Dan Diaconescu a calificat decizia de marti a Consiliului National al Audiovizualului (CNA) de a retrage licenta audiovizuala pentru postul OTV, drept "un abuz urias din partea actualei puteri a Romaniei, adica din partea dlui Ponta si dlui Basescu" si o decizie cu substrat politic. Patronul OTV a declarat ca presedintele Basescu a fost "vizibil deranjat de decizia mea de a repune pe tapet statutull sau juridic si probabil ca si membrii PDL au primit aceasi ordin ca membrii PSD astazi in CNA".

Mesajul afisat de OTV marti searaFoto: captura Dolcetv.ro

Daca in momentul in care CNA a luat decizia, emisia OTV continua, iar pe micul ecran rula emisiunea medicala "Sa traim bine", la momentul transmiterii acestei stiri, postul OTV afisa urmatorul mesaj: "Emisia postului OTV a fost intrerupta la ordinul lui Victor Ponta".

"Buna seara Romania, poate pentru ultima oara, poate pentru un nou inceput", si-a inceput Dan Diaconescu conferinta de presa, afirmand ca este pentru prima oara in Uniunea Europeana cand se inchide un post de televiziune.

El a caracterizat decizia CNA de a inchide emisia OTV drept "un moment neplacut, groaznic pentru democratia romaneasca".

Dan Diaconescu a afirmat ca "PSD a mai inchis o data OTV cu o procedura identica", in 2002, in guvernarea Adrian Nastase, "tatal spiritual al premierului de azi", care "i-a ordonat lui Ralu Filip sa inchida" televiziunea.

"Intamplarea a facut, justitia divina, ca Ralu Filip sa-si piarda viata", a comentat Dan Diaconescu, remarcand faptul ca noul presedinte al CNA, care a fost numit marti, a propus, cateva ore mai tarziu, inchiderea OTV, propunere votata in unanimitate, "o noua premiera".

"Televiziunea poporului e inchisa chiar de reprezentantul ales al poporului, dl premier Victor Ponta", a acuzat acesta, afirmand ca pe viitor va comunica prin intermediul altor televiziuni care il vor invita sau "angaja ca moderator", pana la alegerile parlamentare din 2016.

Dan Diaconescu sustine ca nu mai are niciun control asupra firmei OTV, intrata in insolventa, si care este condusa acum de un administrator judiciar care "hotareste cum se fac platile".

"Ponta repeta pas cu pas ceea ce a facut Adrian Nastase. Ne asteptam ca dl Ponta sa sune, sa ameninte, ne asteptam la orice, pentru ca asta este dictatura in care traim", a mai spus acesta.

CNA a decis, marti, sa retraga licenta audiovizuala societatii Ocram Televiziune, pentru postul OTV, din cauza amenzilor acumulate de acest post in ultimii ani si ramase neachitate. Decizia a fost luata in pofida faptului ca societatea Ocram se afla in insolventa, dupa cum au aratat la CNA reprezentantii postului.

Membrii CNA au invocat mai multe "abuzuri" ale acestui post si faptul ca forul audiovizual trebuie sa aplice legea, care prevede ca daca amenzile nu sunt platite, licenta este retrasa. Principalul abuz mentionat de presedintele CNA, Laura Georgescu, a fost unul despre care ea declara ca a aflat acum trei zile, iar alti membri CNA - chiar azi. Anume, faptul ca OTV a cerut in instanta si a obtinut calitatea de "consumator captiv in raport de CNA".