CNA urmeaza sa discute, in sedinta de joi, o cerere a Ocram Televiziune SRL, care opereaza postul OTV, de a reanaliza decizia de marti a Consiliului, prin care se reduce la jumatate perioada de licenta pentru aceasta televiziune din cauza publicitatii politice. Prin decizia respectiva, OTV mai poate sa emita pana pe 28 septembrie. Vicepresedintele CNA, Ioan Onisei, a declarat astazi la RFI ca o noua injumatatire nu este exclusa.

Presedintele CNA, Rasvan Popescu, a declarat la randul sau pentru Paginademedia.ro ca, daca Dan Diaconescu va continua sa faca publicitate politica pentru Partidul Poporului, CNA poate sa amendeze postul, sa intrerupa emisia sau sa injumatateasca din nou perioada de licenta.

In cazul in care OTV va continua sa incalce reglementarile in vigoare, "potrivit legii, se mai pot lua decizii, in sensul injumatatirea injumatatirii, dar important este ca lucrurile sa nu continue intr-o asemenea maniera, pe de o parte si pe de alta parte, sa vedem implinita aceasta decizie, consecinta acestei decizii", a spus Onisei la RFI.

Cand i se incheie perioada de licenta, OTV are dreptul sa ceara prelungirea ei, dar aceasta trebuie aprobata de CNA.

  • Dan Diaconescu mai detine si postul DDTV (Direct Digital TV, operat de Telecroma Media SRL din 2005). Cristina Trepcea, membru CNA, a atras marti atentia, in sedinta CNA, de "trebuie facut ceva" si in acest caz. In sedinta de marti, DDTV a fost, de altfel, sanctionat cu somatie publica pentru ca a difuzat inregistrari ale unor emisiuni preluate de la OTV si sanctionate pentru transmiterea unor mesaje de promovare politica in afara campaniei electorale.