HotNews.ro, in parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), anunta incheierea proiectului Parlamentor.ro, care a urmarit implicarea publicului romanesc in dezbaterile pe teme economice de la Parlamentul European (PE), conectandu-l astfel la agenda economica a PE.

Destinat in egala masura utilizatorilor de internet din tara, precum si comunitatilor romanesti din strainatate, Parlamentor.ro a fost creat ca o platforma pentru dezbateri relevante pe teme de maxima actualitate la Parlamentul European, in special din domeniul economic si social, dand astfel cetatenilor ocazia de a interactiona direct cu alesii care ii reprezinta la Bruxelles si Strasbourg.

Prin interactivitatea crescuta, proiectul a dorit sa faca auzita vocea cetatenilor direct in forurile in care se ia decizia. Dezbaterile s-au concentrat asupra tematicilor de economie, iar intervievatii au fost alesi din randul membrilor PE care compun comisiile competente ale Parlamentului European (PE).

Platforma Parlamentor.ro, construita special pentru acest proiect, include continut video si audio interactiv (articole, interviuri si dezbateri), contribuind astfel la o mai buna intelegere a activitatii Parlamentului European. Platforma online, lansata in iunie 2011, gazduieste stiri si sinteze despre activitatea Parlamentului European si subiecte de maxim interes aflate pe agenda acestuia. Pana acum au fost realizate zece interviuri si 16 intalniri online ale utilizatorilor platformei cu membri ai acestui for - un prim pas in consolidarea dialogului dintre cetateni si reprezentantii lor in Legislativul UE.

Dezbaterile online au fost completate, incepand din vara anului trecut, de trei dezbateri offline pe teme importante aflate pe agenda parlamentarilor europeni, precum "nationalizarea" deciziilor privind Organismele Modificate Genetic, noul Cadru Financiar Multianual al UE 2014-2020 sau restrictiile pe piata muncii UE pentru muncitorii romani si bulgari. La dezbaterile offline au luat parte membri ai comunitatii Parlamentor.ro, oficialitati, reprezentanti ai diverselor organizatii.

Totodata, Parlamentor.ro a gazduit cursul online gratuit “Parlamentul European si rolul sau in economia europeana”, la care s-au inscris peste 1.600 de persoane. Dintre acestea, peste 250 au dat testul final, iar 189 au absolvit cursul.

Patru dintre cei mai activi membri ai comunitatii Parlamentor.ro, care au participat la intalniri online si/sau au completat chestionarele publicate pe site despre activitatea Parlamentului European, au avut sansa unei vizite la sediul Parlamentului European si la cel al Comisiei Europene de la Bruxelles unde, pe parcursul a doua zile, s-au familiarizat cu modul de functionare si activitatile celor doua foruri.

Programul, derulat in perioada martie 2011 - februarie 2012, a fost co-finantat de Parlamentul European. Informatii suplimentare se pot obtine de la Carmen Macavei, asistent de proiect, tel/fax + 4 021 311 1375, carmen@cji.ro

Despre HotNews.ro:

HotNews.ro este prima publicatie online actualizata 24/7 din Romania. Cu cel mai mare procent de vizitatori fideli (70% dintre cititori din cei 1,4 milioane de vizitatori unici intra direct pe site), HotNews.ro ofera informatii din zona economico-sociala, politica, sport si showbiz, plus o selectie din cele mai relevante bloguri locale. 50 de ziaristi profesionisti elaboreaza materiale proprii, in format text, audio, video sau foto, preluate de catre mari publicatii online si offline.

Despre CJI:

Centrul pentru Jurnalism Independent este o organizatie non-guvernamentala, non-profit care actioneaza pentru profesionalizarea presei prin pastrarea standardelor jurnalistice si prin dezvoltarea unui mediu echilibrat, onest si responsabil in mass-media. CJI militeaza pentru apararea libertatii de expresie ca drept fundamental al omului si conditie obligatorie a oricarei democratii. CJI contribuie la facilitarea dialogului social prin sustinerea schimbarilor democratice, prin responsabilizarea factorilor de decizie si prin incurajarea participarii active a cetateanului. (www.cji.ro)