Verdict dur al Bruxelles-ului: Campanii mediatice de hartuire asupra personajelor-cheie din Justitie. Vezi cum s-a ajuns aici si care sunt campaniile de presa reclamate de 3 institutii majore din Europa

de Costin Ionescu     HotNews.ro
Miercuri, 30 ianuarie 2013, 17:11 Economie | Media & Publicitate


Presiunile unor institutii media asupra sistemului judiciar, hartuirea unor personaje-cheie din Justitie si indoielile privind eficacitatea CNA sunt evidentiate, in mod fara precedent, in raportul MCV prezentat miercuri de Comisia Europeana. CE arata ca este nevoie de o "reviziuire a normelor existente", asa incat libertatea presei sa fie insotita de o "protectie a institutiilor si a drepturilor fundamentale ale persoanelor". Raportul Comisiei este ultimul dintr-o serie de pozitii ale unor organisme internationale, dupa cele ale Comisiei de la Venetia si OSCE, ce fac referire la faptul ca in Romania o parte din mass-media e folosita in scopuri politice - trustul lui Dan Voiculescu fiind nominalizat de OSCE ca "exemplu viu" de instrument politic. Raportul MCV insista asupra atacurilor media asupra justitiei, atacuri reclamate in Romania nu doar de presedintele Basescu, ci si de reprezentantii multor institutii judiciare.

Documentul mentioneaza ca e nevoie de "asigurari" privind independenta CNA si ca forul audiovizual ar trebui sa aiba un "cod de conduita".


Context: Cum s-a ajuns la situatia in care presa ajunge sa fie mentionata ca instrument de presiune in rapoartele unor foruri internationale


Cazurile in care presa a dus campanii sustinute impotriva unor institutii sau persoane publice sunt vechi, insa au atins un nivel fara precedent anul trecut. Atacurile media sau prin media se indreptau, initial, preponderent asupra unor institutii guvernamentale sau publice - vezi cazul lui Dan Grigore, membru CNA care la inceputul anului trecut si-a dat demisia ca urmare a unor declaratii facute la adresa sa de Crin Antonescu, la Antena 3. Atacurile s-au intors spre zona sistemului judiciar incepand din vara, prin campaniile duse in special de Antena 3 la adresa diversilor membri ai Curtii Constitutionale, CSM si ai altor institutii de profil.

 • In tot acest timp, diverse cazuri de atacuri mediatice si campanii au fost discutate in CNA, for care, impartit politic fiind, nu a reusit sa dea sanctiuni in cazuri majore de abuzuri media. O parte dintre membrii Consiliului au avut, de altfel, pozitii publice in care au criticat incapacitatea acestui for de a sanctiona fapte "grave" din audiovizual.

Atat o parte dintre membrii CNA, cat si conducerea unor institutii importante din justitie au facut trimitere explicita la Antena 3 ca autoare a atacurilor si presiunilor asupra unor persoane sau institutii.

Cazuistica Antena 3 a fost punctata, in noiembrie, de o parte dintre membrii CNA. Ei indicau, intre altele, mai multe exemple de campanii sustinute de acest post impotriva unor oameni din justitie, in perioada ce a urmat referendumului.

Intre altele, cei cinci aratau in "opinia separata" transmisa atunci presei:
 • "nesanctionarea unor abateri grave de la legislatia audiovizualului inregistrate pe parcursul mai multor campanii difuzate de catre Antena 3. Cei cinci faceau referire la "emisiunile monitorizate si analizate in mai multe randuri de catre plenul CNA in cazurile manifestatiilor de strada  din ianuarie 2012, campaniile duse impotriva unor judecatori ai Curtii Constitutionale si a Curtii ca institutie in ansamblul ei, impotriva unor magistrati ai CSM, impotriva Institutului Cultural Roman si impotriva presedintelui Romaniei. Dezbaterile din cadrul Consiliului au relevat incalcari de la legislatia audiovizualului. (...) CNA nu a adoptat nicio masura sanctionatorie. Faptul ca nu au fost aplicate sanctiuni nu inseamna ca abaterile nu au existat, ci doar ca CNA, prin votul unor membri, legitimeaza si incurajeaza repetarea si multiplicarea unor astfel de abateri de la lege."

Printre cazurile mentionate de cei cinci membri CNA:
 • in emisiunile Antena 3 "a fost incalcat astfel dreptul la dreptul la propria imagine al judecatoarelor Curtii Constitutionale Iulia Motoc si Aspazia Cojocaru, al judecatoarelor Alinia Nicoleta Ghica si Oana Andreea Schmidt-Haineala si al judecatorului Cristi Danilet de la Consiliul Superior al Magistraturii";
 • "in cazul doamnei Iulia Motoc, judecator la Curtea Constitutionala, am apreciat ca a fost incalcat grav dreptul la propria imagine, postul reproducand un text scris de domnul Eugen Mihaescu care mentiona o presupusa tulburare psihica de care ar fi suferit doamna Motoc";
 • "in cazul domnului Cristi Danilet, judecator, membru al CSM, am considerat ca a fost incalcat dreptul la propria imagine si nu au fost respectate obligatiile postului privind asigurarea unei informari obiective si corecte. In introducerea emisiunii Sinteza Zilei din 29 august, moderatorul Mihai Gadea a vorbit despre "un demnitar foarte important", "unul dintre aparatorii acestui regim", "dat in judecata de proprii parinti"."
 • "Sub titlul "Ele l-au salvat pe Basescu", in emisiunea Panorama din 25 august, in timp ce erau prezentate fotografiile presedintelui si vicepresedintelui CSM - Alina Nicoleta Ghica, respectiv Oana Andreea Schmidt-Haineala, Aspaziei Cojocaru, Laurei Codruta Kovesi si Monicai Macovei, moderatorul emisiunii a permis atacuri nefondate la adresa persoanelor si a institutiei Consiliului Superior al Magistraturii, catalogata de unul dintre realizatorii postului drept "alta institutie mizerabila in statul asta reformat".

Alte cazuri de atacuri mediatice fata de care institutiile din justitie au reactionat in ultima jumatate de an:

Raportul CE de miercuri, 30 ianuarie 2013

In raportul CE privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) se arata ca "au existat numeroase exemple de mijloace de informare in masa care au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar", ca e nevoie de masuri pentru independenta CNA si se mentioneaza efectul atacurilor politice si mediatice asupra ANI: "rapoartele ANI sunt in mod frecvent contestate, chiar daca bilantul (...) este pozitiv".

Ce spune raportul Comisiei privind progresele Romaniei in cadrul MCV, cu privire la atacurile politice si mediatice asupra institutiilor judiciare:
 • "In timpul verii, una dintre preocuparile majore a fost dovada clara a exercitarii de presiuni asupra institutiilor judiciare si a lipsei de respect pentru independenta sistemului judiciar. Aceasta ramane un motiv serios de preocupare. Comisia a primit numeroase rapoarte privind acte de intimidare sau hartuire comise impotriva unor persoane care lucreaza in institutii judiciare si anticoruptie importante, inclusiv amenintari cu un caracter personal impotriva judecatorilor si a familiilor acestora si campanii mediatice de hartuire."
 • "Din pacate, recomandarea Comisiei nu a fost pusa in aplicare pe deplin. Atacurile cu motivatie politica la adresa sistemului judiciar nu au incetat. Un punct critic este acceptarea hotararilor judecatoresti: pentru aceasta este necesar ca toti membrii clasei politice sa ajunga la un consens privind abtinerea de la criticarea hotararilor judecatoresti, de la subminarea credibilitatii magistratilor sau de la exercitarea de presiuni asupra acestora."
 • "Comisia ar dori, de asemenea, sa atraga atentia asupra rolului mijloacelor de informare in masa. Au existat numeroase exemple de mijloace de informare in masa care au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar, precum si anumite indoieli cu privire la eficacitatea activitatii de supraveghere desfasurata de Consiliul National al Audiovizualului. Situatia sugereaza necesitatea unei revizuiri a normelor existente pentru a garanta faptul ca libertatea presei este insotita de o protectie corespunzatoare a institutiilor si a drepturilor fundamentale ale persoanelor, precum si pentru a pune la dispozitie masuri reparatorii eficiente."
 • Recomandare: "revizuirea standardelor existente pentru a se garanta existenta unor mijloace de informare in masa libere si pluraliste, asigurandu-se, totodata, masuri reparatorii eficiente impotriva incalcarii drepturilor fundamentale ale omului si impotriva exercitarii de presiuni nejustificate si a recurgerii la acte de intimidare de catre mijloacele de informare in masa asupra sistemului judiciar si a institutiilor implicate in combaterea coruptiei. Ar trebui sa se dea asigurari Consiliului National al Audiovizualului cu privire la independenta sa efectiva, iar acesta ar trebui sa isi indeplineasca pe deplin rolul prin instituirea si aplicarea unui cod de conduita in aceasta privinta"
 • Despre atacurile politice si mediatice asupra ANI: "O preocupare majora ramane faptul ca rapoartele ANI sunt in mod frecvent contestate, chiar daca bilantul actiunilor castigate de ANI in cazul atacarii deciziilor sale in instanta este pozitiv. Agentia, Consiliul National de Integritate (NIC) si personalul acestora au facut deopotriva obiectul unor frecvente atacuri politice si mediatice."

Pozitii anterioare raportului MCV: Misiunea OSCE la alegeri, Comisia de la Venetia

In prezentarea raportului MCV, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene a aratat, miercuri, ca forurile europene au fost sesizate in legatura cu presiunile mediatice inclusiv de catre "numerosi jurnalisti". El a subliniat ca raportul nu mentioneaza ziaristi anume, dar "exista campanii de presa impotriva unor persoane-cheie din institutii din domeniul justitiei".

Raportul MCV vine la doua saptamani dupa un alt raport, elaborat de misiunea OSCE la alegerile parlamentare de la sfarsitul lui 2012, ce scoate in evidenta faptul ca tot mai multe media din Romania prefera sa devina un instrument la dispozitia partidelor politice, in loc sa joace un rol critic si analitic de caine de paza in relatia cu oficialitatile publice. Raportul da drept "exemplu viu" grupul media Intact, ce controleaza canale TV foarte populare, inclusiv postul de stiri Antena 3, dominant pe piata si detinut de Dan Voiculescu, fondatorul Partidului Conservator. Alte canale mentionate de interlocutorii delegatilor OSCE ca fiind afiliate unor diverse entitati politice sunt B1 si OTV.

Ce mai spune, intre altele, despre media din Romania raportul OSCE privind alegerile parlamentare:
 • Principalul canal de stiri care, potrivit raportului OSCE, a incercat sa mentina o linie editoriala independenta este Digi 24. TVR "a aderat in general la principiile sale" de a acoperi campania intr-un mod neutru si informativ, chit ca acest lucru a fost facut, potrivit interlocutorilor OSCE, intr-o maniera "prea precauta, evitand subiectele controversate pentru a asigura impartialitatea".
 • Raportorii OSCE mentioneaza ca interlocutorii lor au notat ca rolul Internetului este in crestere, dar cetatenii se bazeaza mai mult pe televiziune pentru a-si obtine informatiile legate de subiecte politice. Sunt mentionata in raport polarizarea politica a mass media si afilierea politica tot mai mare a principalilor radiodifuzori.
 • Documentul mentioneaza si lipsa discursului politic, lipsa reflectata in felul cum mass-media a acoperit aceasta campanie: "Nu au existat aproape deloc programe dedicate unei analize mai serioase sau unor comentarii ale expertilor asupra programelor politice. Trasatura dominanta a fost schimbul de atacuri la persoana si criticile aduse reciproc de candidati, tendinta sustinuta adesea de televiziuni, pentru a atrage mai multi telespectatori".
 • Legea electorala ar putea fi amendata pentru a mentiona reguli mai precise pentru acoperirea media a campaniei, reguli ce s-ar putea baza pe reglementarile care cer echilibru si impartialitate, cu respectarea libertatii editoriale.
 • In timpul campaniei, CNA a reusit sa solutioneze doar 12 din cele 25 de plangeri pe care le-a inregistrat, celelalte - inclusiv cele inregistrate in ziua alegerilor - fiind lasate sa astepte mult dupa data scrutinului.
 • autoritatile romane ar putea intari metodologia de monitorizare media a CNA pentru a-i intari capacitatea sa identifice derapaje in timpul alegerilor.
 • Legea Audiovizuala ar putea fi amendata pentru a reglementa mai detaliat rolul si atributiile CNA in timpul campaniei electorale.
 • Numirea membrilor CNA ar trebui sa nu tina cont de niciun amestec politic sau economic, pentru a-i spori independenta si credibilitatea, OSCE mentioneaza ca in timpul sedintelor CNA reprezentantii misiunii sale au constatat diviziunea politica din CNA, dar apreciaza ca forul s-a comportat profesionist.


Chestiunea presiunilor asupra institutiilor din sistemul judiciar a fost subliniata inca de acum jumatate de an si de Comisia de la Venetia - organul consultativ pe teme constitutionale al Consiliului Europei. La inceputul lunii august, in plin scandal post-referendum, presedintele acestui for, Gianni Buquicchio, arata intre altele ca:
 • "am primit informatii suplimentare de la Curtea Constitutionala despre continuarea presiunilor si amenintarilor la adresa judecatorilor. Este un principiu general al statului de drept ca presiunea asupra unei curti - fie ea constitutionala sau obisnuita - pentru a-i influenta deciziile este inadmisibila. (...) In ceea ce priveste amenintarile la impotriva judecatorilor, astept ca autoritatile romane sa protejeze judecatorii si familiile acestora si sa ia toate masurile necesare sa aduca autorii acestor amenintari in fata Justitiei."


