Consiliul Concurentei nu a primit spre avizare consultativa proiectul de Ordonanta de Urgenta (OUG) privind modificarea Legii Audiovizualului, a declarat miercuri Bogdan Chiritoiu, presedintele autoritatii pentru concurenta. Chiritoiu a spus ca a solicitat de la Guvern acest act normativ, care va fi analizat pana saptamana viitoare si supus apoi discutiilor din Plenul Consiliului Concurentei.

Bogdan ChiritoiuFoto: AGERPRES
  • "Conform legii concurentei, daca un proiect de act normativ ar putea afecta concurenta trebuie trimis la Consiliul Concurentei pentru aviz consultativ. Legea Concurentei care a fost modificata in vara anului trecut prevede ca este obligatoriu ca Guvernul sa ne intrebe dar nu si sa tina cont de ceea ce spunem", a mai precizat Chiritoiu.

Amintim faptul ca Guvernul a adoptat in sedinta de marti o ordonanta de urgenta ce modifica Legea Audiovizualului. Documentul a fost adoptat fara sa fi fost dezbatut public. Potrivit noii versiuni a ordonantei, obtinuta de HotNews.ro, cele mai multe dintre prevederile versiunii care a circulat in prima parte a acestei luni raman intacte. Ies unele prevederi precum cea care ar fi intarit controlul politic asupra CNA, prin posibilitatea ca membrii forului audiovizual sa fie demisi de catre Parlament prin respingerea rapoartelor anuale de activitate.