Cateva zeci de angajati ai TVR au protestat pentru scurt timp, miercuri dimineata, in curtea televiziunii publice fata de situatia financiara a acestei institutii, situatie ce a determinat conducerea sa taie sau sa limiteze beneficii precum primele de vacanta sau bonurile de masa. Evenimentul a fost descris de diversemedia drept "greva spontana", cauzata de temerile legate de posibile concedieri.

Seful Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV, Sorin Rada, nu a putut fi contactat in pofida incercarilor insistente ale HotNews.ro de a discuta despre eventuala implicare a SPUSTV in acest protest sau in viitoare actiuni similare. Presedintele-director general al SRTV, Alexandru Lazescu, a spus in schimb pentru HotNews.ro ca nu au existat revendicari si ca a fost "un miting bine organizat pentru o actiune spontana", chit ca a avut putini participanti.

Alexandru Lazescu a descris protestul drept unul "strict demonstrativ". El a spus ca in prezent conducerea televiziunii discuta posibile solutii pentru situatia financiara critica a TVR, dar ca "atunci cand avem propuneri clare le vom pune pe masa". Pana atunci totul se rezuma la speculatii, a afirmat Lazescu.

Multi dintre angajatii TVR nu au stiut despre protestul de miercuri, desi, dupa cum scrie Mediafax, angajati ai institutiei s-au strans si marti dimineata. Miercuri, la protest s-ar fi adunat cateva zeci de angajati. Mediafax scrie ca numarul acestora s-a ridicat la circa o suta (majoritatea din zona tehnica), in timp ce EvZ scrie ca ar fi vorba de peste 200.

Luna trecuta, Alexandru Lazescu spunea, intr-un interviu acordat HotNews.ro pe tema situatiei financiare critice din TVR, ca intentioneaza ca pana la sfarsitul anului sa evalueze ce servicii pot fi externalizate si ca se va tine cont de aceasta evaluare in cazul viitorului contract de munca.

Tot luna trecuta, Lazescu intra intr-un schimb dur de replici cu Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor TV. Acesta calificase drept un abuz decizia de a suspenda bonurile de masa pentru angajatii care "au facut si fac destule sacrificii". Lazescu afirma atunci, ca sindicatul ar trebui "sa aiba curajul sa faca aceasta afirmatie privind in ochii miilor de colegi din presa care si-au pierdut locul de munca, din 2009 incoace".