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

24225 vizualizari

 • +82 (110 voturi)    
  Nasol! (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 17:29)

  corvus coraX [utilizator]

  Cum e posibil aşa ceva, Europa atentează la drogul milioanelor de români!!
  • +72 (98 voturi)    
   adevarat (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 17:47)

   ctman [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   Chiar asa, pai nenorocitii de europeni nu se lasa si tin tot cu basescu. Tare incuiati mai trebuie sa fie, nu vad cat e de clar ca antenele sunt cele mai independente televiziuni din lume? Sa le fie rusine cu MCV-ul lor. Traiasca entenele si antenistii alaturi de seful lor drag TOV. felix zis si motanul!
   • -28 (48 voturi)    
    Hai sa-ti explic (Joi, 31 ianuarie 2013, 11:24)

    Colonel [utilizator] i-a raspuns lui ctman

    Tocmai am urcat cu 5 pozitii in lume pentru libertatea presei. Bruxell-ul nu are nevoie de presa independenta. Fratii lui Basescu care acum au majoritatea in organismele europene nu au habar de ce inseamna democratia. Pentru ei totul se rezuma la jocuri politice si la "sa-i sustinem pe ai nostrii". Sunt un fel de gasca cum erai si tu cand erai in scoala. Un nimic de unul singur, dar "cu spate". Acea majoritate insa o sa se schimbe si nu o sa mai fie in organismele europene oameni care isi fac treaba pe sistemul de gasca.
    • -10 (32 voturi)    
     popularii in europa (Joi, 31 ianuarie 2013, 11:51)

     Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

     popularii in europa reprezinta cel mai mare rau de dupa perestroika ! dar va apune si epoca lor, a apus ea epoca de aur...
    • -1 (1 vot)    
     ... (Duminică, 3 februarie 2013, 10:45)

     calin22 [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

     Pfff, pai daca este asa cum zici tu inseamna ca Basescu este cel mai bun Presedinte pe care l-am avut vreodata si are o influenta si niste relatii deosebit de puternice in Europa. Ciudat este faptul ca acum vreo 3 ani tot oameni ca si tine ziceau ca nimeni din Europa nu-i da atentie lui Basescu. Hotarati-va cum e pana la urma, Basescu are numai prieteni in Europa sau este total ignorat???
   • -18 (28 voturi)    
    nuanta (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:08)

    Rafael Che Guevara [utilizator] i-a raspuns lui ctman

    Europenii nu prea tin cu Basescu si anume ptr ca ei vorbesc despre INDEPENDENTA CNA-ului, care nu prea e... . Adica e aservit si anume basescului. Iar pe de alta parte mecanismul de verificare si control trebuia se se aplice justitiei si nu CNA-ului. Ca se fac presiuni e una dar CNA-ul trebuie sa fie independent fata de ele. Din acest punct de vedere comisia si-a depasit atributiile. Oare de ce? Si oare de ce a tinut sa includa in raport astfel de nuante? Si inca o intrebare retorica. De ce nu au vrut sa dea publicitatii constatarile verificarilor efectuate? Nu pentru ai taia posibilitatea lui Basescu si a acolitilor sai sa umble iar cu jalba in protap pe la ei ca acu vreo juma' de an? Alea sunt presiuni.
    • +1 (9 voturi)    
     Uite aici... (Joi, 31 ianuarie 2013, 19:21)

     daniel_wolf [utilizator] i-a raspuns lui Rafael Che Guevara

     Raportul a fost pe justitie nu ? Si in urma unor campanii de denigrare ghici cine au fost tintele? Judecatori procurori etc. acestia din urma fac parte din Justitie, de aia si s-a luat MCV-ul de ei..... Ca nu e ok sa spui ca un judecator e naspa, la fel cum nu e ok sa zici ca un demnitar al statului, oricare ar fi el, este dobitoc prost etc. Da, e normal sa spui ca politica respectivului nu e ok, dar nu inseamna ca trebuie sa il injuri pe acel om
    • +3 (9 voturi)    
     "Europenii nu prea tin cu Basescu"? (Vineri, 1 februarie 2013, 22:43)

     ty [utilizator] i-a raspuns lui Rafael Che Guevara

     Da cine l-a sustinut in perioada suspendarii? USL-ul?
   • +9 (21 voturi)    
    bruxelles (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:20)

    consting [utilizator] i-a raspuns lui ctman

    ai vb ca sa nu taci. cum crezi ca au ajuns ei la o societate democrata ? slujind antidemocratia ? asa cum faci tu acum. doamne, cat de mult mai ai de invatat. si nu cred ca-ti ajunge pana cand ve-i mai avea de trait.
    • +1 (1 vot)    
     ai vb,doamne,ve-i... (Sâmbătă, 2 februarie 2013, 13:31)

     cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui consting

     aCum vb mArii cLapaacisTci in viatzaa,gyee....
     Antidemocratia nu exista.
     Poate doar,neprezentarea la vot sau indemnul pentru....etc....
  • -5 (67 voturi)    
   B1...si EZ... (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:08)

   dr_bear [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   Eu sunt intreprinzator privat, votant TB, nevotant la referendum, sustinator al lui MRU si in general anti USL....
   Maine daca as putea as inchide A3 si pe scalvii aia de-acolo i-as elibera....
   DAR ,m-a dezamagit profund B1 si EZ (editia online) cand au citat raportul OSCE.
   E drept, OSCE isi incepe paragraful raportului care face referire la A3 si trustul Intact, cu acestea, le incrimineaza ca fiind aservite politic, INSA isi exprima ingrijorarea si fata de B1 tv (mai pe la coada paragrafului). ei bine, B1 si EZ ,desi au comentat raportul si paragraful au "sarit" partea in care era mentionata televiziunea B1 Tv, in cel mai pur si miselesc stil Antena 3!
   Eu citesc HotNews si ma uit(am) la B1 pentru ca in naivitatea mea credeam ca sunt obiectivi, si doar mizerii aia de la A3 manaca r**t !...ei bine, din pacate jurnalism de-asta cu omisiuni si manipulare de date, face si B1....RUSINE!...

   dovada : http://www.osce.org/ro/odihr/elections/98930 ,raportul OSCE. Va intereseaza pagina 17,acoperirea Mss media a alegerilor.

   Am incercat sa gasesc si stirile B1 si EVZ care citau raportul ,dar...AU DISPARUT!....hmm, Antena3 Style?
   • +28 (52 voturi)    
    raspandacule mic ! (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:57)

    math [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

    Stiam ca exista si basisti care il iubesc pe Ciutacu
    Uite citatul complet. Despre Antene este CLAR despre B1TV au vorbit interlocutorii OSCE adica oameni de pe strada, ca tine. Vezi diferenta ?
    Citat pag 17:
    "Un exemplu clar este trustul de presă Intact, care controlează cele mai populare posturi TV,
    inclusiv canalul de ştiri Antena 3, lider de piaţă, şi care este deţinut de Dl. Dan Voiculescu
    (fondatorul Partidului Conservator, care face parte din coaliţia USL). Alte posturi, cum ar fi
    B1 şi OTV, au fost de asemenea considerate de interlocutorii Echipei OSCE/ODIHR ca fiind
    afiliate la diferite organizaţii politice."
    • +14 (36 voturi)    
     atunci mea culpa. (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 21:15)

     dr_bear [utilizator] i-a raspuns lui math

     Dar eu am inteles ca aceiasi interlocutori au dat si informatiile despre Intact.
     B1 si OTV au fost DEASEMENEA considerate. Adica, alaturi de A3, B1 si OTV au fost considerate....
     Oricum ,fie cum zici tu, nu scuza faptul ca B1 si EVZ au "omis" B1 dar au inclus OTV (mentionat alaturi de B1 in aceeasi fraza) si acum au sters stirile de pe site-urile lor!
     Multumesc Hot News pentru ca VOI ati redat complet paragraful din raportul OSCE.

     PS: Frate!?! cum sa il iubesti pe Ciutacu!....cum?! E ciutacu!!! :)
     • +9 (13 voturi)    
      Am incercat (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 23:19)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

      sa deschid linkul dat de tine. Raspunsul :
      "page not found-OSCE."
      Ce inseamna asta ?!
     • +11 (23 voturi)    
      B1 & Evz (Joi, 31 ianuarie 2013, 0:12)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

      Din fericire exista si (o anumita) contrapondere la ceea ce face A3-ul.

      Atunci cand cineva merge intr-o extrema, e nevoie sa existe si o contragreutate, altfel ne-ar trage pe toti in groapa dupa ei. E daca vrei principiul actiunii si reactiunii (vezi Principiul al 3-lea al mecanicii http://ro.wikipedia.org/wiki/Legile_lui_Newton).

      Din pacate romanii reactioneaza mai bine la negativism, la aratatul cu desh'tul, la aruncatul vinei pe altul/altii. A3 a dovedit-o cu varf si indesat. Odaca ce unul arunca cu pietre, nu te poti astepta ca toti sa stea si sa isi pastreze impartialitatea.

      A se consemna ca nu sunt nici fan-ul B1, nici Evz, nici A3 (mai ales). Daca privesti totul dintr-o singura perspectiva ratezi contructivismul care este vital pentru o societate. Dar nici nu poti lasa o singura voce sa faca jocurile... si iaca intram intr-o spirala vicioasa de genul: cine are pistol mai mare.
      • +1 (1 vot)    
       Wikipedia... (Duminică, 3 februarie 2013, 16:50)

       benois [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

       Ca tot ati abordat capitolul de citari si parafrazari, tine minte ca Wikipedia este o enciclopedie user content generated... Cauta surse oficiale, chiar daca Wiki este recunoscuta pentru volumele mari de informatii corecte, iar exemplul de fata este unul dintre ele.
       • 0 (0 voturi)    
        Hm (Duminică, 3 februarie 2013, 21:08)

        nano2k [utilizator] i-a raspuns lui benois

        Pentru ce aveam de zis este arhisuficienta wikipedia.
     • +12 (18 voturi)    
      PS2 (Joi, 31 ianuarie 2013, 0:48)

      math [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

      Uite asa, cum sunt inca iubiti si Paunescu, Vadim, Becali, Vanghelie, primarul brazilian de la Constanta, Adrian Minune..... diferite categorii dar la fel de respingatoare.
   • -1 (1 vot)    
    Cand ai timp intreprinzatorule.. (Duminică, 3 februarie 2013, 11:00)

    Dianora [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

    ... sa citesti rapoarte, sa te uiti la televiziunile de stiri si la siteuri de news... s.a.m.d.? Vezi sa nu dai faliment!
  • +31 (41 voturi)    
   Si Europa si eu, (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:55)

   mariage [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   cel putin asa am eu impresia, il vrem pe Votculescu in puscarie pentru urmatorii zeceani.
   • +2 (8 voturi)    
    si un bonus pentru felix va rog (Joi, 31 ianuarie 2013, 9:17)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui mariage

    http://www.petitieonline.ro/petitie/02529049
  • -29 (43 voturi)    
   verdictul Macovei (Joi, 31 ianuarie 2013, 1:17)

   peluzar [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   Cine a dat acest verdict ??? Stiu, verdictul a fost dat de procuroarea comunista Macovei.
   • +15 (27 voturi)    
    cand va aud cu Macovei.... (Joi, 31 ianuarie 2013, 7:56)

    Sani [utilizator] i-a raspuns lui peluzar

    ...imi vine sa rad.

    Bai peluzarule, adica Macovei este procuror comunist si Iliescu este curat ca lacrima? Sau pupincuristul Vadim Tudor, sau Geoana, sau Voiculescu?

    De unde stii bai, ca Macovei a fost procuror comunist? Nu cumva de la antenele pline de comunisti pe care Macovei ii intreba de sanatate?

    Bai puiule, mare confuzie este in capsorul tau de peluzar!
    • +10 (18 voturi)    
     scrie si gandeste precum (Joi, 31 ianuarie 2013, 9:40)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Sani

     shpagat mirciulica badea..or fi rude cumva ?
    • +3 (11 voturi)    
     cv-ul e public (Joi, 31 ianuarie 2013, 11:55)

     Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui Sani

     cv-ul monicai macovei e public, a fost procuror in timpul lui ceausescu, cauta pe net ca o sa gasesti
   • +3 (11 voturi)    
    peluzarule, te-a calcat pe batatura (Vineri, 1 februarie 2013, 2:01)

    fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui peluzar

    Macovei , faci parte din lumea politica sau cea arondata usl sau iti astepti urma de zgarci de pe ciolan ? Ca daca esti cetatean onest si ai internet stii cine este (ex. desemnata prin vot la Bruxelles Femeia parlamentar a anului 2010,consultant anti-coruptie pentru 2 state ) .Ai vazut cum si-a cenzurat propriul partid, cum a suparat (cu ANI , DNA si altele) politicienii de la stanga la dreapta.
  • -13 (25 voturi)    
   Opreta lui Macovei (Joi, 31 ianuarie 2013, 7:59)

   prudentius [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   Sa nu uitam un lucru esential. Acel raport a fost elaborat pe informatiile absolut eronate si exagerate furnizate de Macovei, care a prefereat sa-si denigreze propria tara doar pentru a taxa adversarii politici
   • +4 (6 voturi)    
    Adica (Joi, 31 ianuarie 2013, 19:31)

    daniel_wolf [utilizator] i-a raspuns lui prudentius

    Tu chiar crezi ca comisia isi procura informatiile de la Macovei Basescu etc.? Sau chiar crezi ca CIA se uita numa la ce zice presa portocalie? Eu nu cred ca serviciile de informatii sunt atat de tampe ca sa faca o asemenea greseala
  • +9 (17 voturi)    
   Sustineti justitia independenta! (Joi, 31 ianuarie 2013, 9:08)

   shuly [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   Trebuie sa sustinem public prin orice mijloace justitia independenta.Trebuie ca justitia sa isi faca datoria si sa condamne orice incalcare a legii de catre oricine fara sa conteze cine este si ce rang are.
   Semnati petitia cat mai multi:
   http://www.petitieonline.ro/petitie/24960151/semnaturi/pg40
   • -3 (17 voturi)    
    tare asta cu justitia independenta (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:03)

    Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui shuly

    toti sustinem indepenta justitiei, doar ca unii constatam ca acum e aservita unui deal (dealul cotroceni, pt cei care nu pricep)
  • -3 (15 voturi)    
   CE, noii comisari sovietici, infiereaza presa ! (Joi, 31 ianuarie 2013, 11:32)

   gv [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   Raportul MCV nu mai este folosit deloc potrivit scopului său iniţial, ci în scopuri pur politice, de catre PPE si slugoii dictachiorului securist, impotriva social-democratilor si liberalilor aflati in guvernul Romaniei.
   Sunt propozitii cheie pe care le-am vazut prima oara in comunicatele si discursurile PDL si ale lui Traian Basescu. Acum le vedem trecute, word by word, in documentul Comisiei.
   Singurii care sunt zugraviti drept vinovati eterni sunt adversarii politici ai matrozului securist si presa care-l critica. Presa care-i lauda si are imixtiuni violente in actul de justitie e buna si merita incurajata.
   Sunt chestiuni foarte grave in acest raport MCV in legatura cu libertatea presei, cu dreptul la libera exprimare.
   Comisia Europeana a ajuns, intr-o Europa chipurile "democratica", sa atace pe fata libertatea presei, intr-un stil pur stalinist, care aduce aminte de acuzatiile Securitatii lui Basinescu impotriva ziaristilor de la Europa Libera, acuzati ca atacau "institutiile" statului socialist.
   • +3 (11 voturi)    
    Comment sters de user (Joi, 31 ianuarie 2013, 13:23)

    Reticentul [anonim] i-a raspuns lui gv

    • -2 (6 voturi)    
     nu te pricepi.... (Joi, 31 ianuarie 2013, 14:40)

     Capatu` satului [utilizator] i-a raspuns lui Reticentul

     asa ca ai face bine sa nu iti dai cu parerea pt. ca iti demostrezi incultura, mai bine pune mana pe jurisprudenta CEDO si o sa incepi sa intelegi ce vrea sa spun UE in ultimu raport,

     CEDO a creat in jurisprudenta sa reguli clare in ceea ce priveste respectarea garantiilor de independenta si impartialitate ale autoritatii judecatoresti, in conformitate cu art. 6 al Conventiei Europene a Drepturilor Omului: fiecare justitiabil are DREPTUL la judecarea cauzei sale de catre un TRIBUNAL IMPARTIAL, intr-un termen rezonabil, etc.

