. 82 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, care precizeaza ca ".

In urma cu o luna, CNA a somat public compania RCS&RDS pentru incalcarea principiului formulat in Legea audiovizualului, dupa ce a primit peste 7.000 de reclamatii.

Postul de televiziune GSP TV a fost inclus, in 12 iulie, pe lista posturilor care trebuie incluse, in ordinea audientelor, de distribuitorii de programe in grilele lor. GSP TV a fost scos din grila RCS&RDS la sfarsitul contractului dintre acest operator si Antena TV Group.

  • Potrivit principiului "must carry", stipulat in art. 82 din Legea audiovizualului, distribuitorii de programe (cablistii) trebuie sa includa in grilele lor posturile Societatii Romane de Televiziune, posturile pentru care exista acorduri internationale (TV 5) si serviciile de programe libere la retransmisie si fara conditionari tehnice sau financiare ale radiodifuzorilor privati, in limita a 25% din numarul de programe distribuite in reteaua respectiva. In acest sens, este intocmita, periodic, o lista de 25 de posturi "must carry", lista care include pe pozitia 13 si postul GSP TV.