Avocata Emilia Ciucan, cea care si-a adjudecat, miercuri, pentru 11 milioane de lei (plus TVA) marca "Click", la licitatia organizata in numele unei datorii de peste 15 milioane de lei pe care Adevarul Holding o are catre agentia Oddysey Communication, nu a platit pana vineri acesti bani, a spus pentru HotNews.ro Mihnea Dumitrache, reprezentantul Acsis Solv IPURL, administratorul judiciar al Odyssey. El a spus ca Emilia Ciucan a cerut amanarea platii, dar Comitetul Creditorilor Odyssey a decis sa nu acorde aceasta amanare. Comitetul a dat insa "un ragaz Adevarul Holding, in care sa poata sa rezolve intr-un fel problema datoriei fata de Odyssey".

  • In total, sapte branduri ale Adevarul Holding au fost scoase, miercuri, la licitatie in contul unei datorii de 15,4 milioane de lei, plus cheltuieli de judecata si cheltuieli de executare silita, pe care trustul lui Dinu Patriciu o are catre Odyssey Communication, agentie controlata tot de Dinu Patriciu. Trei dintre marcile Click scoase la licitatie (inclusiv marca "Click") au fost adjudecate de Emilia Ciucan, fost avocat al Rompetrol, iar doua marci ("Bucuresti 106,2 Click FM doar radio" si "Clic") - de Anca Alexandrescu/Pro-Consul Prod. Alte doua marci nu au fost adjudecate: Adevarul Holding si TV Click!. Emilia Ciucan a licitat cel mai mare pret pentru marca "Click" -  11 milioane de lei (plus TVA). Vezi detalii despre aceasta licitatie
  • Agentia Odyssey, unde Dinu Patriciu detine 60%, a intrat in insolventa in urma cu jumatate de an. Acsis Solv IPURL este in prezent administratorul judiciar al companiei. In martie a.c., Odyssey Communication prin Acsis Solv IPURL a cerut insolventa Adevarul Holding. Pe 23 mai, cauza a fost amanata pana pe 20 iunie. Odyssey Communication este detinuta de Dinu Patriciu prin DP Holding SA - Elvetia (60%) si sefa agentiei, Diana Flutur (40%).

Plata pentru marcile adjudecate miercuri ar fi trebuit facuta in 24 de ore de la adjudecare, adica pana joi dupa-amiaza. Potrivit reprezentantului Acsis Solv IPURL, Emilia Ciucan a formulat o cerere de amanare a platii, trimisa executorului judecatoresc care s-a ocupat de licitatie, Raportoru Georgeta. El a spus ca nu are informatii oficiale in privinta celuilalt adjudecatar (Anca Constantinescu), dar ca a auzit de declaratii ale acesteia ca nici ea nu ar fi platit.

  • Paginademedia.ro o citeaza pe Anca Constantinescu spunand ca a refuzat sa plateasca cele doua achizitii si ca intentioneaza sa faca plangere penala pentru felul in care a fost organizata licitatia.

Potrivit lui Mihnea Dumitrache, Comitetul Creditorilor de la Odyssey a luat act de cererea Emiliei Ciucan, dar a decis sa nu acorde amanarea platii. In aceasta situatie, spune Dumitrache, "ramane sa vedem ce se intampla". El a precizat ca, vineri, intr-o sedinta la care a participat si directorul Adevarul Holding, Peter Imre, Comitetul Creditorilor de la Odyssey "a decis sa mai racorde un ragaz Adevarul Holding, in care sa poata sa rezolve intr-un fel problema datoriei fata de Odyssey". Mihnea Dumitrache nu a putut preciza cat de lung este acest ragaz.

Pana vineri seara, executorul judecatoresc Raportoru Georgeta, care s-a ocupat de licitatia de miercuri, nu a putut fi contactata.