     guvernu` si CNA atunci cand au permis lui felics, b1, 0tv, ghita, becalu`, vadimu` si nu in ultimu` rand irealitati si antene sa emita fara nici o opreliste au incalcat regula existentei unui just echilibru intre dreptul la informare al privitorului la tembelizor si cel al protejarii dreptului la propria imagini ai membrilor autoritati judecatoresti, inclusiv CSM, CCR si ANI - persoane care chiar daca ocupa functii publice au restrictii in ceea ce priveste exprimarea unor opinii asupra unor evenimente ce sunt anchetate sau se afla pe rolul unor diverse autoritati;

     era sa uit, pt. cultura catorva `ntelectuali am sa reamintesc ca CEDO a facut posibila suprematia lejii in multe cazuri de la noi, incepand cu imprecriptibilitatea penala a faptelor de omor, nelegalitatea recursurilor in anulare formulate la ordinu` sau macar cu sprijinu` lui ion iliescu, lipsa unei anchete efective a involutiei din decembrie `89, etc.

     nemtii, austriecii, olandezii tb. sa aiba o parere despre ce se intampla la noi pt. ca firmele din tarile lor controleaza aproape 50% sau mai mult din tot ce produce tara noastra: (OMV, ING, Erste,etc.) - ei nu vor decat reguli clare care sa stopeze un ponta sau pe oricine altcineva sa faca abuzuri, ca asa vrea el; orice abuz poate constitui un precedent pt. alte inalcari.
  • 0 (2 voturi)    
   Radio Europa Libera a murit (Vineri, 1 februarie 2013, 23:58)

   kebab [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   Nu e adevarat ce spune UE, mint, sunt prosti, corupti si cu interese. Ascultati-l pe Ponta & Co, ei spun adevarul dezinteresat, sunt Romani adevarati care isi iubesc poporul.
  • 0 (2 voturi)    
   cam asa... (Duminică, 3 februarie 2013, 12:10)

   Anonim AntiBasescu [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   Nici eu nu inteleg de ce "sursele" raportorilor CE urmaresc numai antenele, rtv si nu la be unu si tevere - curat drogati!
 • +43 (69 voturi)    
  ===================== (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 17:41)

  Zede [utilizator]

  Dupa o supraveghere a comentariilor corespunzatoare mai multor articole, am ajuns la concluzia ca exista intre 2 - 4 postaci proUSL care dau voturi negative la zecile si uneori sutele de comentarii anti-USL si anti-Voiculescu, colaboratorul dovedit al Securitatii.

  Daca SRS numai atata poate plati, e trist.
  • +24 (46 voturi)    
   Pentru doi eu bag mana in foc (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:56)

   Emiliom [utilizator] i-a raspuns lui Zede

   Unul o fi plagiatoru' dar celalalt nu e Cacarau ca ala e prea lenes si oricum aici "e scris cu litere mici".
   • -3 (9 voturi)    
    cei 4 apostoli au fost 3, luca si matei (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:06)

    Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui Emiliom

    "bag mana in foc pentru 2 postaci, unul o fi plagiatorul, celalalt nu e cacarau ca e prea lenes"
    deci care sunt cei 2 postaci pt carte bagi mana in foc? daca de plagiator nu esti sigur ca ar fi iar de cacarau stii sigur ca nu e?
  • +29 (47 voturi)    
   Și încă ceva (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 21:04)

   corvus coraX [utilizator] i-a raspuns lui Zede

   Respectivii nu sunt postaci propriuzis ci trolleri. Un exemplu, Mazeta. Foarte frecvent are prima postare, mai ales la articolele lui Dan Tăpălagă. Adeseori, zeci de comentarii ulterioare doresc să contreze comentariul Mazetei în loc să comenteze sau să aducă contribuții la respectivul articol. La fel sunt Evoque, Finutza, Montesquieu etc.

   Revin la Mazeta. M-am întrebat adeseori cum de reușește să posteze primul. Există doauă explicații. Ori stă ca blegu toată ziua așteptând ca DT să posteze un articol, ori știe din slte surse când va fi publicat articolul. Mai contabilizează orele unora dintre ei. Și succesiunea. Adeseori publică la foc automat, în șir
   • +18 (24 voturi)    
    Boicotam? (Joi, 31 ianuarie 2013, 0:19)

    Emiliom [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

    Pai ce ar fi sa nu mai votam, comenta sau orice miscare facuta de Mazeta, Evoque, Finutza, Montesquieu sa o ignoram?!
    • +4 (12 voturi)    
     nah... (Joi, 31 ianuarie 2013, 6:29)

     gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui Emiliom

     n-are farmec.... eu ma amuz teribil la comentariile mazetei si la cate negative ia la fiecare...semn ca exista rezistenta...
    • +7 (13 voturi)    
     desi.... (Joi, 31 ianuarie 2013, 6:32)

     gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui Emiliom

     daca stau sa ma gandesc mai bine, am putea-o face doar ca sa-i vedem inspumati... sa vedem pana pot merge cu propaganda usl....
    • +7 (13 voturi)    
     ===================== (Joi, 31 ianuarie 2013, 10:01)

     Zede [utilizator] i-a raspuns lui Emiliom

     Imi permit o alta sugestie: sa ii luam non-stop la misto. Mai finutz si mai elegant sau mai pe fatza, dupa cum producem maximum de iritare.

     Cu ocazia asta ne mai racorim si noi :)
   • +3 (5 voturi)    
    pt unii e simplu (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:08)

    Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

    ai auzit de RSS feed?
    te abonezi la rss feed si esti instiintat imediat ce apare o stire sau un articol pe site-ul respectiv
 • -45 (77 voturi)    
  justitia portocalie (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 17:44)

  Montesquieu [utilizator]

  csm, dna si ani se ataca intre ele raspunzand la stimuli (ca sa nu spun ordine directe) venite de la diverse persoane care il au pe nasu-n suflet

  mai tineti minte cand un magistrat de la inalta curte racnea plin de mandrie in stenograme ca il are pe nasu-n suflet, nu?
  sau cand giumbix era surprins in aceleasi stenograme facand trafic de influenta la comanda cotroceniului?

  raportul mcv are dreptate, cele trei institutii se afla sub control politic. atata doar ca e vorba de controlul politic al cotroceniuluii si a mafiei personale a lui basescu

  usl-ul a adoptat cea mai buna strategie posibile: lasa aceste trei unelte basiste sa se anihileze intre ele si mizeaza pe autocontrolul sistemului
  care functioneaza: a se vedea cererile de excludere din csm a lui danilet si ghica facute de simplii magistrati de la instantele din tara
  • +36 (60 voturi)    
   hai nu mai minti (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:00)

   sucaa [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   cand ponta comenteaza deciziile judecatorilor. cand la antene sunt tarati in noroi toti care nu sunt de acord cu ei. cand antonescuse intalneste cu ministru justitiei in prag de nominalizari de sefi la parchete. cand ponta nesocoteste hotarari ale ccr si multe eltele, cum dumnezeu veniti sa spuneti ca "usl-ul a adoptat cea mai buna strategie posibile"???
   voi cu dracu ganditi?
   propo, io-te de ce usl-ul vor sa subordoneze justitia. priveste o declaratie de avere a unui parlamentar usl. este incredibil cata avere a facut doar in 2009-2011 in perioada cand erau in opozitie.ca urla antenele zilnic ca a furat pdl-ul... si compara cu venitul pe un an al familiei. asa ceva n-am vazut pana acum. d-aia usl-ul vrea sa puna mana pe justitie. sa-si apere hotii.
   http://www.senat.ro/Declaratii/Senatori/2012/av_tudor_doina_anca_19_12_2012.pdf
   • -25 (45 voturi)    
    Tu scoti in evidenta ceva interesant... (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 20:09)

    finutza [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

    ... ca atitudini (eu nu le zic atacuri) ale unor politicieni (fie ei chiar si Ponta sau Antonescu) vis-a-vis de cei din justitie, au facut obiectul pozitiei UE fata de Romania asta-vara. Acum, coana Europa, se pare ca nu-si mai permite sa critice noii politicieni de la varf, si ii mangai parinteste pe judecatorii (corupti, foarte multi dintre ei) spunand ca ii jigneste presa!
    As vrea sa vad cum se va pune botnita pe presa, fiindca chiar in Constitutie este aparata libera exprimare, nu mai zic de acorduri internationale, dreptul cetatenilor la informare, chiar si Acordul de la Lisabona le ia apararea jurnalistilor.
    Stiti cum a procedat UE cu justitia din Romania? Cand au vazut mormanele de reclamatii (baba aia din CC zicea ca a fost amenintata de la interfonul blocului, apoi s-a descoperit ca un nebun a sunat-o din penitenciar, ziceti voi, nu-i de ras?), deci, cand au vazut cum se plang magistratii... le-a zis cum imi zicea tataia, la tara, cand ma tragea de codite vreun baiat "lasa, ca-l urechez eu maine", asta doar ca sa ma linisteasca...
    • +16 (24 voturi)    
     Interesant (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 21:55)

     ty [utilizator] i-a raspuns lui finutza

     "ca atitudini (eu nu le zic atacuri) ale unor politicieni (fie ei chiar si Ponta sau Antonescu) vis-a-vis de cei din justitie, au facut obiectul pozitiei UE fata de Romania asta-vara."
     Te rog precizeaza macar una din pozitiile UE fata de Romania de asta-vara.
     • -2 (6 voturi)    
      Nu mi-ar ajunge spatiul... (Joi, 31 ianuarie 2013, 16:05)

      finutza [utilizator] i-a raspuns lui ty

      ... pus la dispozitie de HotNews, si apoi, las teren de discutii pentru toti. Oricum, aveti la indemana google, daca tinerea de minte nu va ajuta...
      • +1 (3 voturi)    
       finuta, (Vineri, 1 februarie 2013, 22:50)

       ty [utilizator] i-a raspuns lui finutza

       minciunile nu pot fi sustinute cu exemple.
      • 0 (0 voturi)    
       te rog incearca (Duminică, 3 februarie 2013, 21:12)

       greenforest [utilizator] i-a raspuns lui finutza

       pune macar cateva.
       Un comentariu are 2000 de caractere. Pune macar 3 posturi.
    • +5 (11 voturi)    
     ===================== (Joi, 31 ianuarie 2013, 9:50)

     Zede [utilizator] i-a raspuns lui finutza

     Montesquieu + finutza = love

     =)) =))
     • +2 (6 voturi)    
      for ever (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:22)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Zede

      :))
     • -1 (5 voturi)    
      ! (Joi, 31 ianuarie 2013, 13:10)

      fdan [utilizator] i-a raspuns lui Zede

      Replica de copil in ciclul primar!
      • 0 (2 voturi)    
       ===================== (Duminică, 3 februarie 2013, 19:13)

       Zede [utilizator] i-a raspuns lui fdan

       :)))) bineinteles ca n-am scris la modul serios.

       Chestie de nuanta. Ma asteptam la finutza sa nu perceapa.

       Ma bucur ca am mai gasit pe cineva din "retea". Incet-incet apareti: Montesquieu, finutza, fdan, acum a fost reactivat(a) si evoque...
     • -3 (7 voturi)    
      Inteligent!!! (Joi, 31 ianuarie 2013, 16:06)

      finutza [utilizator] i-a raspuns lui Zede

      Si dovada de maturitate. Am si uitat ca asa scriu copii scrijelind bancile, copacii sau peretii...! Jalnici mai sunteti!
      • +1 (1 vot)    
       ===================== (Duminică, 3 februarie 2013, 19:37)

       Zede [utilizator] i-a raspuns lui finutza

       Vrei sa spui "copiii", nu?

       Facem o masuratoare, sa vedem ce si cat am scris noi aici?
       • 0 (0 voturi)    
        Imi cer scuze... (Luni, 4 februarie 2013, 9:45)

        finutza [utilizator] i-a raspuns lui Zede

        ... e normal sa mai si gresesc. Inca o data, scuze! Dar imi dau mereu silinta sa scriu cat mai corect si... multumesc pentru intelegere!
   • +1 (7 voturi)    
    am ramas bujbe (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:21)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

    doar daca iei in considerare ca are bijuuri de 50.000 de iepuri incepand din 1980 si ca ceasurile de alti 50.000 euro incep sa fie achizitionate din 1990, parca nu poti sa te gandesti decat ca "distinsa" senatoare a fost colega de munci cu felix varanul, prin meandrele concretului activitatii de comersant la secu.
    bashca poala de inavutire in plina epoca de opozitie. acum cand unde or ajunge? il vor depasi la avere pe tiriac?
  • +29 (49 voturi)    
   Pacat, domnule (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:17)

   Kappa [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   ca v-ati luat porecla asta. Dati un "search" pe google, daca stiti ce-i aia si uitati-va cine-a fost Montesquieu. Ma tem ca diferenta dintre el si dvs.nu sta doar la capitolul capatina ci din pacate si la capitolul, asta chiar n-o s-o prindeti, morala. Somn dulce.
   • -24 (40 voturi)    
    Wow, cata cultura! (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 20:10)

    finutza [utilizator] i-a raspuns lui Kappa

    Poate avea vreun frate, vreun var, vreun fiu, care nu-i semana deloc si, evident, avea acelasi nume!
    • +10 (30 voturi)    
     cu siguranta (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 21:20)

     Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui finutza

     Un frate geaman, care-i semana leit si pe care il chema la fel.
     Acum, daca vom cauta printre conationalii intorsi cu rata de Paris, e posibil sa gasim mai multi cu acest nume neaos
    • +4 (12 voturi)    
     daciana finutza noastra (Joi, 31 ianuarie 2013, 9:54)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui finutza

     tu esti ?
     • 0 (10 voturi)    
      tu crezi ca toti sunt ca EU? (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:12)

      Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      crezi ca toti sunt ca EU care a intrat in direct la radio si pretindea ca e o admiratoare de-a ei?
      • +5 (9 voturi)    
       inteleg (Joi, 31 ianuarie 2013, 14:30)

       un domn [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

       ca a fi mitoman e un sport la ei in familie ))))
       • -2 (6 voturi)    
        intelegi prost (Joi, 31 ianuarie 2013, 17:20)

        Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        elena udrea nu daciana ponta a intrat in direct la turcescu in emisiune
   • +11 (19 voturi)    
    stie... (Joi, 31 ianuarie 2013, 0:02)

    Duncan_Idaho [utilizator] i-a raspuns lui Kappa

    a cautat pe Wikipedia si a gasit "social comentator". si a zis "gata, ala is io". pentru ca la ce posturi face a tradus in mintea lui cam asa: "comentator socialist"....

    a zis bine cineva mai devreme, intr-un alt post: astia trebuie ignorati: Mazeta, Finutza, Montesquieu si alti cativa platiti cu post-ul.

    si n-as zice ca e pacat ca si-a luat porecla. dar e pacat ca posteaza...
    • -3 (9 voturi)    
     Sa stii ca si reciproca e valabila (Joi, 31 ianuarie 2013, 16:13)

     finutza [utilizator] i-a raspuns lui Duncan_Idaho

     Si pentru mine (nu stiu pentru ceilalti amintiti de tine), cei care sunt pres in fata lui Basescu, care cred ca doar el e bun in tara asta si tot ce e la 20 cm departare de augustul sau corp este demn de dispret, bun de injurat, de catalogat ca anti-... (completeaza tu, te rog), ei bine, sa stii ca toti acestia imi provoaca greata! Eu va ignor zilnic, iar postarile mele nu-s pentru voi, ci pentru ceilalti, sa nu cada in plasa intinsa de comentariile voastre...
     • +4 (6 voturi)    
      daciana dragutzo (Vineri, 1 februarie 2013, 8:59)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui finutza

      stiu ca opinia exprimata democratic nu e pentru voi uslamishtii, antenistii, pastorii, kkaraii si alte specii copylotzy....tatuca vostru iliescovici nu va mai poate tin ein frau creatia literara si va descarcati aici...pacat..nu exista pentru ceilalti..ori stii sa scrii pentru toata lumea ori mai bine te cenzurezi..la voi in partid stii cum s eface ca doar cenzura este scrisa in Statutul vostru
      • -1 (7 voturi)    
       Am dat eu dovada de lipsa de democratie? (Vineri, 1 februarie 2013, 16:54)

       finutza [utilizator] i-a raspuns lui un domn

       Am cerut eu vreunuia de p-aici sa taca din gura sau sa nu-si mai exprime parerile? Chiar ma bucur ca o faceti, asa e si democratic, dar nu inteleg de ce, in baza acelorasi legi democratice, va deranjeaza parerile mele?
       Si inca ceva: minusurile acordate ma onoreaza. daca vin de la cei care sunt "yes"-menii lui Basescu...!
  • +21 (31 voturi)    
   Atatea tampenii... (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:30)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   ...pe cm2 nu am mai citit de ceva timp. "Se anihileaza intre ele"? Vai da mult ai gandit ca sa ajungi la aceasta concluzie. Si cum se anihileaza intre ele? Ai si niste exemple? Sau sefu' nu te-a pus decat sa arunci fumigene si atat.

