503 IMM-uri din 52 de tari s-au inscris si au participat la prestigioasa provocare 2012. Datorita numarului mare de participanti au fost doua etape de concurs. In prima etapa juriul a selectat 18 finalisti si 31 semifinalisti. In partea a doua a competitiei, cei 31 de semifinalisti au fost invitati sa isi demonstreze capacitatile de marketing si sa motiveze cat mai multi oameni posibil sa ii voteze. Primele trei proiecte cu cele mai multe voturi, dupa o saptamana de votare, au intrat in finala.

Plamen Russev_fondatorul Webit CongressFoto: Webit 2012

Numarul mare de participanti a fost atras de premiile oferite de catre antreprenorul si fondatorul Congresului Webit, Plamen Russev.

"Scopul principal al competitiei pentru IMM-uri Webit este sa promoveze spiritul antreprenorial pe pietele emergente din EMEA si sa ajute la eliberarea "geniului din sticla". Noi vrem sa ii ajutam pe cei tineri de pe pietele emergente sa dobandeasca curajul sa isi urmeze visurile si sa ii ajutam sa si le implineasca prin intalnirile cu liderii ecosistemului global digital si tehnologic, cu potentialii parteneri, investitori si mentori. Antreprenorii ar trebui sa inteleaga ca daca nu au esuat, nu au incercat destul de mult si nu ar trebui sa le fie frica de esec. Ma bucur ca am motivat un numar atat de mare de IMM-uri din toata zona EMEA si din restul lumii sa ia parte la Competitia Webit Startup 2012 si sa treaca peste frica de esec. Am acordat tuturor participantilor sanse egale si o mare oportunitate sin prezentarea proiectelor lor in fata a sute de mii de vizitatori pe site-ul nostru si la Congresul Webit. Asta ne da increderea ca suntem pe calea cea dreapta si eu personal ma bucur foarte mult si multumesc echipei mele si juriului pentru ca au facut o treaba foarte buna", a afirmat Plamen Russev la o conferinta de presa, anuntand finalistii competitiei.

Cei 21 de finalisti ai Competitiei Webit Starup sunt: Frommees (Netherlands), g&life (Italia),Tellyo (Finlanda), Mediatoolkit (Croatia), D-Sight (Belgia),Autosprite (Rusia), InfoDif (Turkey), Newsgrape (Austria), Appscend (Romania), Subscrea (Polonia), GNERGY (Bulgaria), Tickera (Serbia), Imagga (Bulgaria),mySugr (Austria), Work In Field (Slovacia), Waymate (Germania), CircleMe (Marea Britanie), BellaDati (Republica Ceha), Boomeranked (Franta), NevaHold (Ghana), Dekoreko (Turcia).

Fiecare finalist primeste un stand la Congresul Webit, oportunitate de a expune in fata a peste 200 de investitori la Conferinta Leaders of the Future, eveniment din Agenda Conferintei Webit Congress. De asemenea, fiecare finalist primeste 2 bilete Gold valabile pe intreaga durata a conferintei care va avea loc in perioada 10-11 octombrie 2012 la Centrul Expo Lütfi Kirdars, din Istanbul, Turcia.

Congresul Webit este singurul eveniment adresat mediului digital, tehnologic, telecomunicatiilor si antreprenorial, cu focus pe pietele emergente din zona EMEA. Sunt asteptati peste 6000 de vizitatori din 60 de tari la Webit Congress 2012. Peste 150 de speakeri renumiti participa la eveniment si 300 de jurnalisti acreditati si bloggerii din toata lumea si-au anuntat prezenta, iar la expozitie vor lua parte 60 de companii.

8 dezbateri si conferinte vor avea loc in acelasi timp la Congresul Webit 2012, inclusiv o dezbatere ce are ca subiect domeniul Telecomunicatiilor, Conferinta Digital Marketing and Innovation, Conferinta Leaders of the Future pentru IMM-uri si antreprenori, Conferinta eCommerce, workshop-uri App World pentru dezvoltatori de aplicatii, cursuri SEO si de Digital Creative, Ceremonia Premiilor Webit pentru Excelenta Digitala si Tehnologica (sustinuta de catre ambasadorii Webit) si desigur deja celebra petrecere Webit Congress.

Anul trecut evenimentul a avut loc la Sofia, in Bulgaria si a atras peste 5300 de participanti din 45 de tari. Congresul Webit este organizat de eAcademy si Webit Ambassadors Foundation cu sustinerea IAB Europa, EACA, EGTA, OPA si a Organizatiei Arabe ICT si cu sprijinul a peste 180 de parteneri media, asociatii si ONG-uri. Asteptam cu totii Congresul Webit din Istanbul si precum si intalnirea cu intreaga comunitate digitala EMEA pe 10-11 Octombrie 2012. Te-ai inregistrat deja? Prima etapa de inscrieri cand inca poti beneficia de preturi avantajoase expira pe 30 August!

Pentru mai multe informatii despre Webit StartUP Challenge si castigatori, Congresul Webit, detalii si interviuri cu speakeri renumiti la nivel international si cu fondatorul Webit, Plamen Russev, despre expozanti si modalitatile de inregistrare, va rugam sa vizitati www.WebitExpo.com sau sa il contactati pe Simeon Polimenov (office[at]e-acad.eu).

Partenerii media si bloggerii se pot inregistra aici.