   In ceea ce priveste cererile de excludere, o sa vezi ca in instanta o sa fie anulate ca nu exista motive. La fel ca si in cazul demiterii lui Basescu, atunci cand CC nu a gasit nici o singura fapta "grava" de incalcare a Constitutiei. Vei zice: "A spus tiganca imputita si trebuie demis".

   Da' serios acu', pentru ca m-ai facut curios: cum esti platit? La cuvant? La comentariu? Cum se face evaluarea comentariilor? Pe baza carei "metodologii" se numara tampeniile pe care le scrii?
   • -22 (36 voturi)    
    TREBUIE DEMIS PENTRU INCOMPETENTA (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 22:04)

    dincannes [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    TB este cel mai nepriceput dintre presedintii UE, pentru cà in ultimii 8 ani, ne-a condus pe ultimul loc in Europa, la toate capitolele importante.
    Dacà tineti cu TB, inseamnà cà nu và deranjeazà asta; mie imi e rusine, cà suntem ultimii.
    Acestà nepricepere/incompetentà a dinsului, este motiv de demitere, prevàzut in constitutie.
    • +17 (27 voturi)    
     Atunci... (Joi, 31 ianuarie 2013, 2:44)

     Alius [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

     tot parlamentul trebuie demis pentru incompetenta. Mai ales ca au copiat programul lui Boc.
    • +3 (13 voturi)    
     nu... (Joi, 31 ianuarie 2013, 9:49)

     Laurentiu78 [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

     nu este...ma refer la ultimul tau paragraf...mai citeste constitutia...in speta art.95.
     daca stii sa citesti...Daca nu stii...TACI!!!
     Daca stii si manipulezi...ntzntz...
     • +2 (2 voturi)    
      DE EXEMPLU (Vineri, 1 februarie 2013, 20:40)

      dincannes [utilizator] i-a raspuns lui Laurentiu78

      ARTICOLUL 47
      (1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.
      Cine a fost Statul, cà nu cred cà dati vina pe domnul Boc?
      • -1 (1 vot)    
       Si ce facem.. (Duminică, 3 februarie 2013, 16:17)

       Alius [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

       ...in cazul guvernarii USL? Tot pe Basescu il demitem cand nu ia masuri de dezvoltare economica etc?
    • +11 (19 voturi)    
     ===================== (Joi, 31 ianuarie 2013, 9:54)

     Zede [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

     Romania este pe ultimul loc in Europa din cauza a 2 factori:

     - IQ-ul mediu este foarte mic

     - Acest popor sufera de niste tare de caracter oribile: lasitate, hotie, lene, fatzarnicie

     Ambele cauze nu au legatura cu Traian Basescu, insa actuala conducere USL este ilustrarea vie.
     • 0 (4 voturi)    
      INTRE CELE DOUA RAZBOAIE... (Vineri, 1 februarie 2013, 20:34)

      dincannes [utilizator] i-a raspuns lui Zede

      ... aveau romanii alt QI ?
      Perioada Tàriceanu...
      • -1 (1 vot)    
       Perioada Tariceanu... (Duminică, 3 februarie 2013, 16:18)

       Alius [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

       ... stim bine cum si ce a facut Tariceanu si ce bani a avut si ce bani a lasta. Dar dincolo de asta, nu tot Basescu era presedinte? Deci dupa tine trebuie demis sau nu? Vezi "perioada Tariceanu".
     • -1 (3 voturi)    
      Cum sa nu (Sâmbătă, 2 februarie 2013, 22:51)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Zede

      aiba legatura cu TB,el chiar are IQ mic si sufera de lasitate,hotie,fatarnicie ca de lenes nu putem spune ca e.
      • +1 (3 voturi)    
       ===================== (Duminică, 3 februarie 2013, 19:16)

       Zede [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

       In tot timpul loviturii de stat din vara trecuta, te rog sa imi dai un singur exemplu de comentariu sau actiune publica ale lui Traian Basescu proband carentzele pe care le-am scris eu si pe care le-ai reluat in comentariul tau.

       Pune discursul politic al lui Traian Basescu langa fronda si invectivele de recuperatori ale USL si explica-mi cine are IQ mai mic.
  • +20 (30 voturi)    
   De ce crezi (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 21:51)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   ca ar trebui sa credem minciunile anteniste si nu raportul Comisiei Europene?
 • +35 (49 voturi)    
  televizorul (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 18:16)

  cotora [utilizator]

  romanii traiesc cu televizorul, le spune cu cine sa voteze, le spune cine are dreptate, etc, ei(romanii )nu au discernamant, specific balcanilor
  • -7 (39 voturi)    
   Da, da... (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:48)

   Zamolx11 [utilizator] i-a raspuns lui cotora

   Tot televizorul le-a scazut si salariile, le-a redus nivelul de trai, le-a marit TVA-ul...
   Dar televizorul le-a transmis insa toate minciunile politice: "imi dau demisia in 5 minute daca voi fi suspendat", "nu vor scadea pensiile si salariile", nu vor fi cresteri de taxe", "salariile bugetarilor vor scadea doar pt 6 luni", etc.
   Ucideti mesagerul, inchideti televiziunile si presa scrisa, dar nu faceti nimic cu prostii care au rostit toate minciunile astea ???
   Sa nu va aud cu presa aservita, ca Bitv este la fel de meschin si pupinc...st. ca A3, difera doar posteriorul adulat !!!
   • +11 (21 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 31 ianuarie 2013, 1:17)

    [anonim] i-a raspuns lui Zamolx11

  • +9 (17 voturi)    
   SINGURA SOLUTIE... (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 22:16)

   dincannes [utilizator] i-a raspuns lui cotora

   ... este un "televizor" mai bun ca Antena 3 si cit mai multà transparentà, in gestionarea banilor publici (internet).
   Niste jurati, pe ici, pe colo, in punctele esentiale (sà mai diminueze politicul putin), justitie, DNA, ANI, CCR, CSM, CNA, n-ar strica.
 • -12 (42 voturi)    
  Ce treaba are Statul Roman cu Campaniile Mediatice (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 18:16)

  alex1234 [utilizator]

  Am sustinut si sustin ca USL a incalcat Constitutia Romaniei , anul trecut in Iulie....
  Dar acum nu ma pot abtine sa nu zic:

  "Ce treaba are Statul Roman cu Campaniile Mediatice din Media Romaneasca Privata?"

  Repet pentru aceasta Comisie care confunda negrul cu albul

  "Ce treaba are Statul Roman cu Campaniile Mediatice ale unor Privati?"

  Cine e atacat pe nedrept poate da in Judecata Trustul Antena 3 si sa castige in justitie despagubiri uriase care sa ruineze Antena 3

  Dar ce cauta o apreciere a Comisiei de la Bruxelles asupra Presei Private din Romania intr-un Raport de Monitorizare al Justitiei?

  Respectarea principiilor legislative de catre aceasta Comisie de la Bruxelles, face tot atatea parale cate a facut respectarea Constitutiei Romaniei de catre USL in Iulie 2012...

  Pe ce lume traim? Doar nu este un Raport de Monitorizare si Control al Presei Private din Romania nu? Sau este? Daca da, de cand se ocupa Bruxelles-ul de Cenzurarea Presei Private din Romania?

  Raportul se putea referi la faptul ca CNA-ul a inchis abuziv o televiziune nationala (CNA-ul fiind o Institutie a Statului care are stranse legatiuri cu aplicarea corecta a Legii Audiovizualului) dar nicidecum la ce scriu si ce fac firmele private de media din Romania...
  • +18 (32 voturi)    
   chestie de perspectiva (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 18:53)

   ralu83 [utilizator] i-a raspuns lui alex1234

   Nu este vorba de faptul ca unul sau mai multe trusturi de presa ataca oameni din justitie, ci este vorba de faptul ca oameni din justitie sunt atacati de trusturi de presa.
   Aici e diferenta si exact pe aspectul asta bat apa in piua usl-istii si latrinele. Ca de obicei, prezinta realitatea din punctul lor de vedere. Tine doar de fiecare in parte sa inteleaga intr-un mod sau in altul problema.
   • -12 (32 voturi)    
    Aia, Motoc, de la CC... (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 20:16)

    finutza [utilizator] i-a raspuns lui ralu83

    ... a adus ceva probe in dovedirea atacurilor la calitatea ei de judecator la CC? Sunt doar vorbe... La fel cum toata vara Macovei (si nu numai) a/au sustinut pe la UE ca s-au fraudat 1,5 milioane voturi! Ai vazut vreun arestat, vreun dosar penal pe tema asta?
    • +17 (29 voturi)    
     dosarul fraudelor la referendum... (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 21:22)

     Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui finutza

     ...e pe rol.
     • -9 (25 voturi)    
      CINE ESTE PE ROL? (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 22:21)

      dincannes [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

      1,5 milioane de dosare, sau 200?
      • +4 (12 voturi)    
       Numarul de dosare deschise... (Joi, 31 ianuarie 2013, 1:31)

       Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

       ...se gaseste intre valorile pe care le-ati mentionat.
     • -1 (5 voturi)    
      Poate pe "rola"... (Joi, 31 ianuarie 2013, 16:15)

      finutza [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

      ... (de hartie)... nu mai zic de care.
      Iti doresc sa apuci zilele cand se va judeca ce zici tu ca e rol... Apropos, exista internet, poti vedea tot ce este pe... rolul (!) instantelor din Romania, zi-mi si mie unde este ceea ce speri tu?
      • +1 (3 voturi)    
       vazand asocierile mai...domestice... (Joi, 31 ianuarie 2013, 21:58)

       Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui finutza

       ...ma gandesc ca daca o sa dau indiciul "Parchet" o sa ma trimiteti sa verific la Praktiker
    • +8 (24 voturi)    
     pai atacurile alea la persoana ce au fost? (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 22:22)

     ralu83 [utilizator] i-a raspuns lui finutza

     daca spuneau "individa Iulia Motoc, un cetatean al Romaniei" , era una. Dar mereu se foloseau exprimari de genul celei folosite de tine "aia, Motoc, de la CC". Cand spui ca un judecator de la CC are probleme psihice, e un atac exact la calitatea sa de judecator la CC. Pt ca automat i se pune la indoiala capacitatea de a-si exercita profesia.
     Nu stiu de ce ma obosesc sa va raspund unora dintre voi... poate veni omul cu 1000 de argumente coerente, voi stiti una si buna: aruncati cu rahat, ca si daca nu murdareste tot, macar o pata tot ramane.
    • +13 (21 voturi)    
     Mai finuto mai. (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 23:37)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui finutza

     Tu nu te informezi mai intai ? Direct cu comentarii, fara informatii ? Nu e bine...
     Ia informeaza-te despre dosarul lui Dragnea.
    • +8 (16 voturi)    
     vrajeala (Joi, 31 ianuarie 2013, 7:37)

     cotora [utilizator] i-a raspuns lui finutza

     lasa vrajeala cu problele, apropos, asta vara s-au furat 3 milioane de voturi, unde este diferenta din asta vara fata de decembrie ?, respectiv, 7,5 mil versus 4,5 milioane voturi
     • -3 (9 voturi)    
      ma calcati pe nervi cu prostia asta ! (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:46)

      Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui cotora

      Comentati aici de zor, cu aere de patrioti supercompetenti in toate cele, dar va faceti ca nu intelegeti diferenta intre un referendum de demitere a presedintelui tarii si alegerile parlamentare.....

      Una din doua:
      1. chiar nu intelegeti sa fie o diferenta
      2. stiti bine care-i diferenta dar incercati sa demonstrati o minciuna (cea cu milioanele de fraude).

      In ambele cazuri picati rau.

      Prosti sau mincinosi?
      • +4 (10 voturi)    
       Tu din care categorie faci parte? (Joi, 31 ianuarie 2013, 15:09)

       Alius [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

       Hai. curaj. Apropos: tu ai inteles ce inseamna referendumul pentru demiterea presedintelui si ce conditii trebuie indeplinite pentru a se ajunge la un astfel de referendum?

       Asa ca hotaraste-te: ori prost, ori mincinos?
      • +2 (8 voturi)    
       ? (Vineri, 1 februarie 2013, 1:13)

       cotora [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

       1 care este diferenta ?, explica, vino cu argumente, nu cu atacuri la persoana, sau asa ai fost invatat acasa si de antena 3 ?
       • 0 (4 voturi)    
        deci nu este diferenta, spui si tu.... (Vineri, 1 februarie 2013, 9:34)

        Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui cotora

        S-a votat, in ambele cazuri acelasi lucru?
        Un cetatean poate sa aiba o parere anume privindu-l pe Basescu si o cu totul alta optiune politica privind curentul politic (evident ca la parlamentare nu-l voteaza pe basescu, nu crezi?) pe care-l agreeaza.
        orice combinatie este posibila:
        Basescu:
        DA
        NU
        nu votez
        Parlamentare:
        nu votez
        votez x,y,z,etc. orice partid sau alianta
        De ce trebuia sa regasesti TOATE voturile anti basescu (destul de multe, mult mai multe decat cele cu care a fost ales, nu crezi?) la voturile pentru USL?
        Pun mana in foc ca exista si pdlisti care au votat contra basului (crezi ca nu le sta in gat la cativa?), probabil si niste unguri...la fel cum votanti USL este posibil sa-l placa pe base si au votat pentru sau "au boicotat".
        Ce dracu'mi ceri explicatiile astea pe care le poate da si un copil de gradinitza?ca sa-mi pierd timpul?
        Eram dispus sa te ignor...multi ca tine pe aici, dar este bine sa mai explic o data (ca am mai scris de zeci de ori lucrurile astea, aici pe Hotnews, le-ai citit sigur si tu, dar iti faci treaba pentru care esti aici, nu-i asa?) pentru cititorii intamplatori care nu sunt la curent cu disputele de aici.
        • +2 (6 voturi)    
         tocmai (Vineri, 1 februarie 2013, 9:55)

         cotora [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

         intocmai, si un copil de gradinita stie ca s-a furat la referendum, numai naivii nu cred, daca era vorba de 300.000, nu de 3 milionae de voturi mai ziceam, antonescu si ghise nu mai insista pe acest subiect, dar vad ca tu da
         • 0 (4 voturi)    
          30 de miloane (Vineri, 1 februarie 2013, 23:39)

          Zamolx11 [utilizator] i-a raspuns lui cotora

          nu 3 milioane, ci 30 de milioane s-au furat la referendum, coane cotora... :)
     • -6 (10 voturi)    
      La alegeri, niciodata nu a... (Joi, 31 ianuarie 2013, 16:28)

      finutza [utilizator] i-a raspuns lui cotora

      ... functionat matematica. Oamenii au fost foarte dezamagiti ca Basescu nu a plecat, au luat-o ca pe o mare infrangere. De fapt, infranti au fost toti cei 7,5 milioane, dar cei care spui tu ca nu ies la socoteala... sunt cei mai afectati, sunt oameni care plang in ei, se simt pacaliti in eul propriu, se simt tradati si uniliti de unii ca Basescu (poate ca si de unii ca tine), care, pentru orice demers democratic, pana la urma, gasesc solutii neortodoxe sa ii pacaleasca. Fiindca neprezenta unora la vot a fost o solutie imorala, de dispret si plina de ura a unor romani (putini de altfel) impotriva altor romani, care de fapt doreau binele colectiv, iclusiv pentru... cei impasibili (sa nu zic tradatori).
      • +6 (10 voturi)    
       Binele lui Voiculescu... (Joi, 31 ianuarie 2013, 20:12)

       Alius [utilizator] i-a raspuns lui finutza

       ...nu este si binele romanilor. Modul cum s-a ajuns la aceasta suspendare (prin incalcari ale Constitutiei si legilor), merita tratat asa cum a fost tratat: prin neprezentare.

       Tradatori sunt cei care au participat la tentativa de puci, adica politicienii si cei care au votat sa-l dea jos pe Basescu. Aceia sunt tradatorii. Nu a fost nici un demers democratic si o tot dati intr-una cu cei 7.5 milioane. Daca era democratic, nu se ajungea la suspendare. Intr-o democratie nu demiti avocatul poporului fara nici un motiv si nu pui un avocat al poporului provizoriu. Nu "se exista" asa ceva intr-o democratie (cum iti place ti sa tot spui).

       Mai bine o solutie imorala (ia uita-te si vezi cate solutii imorale sunt in parlamentul ales de cei ca tine), decat solutii de incalcare a Constitutiei.
       • -1 (7 voturi)    
        Faci acuzatii ca... (Joi, 31 ianuarie 2013, 23:14)

        finutza [utilizator] i-a raspuns lui Alius

        ... o tin intr-una cu 7,5 milioane. Da, si am motive si adevarul e de partea mea. Dar si adeptii lui Basescu o tin danga-langa cu 1,5 milioane voturi furate (unii, p-aici, au ajuns la 3 milioane!) si, pana acum, nimic nu sustine afirmatia lor.
        Asa ca... faptele nu va sustin...
        • -1 (3 voturi)    
         pai ... (Vineri, 1 februarie 2013, 8:37)

         gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui finutza

         e simplu... scade din cele 7,5 milioane de care faci vorbire, voturile adunate de usl la parlamentare....cam asta e...
         • -1 (5 voturi)    
          Am explicat p-aici ca... (Vineri, 1 februarie 2013, 9:14)

          finutza [utilizator] i-a raspuns lui gab0iu

          ... matematica nu se sustine in materia votarii de orice fel. Si ca cei aflati intre limitele precizate de tine sunt cei dezamagiti, sictiriti, frustrati de faptul ca idolul vostru s-a folosit de mijloace cel putin neortodoxe de a-si pastra fotoliul.
         • +1 (3 voturi)    
          adica doar votantii USL nu-l mai vor? (Vineri, 1 februarie 2013, 9:42)

          Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui gab0iu

          Silogismul tau este totalmente, voit, FALS.
          Asa ati primit pe biletzel sa spuneti, asa spuneti, ori de cate ori aveti ocazia.

          Ce legatura, biunivoca, exista intre cei satui de base si votantii USL?

          este musai ca daca nu-l placi pe base, sa votezi USL?

          este musai ca daca ai votat la referendum, sa votezi si la parlamentare (poate nu ai pe cine)?

          este musai ca daca-l vrei pe base , sa votezi ARD?

          daca DA, DE CE??????

          Inteleg ca exista multe minti simple, dar nici chiar asa !
      • -1 (5 voturi)    
       mai bine sa nu amintim de matematica (Joi, 31 ianuarie 2013, 22:14)

       Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui finutza

       Sunt cativa domni la Palatul Victoria ce au alergie. "Artimetica" le-a jucat feste la prezidentiale, apoi la referendum, logica nu se stramba pentru a putea fi prezentata drept viziune, iar statistica s-a dovedit a nu fi de incredere
       Asa ca acesti domni isi aroga aerul de psihologi. Ei stiu cu siguranta de ce plange fiecare roman. Ciudat este ca, aidoma medicilor ce prescriau aspirina pentru orice simptoma, si cauza descrisa de domnii in cauza e una singura pentru toate suferintele. Pe numele sau Base
       • -1 (5 voturi)    
        Ok, sa nu ne mai amintim de matematica... (Joi, 31 ianuarie 2013, 23:16)

        finutza [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

        ... fiindca observ ca pe pdl-isti ii ia ameteala vazand procentele la care se situeaza prezenta lor in legislativ (ca de incredere in randul populatiei, era suficienta o cifra ca sa reflecte corect procentul).
        • 0 (2 voturi)    
         In momentul de fata, ce face pdl... (Vineri, 1 februarie 2013, 16:31)

         Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui finutza

         ...nu ma afecteaza. Ce minte usl, insa, da, afecteaza o tara intreaga; si pe aliatii ei care, iata, avertizeaza.
         Trebuie sa recunosc ca la subiectul incredere usl este forte atent. Este vizibil din show-rile cu pretentie de informare, care incearca sa creeze impresia de preocupare pentru problemele generale.
         In spatele acestora, se incearca a spoi lipsa de moralitate prin care au cucerit puterea, si lipsa de idei pentru a indeplini promisiunile
         • -2 (6 voturi)    
          E un fel de a te ascunde... (Vineri, 1 februarie 2013, 17:02)

          finutza [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

          ... de raspundere atunci cand spui "nu ma intereseaza aia".
          Asa fac acum toti, uitand ca "aia" au adus tara unde e acum, si ca sa nu intrebi iarasi, acum Romania e jos, este prost vazuta si saraca. Iar cei pe care-i ignori acum, au pus cu multa ravna umarul s-o aduca aici...
          • 0 (2 voturi)    
           E un fel de a recunoaste atributiile fiecaruia (Sâmbătă, 2 februarie 2013, 14:18)

           Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui finutza

           Trecutul, pentru care atat noua cat si vechea putere sunt deopotriva responsabile, isi perde prioritatea in fata prezentului si viitorului, pentru care anumiti indivizi si-au asumat ceea ce este numit "responsabilitate".
           Si-au dorit-o, au obtinut-o cu pretul sabotarii planurilor existente, e normal sa se bucure de tot ce aduce ea, inclusiv critici.
           Este rolul lor asumat sa raspunda, iar cata vreme raspund prin sfidarea bunului simt nu vad de ce ar beneficia de clementa.
           • 0 (2 voturi)    
            Insisti pe o tema perdanta (Sâmbătă, 2 februarie 2013, 18:58)

            finutza [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

            "cu pretul sabotarii planurilor existente" -- hmm, cand a mai fost Romania in situatia ca 4 ani sa mearga doar inapoi cu constanta? De ce planuri vorbesti? Voiai sa continue regresul?
            • 0 (2 voturi)    
             Un exemplu de plan sabotat este... (Sâmbătă, 2 februarie 2013, 23:22)

             Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui finutza

             ...reforma invatamantului
             Altul este privatizarea Oltchim, ale carui reguli au fost schimbate, cu consecintele cunoscute.
             A sabota economia si justitia din dorinta de a veni la putere, in momentul in care acestea incepeau sa se adune, e iresponsabil.
             • 0 (2 voturi)    
              Asta e exemplu? (Duminică, 3 februarie 2013, 10:26)

              finutza [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

              Reforma invatamantului, de fapt, este doar o miscare prin care sa se reduca numarul de personal din invatamant. Altfel nu se inchideau clase si scoli si se cumparau microbuze care sa-i plimbe pe bietii copii la scoli la 15 km departare...
              • +1 (1 vot)    
               Scopul principal reformei... (Luni, 4 februarie 2013, 22:28)

               Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui finutza

               ...este de a-i da valoare acestui invatamant si de a-l racorda la cel international.
               Da, au fost probleme organizatorice de rezolvat si vor mai fi. Dincolo de ele, insa, elevul sau studentul trebuie sa utilizeze timpul petrecut in scoala, iar la sfarsit sa-si poata cuantifica deprinderile dobandite. Iar institutille de invatamant sa-si poata masura si ele performantele.
               Asta a avut in minte fostul ministru, dincolo de ciondanelile marunte in care este atras azi de cei care i-au urmat.
               Ca idee, transportul copiilor nu e rau. Se practica in multe tari. Imi amintesc ca mergeam pe jos o jumatate de ora zilnic ca sa ajung la scoala, indiferent de vreme, indiferent de relatiile cu tinerii din zonele prin care treceam.
               Totul e ca ideea sa fie aplicata corect.
            • +1 (1 vot)    
             Adevarul si moralitatea... (Sâmbătă, 2 februarie 2013, 23:25)

             Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui finutza

             ...sunt teme intotdeauna castigatoare, chiar daca pe termen scurt nu pare
      • 0 (4 voturi)    
       ? (Vineri, 1 februarie 2013, 1:16)

       cotora [utilizator] i-a raspuns lui finutza

       ce legatura are simpatia politica cu matematica ?, sau explicatiile tale lacrimogene ?
       • -2 (6 voturi)    
        Era un raspuns... (Vineri, 1 februarie 2013, 17:02)

        finutza [utilizator] i-a raspuns lui cotora

        ... la o intrebare pusa de unul dintre voi...
        • -1 (1 vot)    
         Ce semnificatie are aici... (Sâmbătă, 2 februarie 2013, 14:20)

         Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui finutza

         ..."voi"?
         • 0 (2 voturi)    
          Buna intrebare! (Sâmbătă, 2 februarie 2013, 19:03)

          finutza [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

          Si ma bucur ca ai intuit raspunsul...
          • -1 (1 vot)    
           As fi vrut, totusi, sa-l citesc (Sâmbătă, 2 februarie 2013, 23:30)

           Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui finutza

           Stiam ca etichetele se lipesc cu fatza la vedere
           • 0 (2 voturi)    
            Am mai spus... (Duminică, 3 februarie 2013, 10:29)

            finutza [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

            ... si vad ca nu te prinzi, e prea fin umorul, prea spiritual? Sau prea... finutz?
            • 0 (0 voturi)    
             E apreciat, dar are doua... (Luni, 4 februarie 2013, 22:15)

             Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui finutza

             ...probleme:
             1) Am impresia ca se cere recunoscut numai de o parte
             2) Timingul: chiar as fi dorit sa vad un raspuns care sa-mi arate ca, in ciuda parerilor diferite, ne putem incadra in aceeasi tabara: si anume in cea care doreste sa se faca lumina. "Unul dintre voi" mi se pare aici ori o auto-excludere, ori o asezare pe un postament ce intentioneaza sa eclipseze.
             M-a trimis cu gandul la un alt comentariu pe care l-ati postat: acela in care remarcati ca presedintele a adus dezbinarea intre romani.
             Oricine a observat Basescu ca nu e o fire prea impaciuitoare. Dar nu pot sa nu remarc o diferenta:
             - Basescu este el insusi. Asa ii este felul: bataios, direct, ce-i in gusa si-n capusa, uneori uitand de bunele maniere, "viu" cum a spus Antonescu intr-un moment de luciditate.
             A castigat, chiar cu acest stil direct, multe batalii, desi va fi pierdut multi prieteni. Ca o remarca, parerea expertilor este ca a inregistrat o transformare ca om politic.
             - Pe de alta parte, cei care l-au acuzat au continuat, ba chiar au amplificat aceasta dezbinare, prin aprape fiecare iesire publica: razboiul referendumurilor, legea invatamantului, initiativele din sanatate, atacurile din media, amenintari cu suspendarea, respingerea criticilor. Au facut-o chiar fara sa fie nevoie, pentru ca batalia lor era castigata; tot ce le trebuia era sa joace dupa reguli si sa se apuce de treaba. Nu au opozitie. Au in schimb ortaci care se cer salvati din ghearele justitiei.
             - In acord cu atitudinea de mai sus, vine generalizantul "unul dintre voi", care ii tranteste usa in nas promisului "noi, impreuna", la fel cum contorsionarile cuvantului purtat la nivel inalt au masacrat promisa "dreptate pana la capat" si au trimis ignoratul adevar undeva, in canalele imaginatiei. De asta mi-e greu sa zambesc. Dar nu-i problema, are cine.
      • 0 (0 voturi)    
       ===================== (Luni, 4 februarie 2013, 8:34)

       Zede [utilizator] i-a raspuns lui finutza

       Cine se simte tradat de Basescu si plange in el, cucoana???

       Bugetarii si pensionarii?

       Dar cat timp sa va mai suportam? De ce noi sa ne luptam sa traim in capitalism si voi sa stati bine-merci la caldura intr-un post de bugetar la minunatul Stat?

       Daca ar fi dupa mine v-as da 750 de lei pe luna.
   • +1 (13 voturi)    
    pai.... (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 23:08)

    gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui ralu83

    dupa cum spuneti frezulta ca exista o diferenta intre: "trusturi de presa ataca oameni din justitie" si
    " oameni din justitie sunt atacati de trusturi de presa" ???? eu unul nu vad diferenta....cred ca ati vrut sa spuneti altceva.....
    • +2 (4 voturi)    
     da, e o diferenta (Joi, 31 ianuarie 2013, 19:17)

     ralu83 [utilizator] i-a raspuns lui gab0iu

     dupa cum am zis, e chestie de perspectiva. Dar mai trebuie sa te si duca bibilica sa pricepi unele nuante.
     O sa fac totusi un efort sa va explic: respectiva observatie din raport nu se leaga de activitatea presei si de libertatea ei de exprimare, asa cum unii incearca sa ne faca sa credem. Observatia era legata de faptul ca oamenii din justitie sunt atacati prin intermediul presei. Oamenii din justitie sunt subiectul observatiei, nu trusturile de presa. Ca "jurnalistii" care fac parte din tabara adversa pun acum tunurile pe cei de la Intact e partea a doua. Personal nu as fi facut asta, pt ca le dai ocazia sa se victimizeze si sa urle ca li se ingradeste libertatea de exprimare. Eu as fi mers de la bun inceput pe ideea corecta: oamenii din justitie sunt atacati, in special in plan personal. Punct. Prindea mai bine mesajul la public.
     Sper ca acum m-am facut inteles.
     • 0 (2 voturi)    
      pai... (Vineri, 1 februarie 2013, 8:43)

      gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui ralu83

      eu ma refeream la exprimarea putin confuza, ca tot zici de bibilica...."am fost dezamagit de niste oameni" spune altceva decat "niste oameni m-au dezamagit"?
  • +16 (28 voturi)    
   faci confuzii (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:09)

   ale valessa [utilizator] i-a raspuns lui alex1234

   Faci confuzie între meseria de jurnalist și cea de mercenar. Presa nu se împarte în privată și de stat când e vorba de tipul de mesaj pe care trebuie să-l transmită, iar acest mesaj trebuie să fie echilibrat, echidistant, corect. Este pur și simplu vorba de curățenia spațiului mediatic. Ți-ar conveni să cumperi marfă stricată de la magazin (privat) și să nu-i supravegheze/sancționeze nimeni pe patronii magazinului? Mie nu. Ar însemna că suntem foarte departe de civilizație.
   • -6 (24 voturi)    
    LEGEA PREVEDE SANCTIUNE (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 22:27)

    dincannes [utilizator] i-a raspuns lui ale valessa

    Dacà cineva este lezat de Antena 3, este liber sà depunà plingere.
    De exemplu eu mà simt lezat de Dan Tapalagà, pentru faptul cà m-a fàcut borfas, alàturi de 7,4 milioane de romani. Ar fi trebuit sà depunem toti plingere impotriva lui (contra daune 1 euro).
    • +4 (12 voturi)    
     de unde .... (Joi, 31 ianuarie 2013, 6:37)

     gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

     ati tras concluzia ca se referea la domnia voastra....v-a pomenit cumva numele sau e vorba doar de o musca, acolo...
    • +5 (15 voturi)    
     in judecata cu tot mapamomondul (Joi, 31 ianuarie 2013, 9:30)

     quetzal [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

     nu uita sa-i dai in judecata si pe oficialii din uniunea europeana + presa internationala ca si ei au spus ca ai votat la referendum contra statului de drept si apoi pentru un parlament de borfasi.
     • -4 (10 voturi)    
      asa au spus? (Joi, 31 ianuarie 2013, 10:51)

      rider [utilizator] i-a raspuns lui quetzal

      arat si sursele oficiale are presei internationale in care au scirs ce ai spus tu: "uniunea europeana + presa internationala ca si ei au spus ca ai votat la referendum contra statului de drept si apoi pentru un parlament de borfasi."
      • +3 (7 voturi)    
       cleptocratie (Joi, 31 ianuarie 2013, 13:37)

       quetzal [utilizator] i-a raspuns lui rider

       si tot "presa basista" zicea asta vara vina lui Basescu e "destabilizarea cletptocratiei prin faptul ca a lasat justitia independenta."
       Cleptocratie sau borfasi nu e totuna?:)

       http://www.lefigaro.fr/international/2012/08/21/01003-20120821ARTFIG00447-le-president-roumain-reste-a-la-barre.php
     • +4 (8 voturi)    
      latrine (Joi, 31 ianuarie 2013, 13:34)

      quetzal [utilizator] i-a raspuns lui quetzal

      se vede ca singura presa pe care o savurezi sunt latrinele altfel n-ar fi fost o surpriza asa de mare pt tine ca presa internationala e "basista" de la stanga la dreapta .
      Sunt nenumarate exemple (pe care nu ai cum sa le afli de la latrine), uite un articol de ieri : 23 de parlamentari sunt borfasi iar idolul tau victor ponta a incercat asta vara sa-l "rastoane pe presedintele basescu, garantul unei justitii independente":
      http://www.lefigaro.fr/international/2013/01/30/01003-20130130ARTFIG00509-la-roumanie-tancee-par-l-union-europeenne.php
  • +11 (25 voturi)    
   Are (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:09)

   Gelum [utilizator] i-a raspuns lui alex1234

   In nici o tara normal nu se ataca in mass media justitia, ca atare, sau persoanele din justitie. Repet: ataca.

   Cel mult se poate critica un verdict, sa zici ca e controversat, ca e nedrept, etc. Repet : verdict. Dar nu actul de justitie, sau participantii la actul de justitie, ca persoane private.
   • -15 (25 voturi)    
    S-o crezi matale! (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 20:18)

    finutza [utilizator] i-a raspuns lui Gelum

    Citeste presa din Franta o luna de zile si ai sa gasesti cel putin un articol cu un judecator care calca pe bec. Despre comisari de politie si membrii ai parchetului... gasesti cazuri si mai des...
    • +15 (23 voturi)    
     calcatul pe bec... (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 21:25)

     Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui finutza

     ...e normal sa fie criticat. Atacurile sustinute, bazate pe speculatii, indreptate asupra hotararilor judecatoresti, nu fac parte din normalitate
    • +3 (11 voturi)    
     probabil.... (Joi, 31 ianuarie 2013, 6:39)

     gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui finutza

     dovediti, cu probe.... ce se face la noi e o chestie asa, pe dupa visini....
    • +6 (14 voturi)    
     un exemplu? (Joi, 31 ianuarie 2013, 9:34)

     quetzal [utilizator] i-a raspuns lui finutza

     inventezi , daca ar fi asa ai fi dat macar un exemplu de articol in care un magistrat e atacat personal de presa franceza, cu hartuirea si denigrarea familiei lui etc. Poti sa cauti mult si bine.
     • -3 (9 voturi)    
      Uite, la intamplare, la o cautare... (Joi, 31 ianuarie 2013, 16:37)

      finutza [utilizator] i-a raspuns lui quetzal

      ... cu google:

      http://www.trafic-justice.com/SITENE18/juge/legerjugecorrompu.htm

      http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2011/01/20/97001-20110120FILWWW00495-juge-corrompu-incarceration-requise.php

      http://www.franceinfo.fr/france-justice-police-2008-08-22-montpellier-un-magistrat-corrompu-jete-en-prison-176090-9-11.html

      Uite si cazuri pe banda rulanta, unde se vorbeste chiar de retele mafiote care inglobeaza si judecatori:

      http://www.victime-ripou.com/appelcwik/plaintecoups/conclu10oct2007.htm
      • +3 (7 voturi)    
       linkuri (Joi, 31 ianuarie 2013, 23:29)

       quetzal [utilizator] i-a raspuns lui finutza

       Ori nu stii ce e aia "presa" (jumate din linkuri sunt tampenii), ori nu stii ce sunt alea hartuire" si "abuz" (in linkurile din le figaro sunt articole care contin doar informatie, nici o parere personala a ziaristilor despre mamele magistratilor, copilaria lor, prietenii de pe facebook si vecinii de peste drum), ori nu stii franceza, ori habar nu ai despre democratie ori toate la un loc.
       Mai cauta.
       • -4 (8 voturi)    
        Nu uita ca... (Vineri, 1 februarie 2013, 9:17)

        finutza [utilizator] i-a raspuns lui quetzal

        ... una dintre "atacate" a fost "victima" unuia aflat in inchisoare, iar alta, despre care s-a spus ca se controleaza la psihiatru periodic, a facaut asta, dovedit, in SUA, si nu o data...
  • +22 (34 voturi)    
   Are destul de mult (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:15)

   Petran [utilizator] i-a raspuns lui alex1234

   Daca Antena 3 era a cetateanului X sau trustului Y nu era nicio problema. Daca Antena 3 sau XYZ TV apartin unor politicieni, oameni de afaceri care au probleme cu justitia, au cazuri in tribunale sau sunt investigati in cazuri in care insusi statul roman e victima, e o problema serioasa. Inseamna ca acea TV este un instrument politic in mainile unui politician care incearca sa se apere si ataca institutiile statului de drept pentru a le intimida. Ataca statul de drept. Daca studiezi rapoartele european, Comisia intervine in cazuri de abuzuri in care media e folosita in interes personal/de partid. Cele mai interesante sunt rapoartele pe trustul lui Berlusconi, care nu numai ca le folosea in interes personal politic dar si sifona bani publici catre institutiile lui. Exista de asemenea o tendinta de a verifica Consilli Audio-Video, atunci cand acestea nu mai servesc interesul public ci interese partinice. Aceasta poate fi considerata o ingerinta pe de o parte, daca statul are o democratie solida, consolidata, sau un instrument regulator pentru o tara atat de instabila si fragila democratic.
  • +20 (30 voturi)    
   ia vezi (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:24)

   catelu [utilizator] i-a raspuns lui alex1234

   Inteleg ca nici tu nu te uiti la Antena 3. Dar din articolele Hotnews eu observ ca zilnic trece jumatate din guvern si un sfert din parlament prin studiourile lor. Deci nu sunt chiar asa "privati", ci mai degraba un instrument guvernamental de propaganda.
  • +15 (23 voturi)    
   Statul Roman (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:36)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui alex1234

   ...nu ecav abstract. Nu e vorba de "extraterestrii". Aici este vorba, daca inca nu ai inteles, de oameni cu functii politice (inalte) care ataca oameni din justitie prin intermediul unor latrine tv si prin participarea directa la unele emisiuni din cadrul acelor latrine. E chiar asa de greu de priceput?

   Sa nu mai vorbim si de "campania" de la Navodari (cand cu arestarea preventiva a primarului de acolo), unde au participat intre altii si Puiu Haşotti (Ministru al Culturii), deputaţii Mihai Lupu şi Gheorghe Dragomir. Ai vazut unde este "statul Roman"?

   Mai da' voi credeti ca toata lumea e proasta?
  • +12 (24 voturi)    
   Far-antene nu plecam ! (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:45)

   math [utilizator] i-a raspuns lui alex1234

   ...ai emis niste puncte de vedere obiective si inteligente. Iata o tentativa de raspuns:

   - Acesti imperialisti nu ne lasa in pace, din dorinta de a frana elanul popular extraordinar din anul 2 al victoriei. Sunt cu totii speriati ca agricultura, industria si cercetarea romaneasca vor ajunge pe cele mai inalte culmi si vor domina intreaga Europa. Sunt doar niste basisti speriati, nu mai pune la suflet.
   - Antenele sunt televiziuni private si obiective care lupta pentru popor, cine da in ele da in tine, in fabrici si uzine, le vom apara pe metereze, nu ne vom lasa calcati in picioare.
   - este nedrept ca apar atatea bancuri cu Chuck Norris si nimic cu Mircea Badea.
  • -4 (18 voturi)    
   "Mai baieti..." (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 20:54)

   alex1234 [utilizator] i-a raspuns lui alex1234

   "Mai baieti..." intre voi si USL nu-i nici o diferenta:

   Aia au urlat "Jos Basescu!" prin Orice mijloace, si au ajuns pana acolo incat au fost in stare sa dea o Lovitura de Stat incalcand Constitutia de 3 ori in 7 zile,doar ca sa-l dea jos pe Basescu.

   Voi urlati, "Jos Antena 3!" si ati fi in stare s-o-nchideti maine si sa-i spanzurati in P-ta Publica pe Gadea, Badea, Ciutacu & Co, care si aia ar proceda la randul lor la fel cu Basescu si chiar cu voi, condusi din umbra de varanul Felix.

   Dar DUPA LEGE, repet DUPA LEGE, Antena 3 e un trust de Presa Privat (nu conteaza cine-i Patronul si ce magarii face el ca individ, ele nu au nici o legatura cu Antena 3) Trustul are personalitate juridica de Drept Privat si raspunde de ce face Separat, repet pentru aia de mai sus care nu-nteleg, Separat de Patron.

   Comisia Europeana recomanda Statului Roman sa intareasca Controlul (deci CENZURA) in mas-media
   pe baza faptele facute de o Companie Privata din
   Romania

   De cand monitorizeaza Comisia Privatii din Romania? De cand monitoreaza Comisia Mas-Media din Romania? Pe ce baza legala? Pe nici una. NU exista nici un acord semnat intre Statul Roman si Comisie in aceasta directie

   Pentru faptele sale Antena 3 trebuie atacata in Justitie de cei care au fost lezati. Si sant sigur ca vor pierde in unele cazuri...

   Dar de aici pana la a recomanda Cenzurarea Presei din Romania cum face Comisia de la Bruxelles sau de a arata cu Degetul la ce fac anumite Persoane Juridice de Drept Privat din Romania e o cale lunga si de neacceptat: nu e treaba Comisiei sa-si bage nasul unde nu-i fierbe oala.....: Romania a fost de acord si a semnat cu Bruxelles-ul un Tratat de Monitorizare al Justitiei. Nu exista un tratat si nici nu ar putea exista un tratat de Monitorizare a Privatilor (aia ar trebui sa semneze monitorizarea in acest caz) sau a Presei din Romania...si mult mai grav: pana la a ajunge sa recomanzi restrangerea Drepturilor acestora sau a Libertatii Presei in afara Cadrului Justitiei...
   • +6 (18 voturi)    
    Comisia monitorizeaza abuzurile (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 22:28)

    Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui alex1234

    "De cand monitorizeaza Comisia Privatii din Romania? De cand monitoreaza Comisia Mas-Media din Romania? Pe ce baza legala?"

    Pe baza acquis-ului comunitar pe care trebuie sa-l implementam, asa cum ne-am angajat in tratatul de aderare.

    Daca te-ar baga in arest o firma privata de paza, cum ar fi ? Chiar daca privatul te prinde la furat, tot Politia te aresteaza, ca e reprezentantul Statului.

    Asa si cu mass-media: daca are niste dovezi impotriva cuiva, nu le pune pe ecran si face praf persoana care, oricum, nu se poate apara, ci sesizeaza organele de cercetare, care trebuie sa faca lumina...
   • +2 (10 voturi)    
    majuscule (Joi, 31 ianuarie 2013, 9:46)

    quetzal [utilizator] i-a raspuns lui alex1234

    crezi ca daca pui majuscule peste tot continutul mesajului tau e mai putin fals ?
    Vorbesti despre "presa privata" de parca ar fi vreo instanta suprema, intangibila, deasupra tuturor legilor. Libertatea de exprimare nu inseamna calomnie si hartuire, cel putin nu intr-o tara europeana civilizata. Daca nu-ti place, du-te in Rusia, acolo s-ar putea sa respecte "libertatea" presei pe care o doresti.
  • +8 (16 voturi)    
   Ce treaba are Statul ? (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 23:34)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui alex1234

   Pai Statul a infiintat ,prin Lege , Consiliul National al Audiovizualului. Acesta ar trebui sa aiba un rol important in curatirea massmediei de gunoaie. Dar nu o face !
   De ce ? Lege proasta , membrii corupti si slugarnici, comenzi politice ,etc.
   Satul ar trebui sa intervina in asa fel incat C.N.A.-ul sa functioneze. AICi e rolul Satului . Ai inteles ?
 • +20 (36 voturi)    
  Justitie (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 18:32)

  martd [utilizator]

  Antena 3 ?? Vai ...cei mai mari lingai de pe planeta.Mosierul lor are proces si ce a zis...putina frica indusa prin tembeliziunea lui nu strica....caci pentru ce-i mai plateste??? Eu refuz sa ma uit la un astfel de post dar bona mea numai la acest post se uita...deci cine se uita la tampenia asta???
  • -5 (21 voturi)    
   usurel badita. (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:55)

   tepes [utilizator] i-a raspuns lui martd

   buna-ta ma ciocoflender.Ziaristilor si posturilor TV nu trebuie sa li sa puna botnita-indiferent de orientare, pai ce facem,dupa tine ar trebui sa ne intoarcem in comunism.
   • +12 (16 voturi)    
    e corect (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 21:28)

    Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui tepes

    Dar li se poate cere sa respecte un cod de conduita profesionala
    • -1 (17 voturi)    
     EXISTA (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 22:39)

     dincannes [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

     Cine se simte lezat, sà depunà plingere.
     • +6 (14 voturi)    
      Asta s-a si intamplat azi (Joi, 31 ianuarie 2013, 0:31)

      Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

      CE s-a simtit lezata si s-a exprimat.
      Reactiile guvernantilor au fost de doua tipuri, ambele in cel mai pur stil iliescian: pe de o parte, s-a spus "nu e nimic care sa ne acuze", pe de alta: "totul este o inventie, realitatea noastra e cu totul alta".
      Suficient ct sa dea o idee despre unitatea haotic-defensiva a celor ce - sanchi - guverneaza
   • +2 (8 voturi)    
    ai dreptate (Joi, 31 ianuarie 2013, 11:11)

    math [utilizator] i-a raspuns lui tepes

    ...fara filme porno de diferite orientari 24/24 nu exista nici libertate de exprimare nici democratie. Mai bine ne intoarcem in comunism. Macar era Stan si Bran sambata la pranz (20 min), uneori chiar si desene animate cu Woody.
    Jos botnita, jos tirania ! Statisticile arata ca 80% din fanii lui Mircea pot face spagatul si au coeficient de inteligenta,
  • 0 (18 voturi)    
   SUNTEM FOARTE MULTI (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 22:38)

   dincannes [utilizator] i-a raspuns lui martd

   Si stiti de ce, pentru cà zapàm si ne oprim din zapat, acolo unde aflàm ceva, ce se dovedeste, foarte des, ca fiind adevàrat.
 • -21 (37 voturi)    
  Ieuropa Atentie: libera exprimare condamnata !!! (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:12)

  MenInBlack [utilizator]

  maine poimaine nu mai poti sa-l injuri pe Basescu in scara blocului, ca te baga in Raport ca faci presiuni asupra sensibilitatii magistratilor sau influentezi electoratul :)))

  deci da, Basescu demisia !!!

  de ce ? pt ca asa vreau io si inca unii care l-am adus la Cotroceni acum 9 ani pe escroc !!!
  (nu, nu urmaresc latrinele, sa-l ia si pe Felix, si pe Vantu, Nascase si Paturiciu acolo unde se duc : in iad ! )
  • +13 (31 voturi)    
   Ei, nu urmaresti latrinele.. (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:57)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui MenInBlack

   ...haide mai soricel, nu trebuie sa-ti fie rusine de ceea ce esti.
  • +6 (22 voturi)    
   @maninblack (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 20:02)

   sile1 [utilizator] i-a raspuns lui MenInBlack

   Bravo baiete,nu prea te da afara din casa IQ-ul,dar in rest esti impartial ca tot romanul !!

   Sa-i bage pe toti la mititica,mama lor dara !!!
   • -8 (20 voturi)    
    ;) (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 20:24)

    MenInBlack [utilizator] i-a raspuns lui sile1

    sa inteleg ca IQ -ul tau iti permite sa-l ignori pe Mircea Basescu de ex...sau esti fan ? :)))
    jos clanul basescu !
  • +6 (20 voturi)    
   iegzact pe dos (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 20:22)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui MenInBlack

   maine poimane o sa iti dai seama ca daca il injuri pe Voiculescu sau Ponta esti pasibil de puscarie.
   Iar diferenta intre basescu si voiculescu este ca macar pe primul l-ai votat candva dar pe al doilea nu ai nici-o sansa fiindca individul si-a batut joc de doua ori de voturile primite. Deci n-ai decat se traiesti fericit in republica voiculesciana dar fara mine.
   • -5 (15 voturi)    
    nu, n-o sa-mi dau nimic :))) (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 20:39)

    MenInBlack [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    am iesit demult din peisajul neo-bolsevic, vesnic disputat de aceleasi gasti ''politice'' , fie ca sunt ale gheneralilr lui basescu sau ai lui iliescu, voiculescu ... sau .
    sa traiti si mai bine !!!
  • +4 (10 voturi)    
   pai... (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 23:18)

   gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui MenInBlack

   pe cuvant de onoare ca nu urmaresti Antena3?
   • -2 (4 voturi)    
    da, pe cuvant ca nu urmaresc antenele! (Joi, 31 ianuarie 2013, 18:37)

    MenInBlack [utilizator] i-a raspuns lui gab0iu

    Acum 5, 6 ani eram fan, aveau programe decente, dar de 2 ani nu ma mai uit deloc, nici n-am avut alte canale romanesti.
    Ieri m-am uitat prima oara dupa 2 ani, la Badea...si am o propunere pentru CNA :
    CODAREA unor emisiuni realizate de Badea, Ciutacu, Capatos, etc, in general al celor care promoveaza mitocania, ura, limbajul indecent, etc.
    Codare la fel ca pentru pornografie !!!
    Vrei sa-i bagi in casa ta, platesti codul !
    Dar sunt impotriva interzicerii sau ingradirii libertatii de exprimare.
    La fel, orice om care promoveaza ura, asa cum face Basescu, trebuie indepartati din administratie.
  • +2 (10 voturi)    
   ? (Joi, 31 ianuarie 2013, 7:42)

   cotora [utilizator] i-a raspuns lui MenInBlack

   una este libera exprimare, alta este manipulare sau atacul la persoana
  • -1 (5 voturi)    
   nici pe departe (Joi, 31 ianuarie 2013, 13:06)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui MenInBlack

   nu e vorba de dreptul la exprimare, la libera opinie, ci la modul cum si cand se face si, mai ales, pe ce baza.
   in toate cazurile incriminate au fost folosite acuze nefondate cu dovezi palpabile. la asta se face referire.
   dar eu cred ca ai inteles din start despre ce e vorba insa, distragerea atentie de la adevar catre minciuna este talentul si sarcina de partid a usl.
 • -8 (28 voturi)    
  am inteles (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:39)

  klaudyuxxx [utilizator]

  Deci in tara asta nu mai ai voie sa critici nimic, decat sa lauzi. Totul merge ca pe roate. Uraaaa Basescu, uraaaaaaaaaaa!!!!!
  • +5 (21 voturi)    
   A critica este una... (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 19:58)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui klaudyuxxx

   ...a minti este altceva. De exemplu: cineva te-ar putea critica si spune ca ce scrii sunt numai tampenii. Dar altcineva ar putea veni si spune ca tu esti un om inteligent. Iar aceasta este o minciuna.

   Ai inteles care este diferenta?
   • -6 (16 voturi)    
    sa nu mai zic ca... (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 22:24)

    klaudyuxxx [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    Europa credea vara asta ca in ROMANIA este lovitura de stat, ca la Cotroceni s-a dus Antonescu cu tancurile sa-l dea jos pe Basescu, ca doar asta e lovitura de stat, arme, tancuri si armata. Nu suspendare presedintelui si consultarea POPORULUI prin referendum.
   • -3 (15 voturi)    
    ... (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 22:35)

    klaudyuxxx [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    Dar tu crezi ca presa romana e singura presa din lumea asta care minte sau manipuleaza? Totul se limiteaza la faptul ca in Romania presa este aservita sau partasa ORI puterii, ORI opozitiei. Impartialitate nu exista. Lasa poporul sa decida ce vrea si cine e corect, la ce sa se uite la TV si la ce nu. Pana la urma minciuna iese la suprafata. Si asa ca Romania e pe locul 40 si ceva in lume in privinta libertatii presei. Ce vrei? Comunism din nou? Cenzura? Si singurul lucru care l-am inteles din comentariul tau impertinent, e ca ma jignesti.
    • +10 (18 voturi)    
     Ai inteles bine din comentariul meu. (Joi, 31 ianuarie 2013, 0:06)

     Alius [utilizator] i-a raspuns lui klaudyuxxx

     Exact asta se petrece si la latrinele tv. Am libertatea cuvantului, deci am voie sa arunc cu rahat in dreapta si stanga, dupa logica ta. Acum simti diferenta dintre "a critica" si "a jigni"?

     "Europa credea vara asta ca in ROMANIA este lovitura de stat, ca la Cotroceni s-a dus Antonescu cu tancurile sa-l dea jos pe Basescu, ca doar asta e lovitura de stat, arme, tancuri si armata. Nu suspendare presedintelui si consultarea POPORULUI prin referendum"...

     Asta e parerea ta, despre ce credea Europa. Eu sunt sigur ca "Europa" a crezut exact ceea ce a si fost: tentativa de puci, prin luarea de masuri/legi neconstitutionale, incepand cu demiterea avocatului poporului si a lui Blaga de la sefia senatului. Daca tu ai ajuns sa crezi ca "Europa" isi imagina tancuri pe strazi, inseamna ca latrinele tv si-au atins scopul. Suspendarea nu s-a facut conform legii, caci daca era conform legii, nu se ajungea la suspendare. Sa-ti desenez ca sa pricepi? Un puci nu se face neaparat cu tancurile pe strazi. Mai citeste si tu. Pana acum va plangeati de dictatura lui Basescu. Ce-a facut Basescu de a ajuns la dictatura? A venit cu tancurile? A tras in populatie? Caci asa "a inteles Europa cand v-ati plans de dictatura lui Basescu"! Iti place logica ta? Si mai spui ca te-am jignit. Eu ti-am spus doar adevarul.
  • +2 (8 voturi)    
   critica (Joi, 31 ianuarie 2013, 7:44)

   cotora [utilizator] i-a raspuns lui klaudyuxxx

   trebuie sa critici cu bunul simt, cu cei 7 ani de acasa, cu diplomatie si bineinteles cu bunele maniere
 • -5 (19 voturi)    
  despre CTP (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 20:57)

  edif [utilizator]

  cand Basescu a prezentat parlamentului si CSAT atacurile unei parti a presei asupra statului de drept "maretul nostru" CTP a sarit ca ars. Ia uite ce declara:
  "Este vorba de un derapaj antidemocratic. Nu-mi plac câtuşi de puţin derapajele în materie de obiectivitate ale presiei, dar de aici până la ameninţarea la securitatea naţională e un pas uriaş. Breasla nu trebuie să permită aşa ceva, pentru că este un grav abuz la adresa libertăţii de exprimare. Este poate cel mai periculos lucru la adresa libertăţii presei din ultimii ani"
  • +3 (17 voturi)    
   ce a facut CTP? (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 22:33)

   alchimistul [utilizator] i-a raspuns lui edif

   Va rog priviti la istoricul CTP. Cand a fost vorba de opozitia PSD a fost criticul cel mai dur. Un adevarat Torquemada si asa zis aparator al libertatii si democratiei. Un "mare" slujitor al presei.
   Cand Antena 3 face tot ce-i trece prin cap, face telejustitie, jigneste justitia si pe membrii ei nu mai are glas. Tace!
 • +11 (19 voturi)    
  Un om intelept a spus (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 22:39)

  Fu Leng [utilizator]

  "Dati-mi controlul banilor si nu o sa imi pese de cei care fac legile sau de cei care impart legea"....sau ceva similar.
  Uitati-va in jur si vedeti cine detine banii, nu cumva fosti securisti? Cateva exemple ar fi Varanul, Vantul, Niculae, pedofilul NeaGuitza, chiar si ciobanul Becali, marele parlamentar proaspat uns in comisia juridica.
  Uitati-va catre lumea civilizata si vedeti unde-s oamenii (animalele) de genul astora? La bulau sau nu exista pt ca societatile respective nu permit aparitia unor asemenea specimene.
  Ce a facut A3 in ultimii anii e atat de evident ca nici nu mai trebuia sa te traga de urechi Europa.
  dar cand ai o masa de analfabeti pomanagii atat de manevrabila e mai mult decat salutara interventia Europei. De capul lor, romanii dispar ca stat de pe harta lumii.
  • +2 (4 voturi)    
   Prima afirmatie este justa, dar (Joi, 31 ianuarie 2013, 19:08)

   Kappa [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

   nu poti cere judecata sanatoasa din partea unei mase needucate. Absolvirea, asa cum se face azi, a citorva clase, sau a liceului, sau a unui Dimitrie Cantemir (tipii care s-au folosit de numele asta ar trebui impuscati doar pentru asta) nu implica discernamintul.
 • +6 (12 voturi)    
  pai... (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 23:27)

  gab0iu [utilizator]

  liberatatea presei de care se tot dicuta aici se pare ca e interpretata/inteleasa ca si imunitatea parlamentarilor....
  S-a mai spus asta aici, dar vreau sa intaresc....in cazul atacurilor la persoana, se poate apela la justitie.... o lege mai aspra ( si eventual o procedura de uregenta in judecarea unor astfel de cazuri) care sa implice si angajatorul alaturi de cel citat in proces , respectiv jurnalistul, mediator tv sau orice altceva ar fi persoana, in baza faptului ca angajatorul este responsabil de tot ce se intampla in ograda sa, cu despagubiri pe masura, ar descuraja fenomenul.....
  • -1 (5 voturi)    
   ... (Joi, 31 ianuarie 2013, 9:02)

   vitan.sandu [utilizator] i-a raspuns lui gab0iu

   Si de ce nu fac asa???
   • +1 (3 voturi)    
    pai... (Vineri, 1 februarie 2013, 8:49)

    gab0iu [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

    de ce ma intrebi pe mine....intreaba-i pe ei...legiuitorii !
 • -7 (17 voturi)    
  CE, atitudine stalinista impotriva presei. (Miercuri, 30 ianuarie 2013, 23:45)

  gv [utilizator]

  MCV-ul s-a transformat intr-un instrument pur politic in mana PPE ului bashist.
  Iar atacul profund antidemocratic impotriva presei e in cel mai pur stalinist, pare decupat din manualul securitatii (bine cunoscut de Basescu si slugile din servicii) de denigrare a ziaristilor incomozi.
  • +7 (13 voturi)    
   presa (Joi, 31 ianuarie 2013, 7:47)

   cotora [utilizator] i-a raspuns lui gv

   daca tu numesti presa la antena 3, atunci am ajuns rau, suntem o societate bolnava
  • +4 (14 voturi)    
   gv de la gangav? (Joi, 31 ianuarie 2013, 8:01)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui gv

   Bai, minte putina, mai pune mana pe o carte si citeste ce a insemnat presa stalinista, ceausista si mai apoi vorbesti.

   Voi astia de la USL-ama ati invatat sa aruncati cuvintele ca pe floricele.
  • -5 (15 voturi)    
   Imi (Joi, 31 ianuarie 2013, 9:02)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui gv

   explica cineva de ce toate comentariile anti base sunt inchise si ca sa le poti citi trebuie sa le deschizi,ceea ce nu se intampla la comentariile pro base?
   In alta ordine de idei,pe hotnews sunt intradevar basisti indeosebi,iar daca posteaza un antibasist toti ii dau minusuri,dar societatea este majoritar antibasista,ceea ce pentru mine este reconfortant.
   Daca analizam oficinele A3 si B1,fiecare cu optiunile sale,vedem ca A3 are un rating mult peste B1,asa ca nu mai merita sa comentam parearea majoritara a romanilor.
  • +4 (12 voturi)    
   Daaaaa, (Joi, 31 ianuarie 2013, 9:07)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui gv

   ...manualul ala de care tot vorbesti, nu e cunoscut si de alde Felix si slugile lui?

   Si care sunt ziaristii aia incomozi? Si prin ce se fac ei incomozi? Da-ne si noua niste exemple simple si clare de ziaristi incomozi si de emisiuni/articole incomode. Din acelea care respecta etica jurnalistica. Te rugam.
  • -2 (18 voturi)    
   Ha-ha! (Joi, 31 ianuarie 2013, 9:34)

   Radu I [utilizator] i-a raspuns lui gv

   „Între 1947 și 1993, în Italia au fost asasinați 9 judecători, 4 procurori, 32 de polițiști și carabinieri, un primar și un general (Dalla Chiesa) care îndeplinea funcția de prefect al Palermo-ului. Pe lângă zeci de civili care se aflau prin preajmă și au căzut, de asemeni, victime bombelor sau gloanțelor rătăcite.(...)

   La noi, câțiva judecători și procurori care nici măcar nu mai profesează, fiind frecători de mentă prin diverse organisme para-judiciare, sau oameni care oricum n-au profesat cu adevărat niciodată, dar s-au trezit politic judecători în Curtea Constituțională, au cerut protecția și intervenția Comisiei Europene, spunând că s-au simțit amenințați, intimidați sau hărțuiți după ce o parte a presei a făcut mișto de pozele lor pițiponcești de pe Facebook sau a început să le cerecteze mai temeinic trecutul profesional.”

   (http://www.catavencii.ro/Dreptate-ochii-plangaciosilor-vor-sa-te-bata_0_7074.html)
  • +7 (15 voturi)    
   ti-ai luat medicatia ? (Joi, 31 ianuarie 2013, 9:56)

   quetzal [utilizator] i-a raspuns lui gv

   e aglomerat rau in salon si n-a mai avut timp psihiatrul sa treaca si pe la tine?
   Vezi ca nu mai e Basescu la conducerea mapamondului, tocmai i-a cedat puterea lui Darth Vador, au zis adineauri la latrina 3.
  • +1 (7 voturi)    
   tucalarilor turnatorului de rude,praduitor ICA (Vineri, 1 februarie 2013, 2:26)

   fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui gv

   Atacul la persoana,insulta,calomnia,desfiintarea persoanei (am vazut desfiintarea abjecta a doua doamne de la CCR a lui Danilet,Ghica, a unei doamne din CNA) de antene inseamna presa libera ? Dati ba doar in Base ca e calit sau ati obosit ?Sau nu e tinta el acum?
 • -2 (16 voturi)    
  raport eronat (Joi, 31 ianuarie 2013, 8:39)

  prudentius [utilizator]

  Cred ca e un pic invers!!! Magistratii atat de victimizati in acel raport au hartuit poporul roman prin tergiversarea rezultatului referendumului si apoi prin verdictul absolut nedrep si nelegal pe care l-au dat!!!!
 • -2 (14 voturi)    
  CURIOZITATE (Joi, 31 ianuarie 2013, 10:11)

  prudentius [utilizator]

  Si cum au fost intimidati magistratii? Prin faptul ca le-au fost dezbatute deciziile luate??? Asta inseamna intimidare?Sa inteleg ca nu ne mai este permisa libertatea de expresie???
 • +4 (12 voturi)    
  Luati raportul asta ca atare (Joi, 31 ianuarie 2013, 11:35)

  George3000 [utilizator]

  Baietii aia mai din Vest sunt un pic mai civilizati ca noi si nu le este rusine sa spuna lucrurilor pe nume.
  Ca multi dintre cei care comentati pe aici sunteti oripilati de ceea ce scrie in raport, nu inseamna ca nu este adevarat.
  Si da, trustul de presa a lui Voiculescu este folosit pentru a sustine interesele lui, lucru pe care l-ati face multi dintre voi daca ati fi in situatia lui. Dar asta nu inseamna ca este corect.
  In loc sa o cotiti spre lumea civilizata, preferati sa va certati ca la usa cortului si sa va indreptati spre nicaieri, nu inainte de a fi fericiti ca i-ati spus-o sau i-ati tras-o celuilalt.
  • +2 (4 voturi)    
   securistii lui felix (Vineri, 1 februarie 2013, 21:44)

   marmarin [utilizator] i-a raspuns lui George3000

   Lasa-i sa vorbeasca. Cativa dintre ei or gandii asa, dar cele mai multe comentarii sunt ale postacilor antenisti, trimisI pe hotnews de varanul puscarias. II ESTE FRICA.
   Omul asta este nebun, dar NEBUN, bolnav de frica si nu mai are limite. I-a tinut spalarea de creere a celor care se uita pe antena3, amaratii de pensionari, care pana la urma au tinut ,tot cu creere spalate de securisti, comunismul .
   Oare nu poate nimeni sa-l opreasca pe nemernicul asta?
 • +2 (10 voturi)    
  verdict (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:16)

  consting [utilizator]

  doamnelor si dlor : gadea, ursu, mirela,etc =comunisti sefi, moderatorii comunisti =razvan ,dana, stoiceasca, stanciulesca =urata de nu-si incape in piele, stanculeasca, cretuleasca, comunistii permanenti = stanescu, ciuvica, ciutacu, tudor, badea. trebuie sa va spuna bruxelles ca slujiti o cauza antidemocratica. dar si asa nu cred ca veti lua aminte. spuneti voi. in ce scop si-a dat demisia din senat seful vostru drag ? sa nu spuneti, -sa se puna la dispoz justitiei-. ca mai ales voi nu credeti asa ceva. daca veti sustine totusi, se chiama ca va bateti joc de cei ce va asculta. si voi stiti bn asta. oare cat veti mai sluji o cauza impotriva democratizarii ro ?
 • -3 (11 voturi)    
  nu stiu de ce nu ... (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:43)

  vitan.sandu [utilizator]

  ... se posteaza toate comentariile. Supara pe cineva alta parere decat cea proprie? E prea aproape de spiritul raportului. Spusesem mai devreme: "Cei atacati pot, si ar trebui sa se adreseza instantelor de judecata, sa ceara despagubiri, reparatii etc. Nu prea am vazut sa fi actionat careva dintre judecatorii CCR sau ANI sau alte institutii un post de TV. De ce? Nu cumva pentru ca stiu ca nu ar avea castig de cauza? Oricine se poate adresa justitiei. Si nu ar fi primul caz: acum ceva vreme dl Cristoiu se dadea de ceasul mortii ca ramane fara casa (apropo, ce s-a mai intamplat, o fi cazut la pace cu cel terfelit?) ca a fost condamnat la niste despagubiri imense. Concluzia: nu este decat praf in ochii prostimii, punerea la puncy a celor care nu sunt de acord cu guvernul modial via UE".
 • -4 (14 voturi)    
  Raportul = 0 (zero) barat. (Joi, 31 ianuarie 2013, 12:45)

  VelmaKelly [utilizator]

  Raportul este facut de o guvernare europeana popu'lara, guvernare care pierde scrutin dupa scrutin in tarile UE. Raportul este subiectiv, neaprofundat, nedocumentat. De neluat in seama. Cu sau fara acest document noua romanilor nu ne este nici mai rau nici mai bine. Este o simpla fituica de propaganda pupu'lara. 75% din romani stiu ce au votat, stiu ce au ineptii cuprinde acest document redactat pe curat dupa o fituica a monicai macoviei. Incredibil cum un fost procuror comunist da acum lectii de libertate a justitiei. Raportul = O (zero) barat.
 • -2 (14 voturi)    
  Popularii europeni (Joi, 31 ianuarie 2013, 13:56)

  Gigi Kent [utilizator]

  Nu pot decat exclama, la fel ca Nigel Farage "just who the hell do you think you are?". Cine va credeti voi sa spuneti oricui ca nu are voie sa aiba o opinie despre o decizie din justitie si ca nu are voie sa o exprime?

  Acum, ca niste iresponsabili interesati doar de scaunul lor gen Haineala, Ghica, Danilet, Georgescu, Zegrean au trimis niste scrisori institutiilor europene confundand grav rolul si locul insititutiilor in care lucreaza cu persoanele lor nu ma mira. La prima vedere insa m-ar mira superficialitatea si chiar inconstienta cu care au fost luate in considerare fara discernamant si o evaluare serioasa la nivelul UE. Apoi mi-am dat seama ca pur si simplu aceste smiorcaieli le-au picat "fix pe siret" (ca in fotbal) popularilor europeni care inca au impresia ca pot folosi pozitiile de la nivelul UE pentru a influenta politic tarile membre.

  Ca un entertainer ca Badea iti zice tie seful ANI giumbix sau lui Danilet ca seamana cu Frankfurt de la Vacanta Mare pot intelege. Asta e meseria lui. Dar ca tu, judecator in CSM, sa te cobori la nivelul acesta si sa ii raspunzi ca ai centura neagra si sa aluneci tu insuti in ridicol prin intrarea ta in "joc" nu mai inteleg. Iar ca sa fii de un penibil desavarasit dupa acea te duci si te plangi ca te-a atacat presa. :)

  Ridicolul situatiei este maxim. Printr-un raport cauzat de ineficienta justitiei (ca altfel eu nu inteleg de ce avem MCV-ul) se critica o terta parte care la randul ei critica ineficienta justitiei ca ansamblu si anumiti indivizi specific. Tare sau nu?

  Iar voi cei de la HN.ro, in frunte cu domnul Tapalaga. Sunteti de un ridicol si mai mare atunci cand publicati linkuri spre continut pentru care trebuie sa platesti la Antena 3 (dusmanul de moarte al democratiei si statului de drept). Varanul isi freaca mainile de bucurie.

  http://www.youtube.com/watch?v=jUbHHnrgINU
 • +2 (6 voturi)    
  purificare (Joi, 31 ianuarie 2013, 17:20)

  CristiRu [utilizator]

  afacerist : individ care are legaturi cu un alt individ care are acces la banul public si de aici dezvoltai...
  asta are ROMANIA cel mai mult ! de aceea suntem unde suntem si vom ramane .
 • +3 (7 voturi)    
  Constitutia Romaniei: ARTICOLUL 30 (Joi, 31 ianuarie 2013, 19:27)

  alex1234 [utilizator]

  ARTICOLUL 30
  (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

  (2) Cenzura de orice fel este interzisă.

  (3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.

  (4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.

  (5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.

  (6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.

  (7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.

  (8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.
 • -2 (6 voturi)    
  Ce este mai important ? (Vineri, 1 februarie 2013, 14:25)

  Gasitorul [utilizator]

  E straniu cum la atatea sute de comentarii nu este adus in discutie fondul problemei. Este oare mai importanta imaginea justitiei romane (asa cum este ea reflectata de fiecare organ de presa scrisa sau audiovizuala) decat tristele realitati despre care luam cunostinta din luarile de pozitie ale membrilor corpului magistratilor ? Oare nu intereseaza pe nimeni faptul ca multi judecatori sau procurori din organul lor suprem de conducere (CSM) sunt contestati de multi sau foarte multi dintre confrati sau sunt in situatia de a fi exclusi din gruparea "alesilor" ? Sau faptul ca CSM - ul nu este capabil sa-si aleaga conducerea ? Suntem intr-una dintre cele mai critice momente istorice pentru justitia romana, ori a nu vorbi despre aceasta este, pentru organele de presa, o abdicare de la menirea lor. Vor fi, desigur, si exagerari (fie de o parte, fie de cealalta), dar a incerca sa bagi sub pres tot gunoiul produs de zeita oarba, este cea mai nepotrivita atitudine.
  • +4 (6 voturi)    
   mona (Vineri, 1 februarie 2013, 21:59)

   marmarin [utilizator] i-a raspuns lui Gasitorul

   Din pacate acolo este mana moldovencei, trimisa de voiculescu (nu spun de liberali ca ei sunt simpli executanti, se misca cum ii intoarce cu cheita ideolodul si conducatorul lor). Judecatorii magistrati se tem ca vor pierde privilegiile pe care le au. Nu-si doresc o justitie corecta. Cum credeti ca vor renunta sa faca justitie fara spaga. ORICAT AR AVEA DE MARI SALARIILE TOT NU LE AJUNGE. Se tem de adevar ca de dracu. Ei vor sa ramana la latitudinea lor sentintele date in functie de spaga si nici cum de lege. Cate vieti au distrus cu aceasta atitudine. Nimeni nu-i poate trage la raspundere. Nu pot plati pentru raul pe care il fac acestei tari. Majoritatea celor care au semnat pentru mazilirea colegilor lor, sunt din aceasta categorie. A se vedea judecatoria Valcea, campioana la sentinte care numai corecte nu sunt. Aveti grija ce va doriti ca s-ar putea sa aveti nevoie de o justitie corecta.
 • 0 (4 voturi)    
  Era de asteptat (Duminică, 3 februarie 2013, 17:42)

  Maryycus [utilizator]

  Nu e nimic neasteptat in cadrul MCV-ului. Au prezentat transparent "mizeria" din politica de varf si din "televiziunile mult iubite" de la noi. "Presa si oamenii de calitate" or sa incerce sa zica ca cine stie ce interese meschine i-au facut pe europeni sa sustina aceste lucruri.
  Or fi ceva rude cu Basescu europenii astia, cine stie?! Ca rude cu USL-stii in nici un caz...(rudele lor sunt mai la EST) :))


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by