In editia din 29 ianuarie 2013 a emisiunii "Sinteza zilei", dedicata situatiei din Tinutul Secuiesc, realizatorul Antena 3 Mihai Gadea a afirmat ca pe site-ul oficial al Consiliului Judetean Covasna tot continutul este in limba maghiara. In sprijinul acestei afirmatii, el a aratat o captura de ecran a site-ului respectiv, in care apareau doar informatii in limba maghiara. "Ce nu a spus Mihai Gadea este faptul ca site-ul www.covasna.info.ro are o versiune completa in limba romana", iar "graficienii Antena 3 au taiat din print-screenul prezentat exact lucrul care nu ajuta emisiunea: acea portiune de site in care se vede link-ul catre versiunea in limba romana", noteaza Agentia de Monitorizare a Presei-ActiveWatch pe blogul sau.

Captura de ecran prezentata la Antena 3Foto: ActiveWatch-AMP

Sursa citata compara doua capturi de ecran - cea prezentata in emisiunea respectiva si cea a site-ului asa cum arata el in realitate, iar autorul materialului de pe blogul ActiveWatch precizeaza: "Nu este prima oara cand aflu ca site-ul in cauza nu are versiune in limba romana, deci l-am mai verificat si cu alte ocazii si am constatat acelasi lucru: nu am gasit sectiuni care sa nu fie traduse."

Materialul ActiveWatch noteaza ca, desi in captura primei pagini a site-ului CJ Covasna, prezentata de Antena 3, nu apare link-ul la versiunea in limba romana, "problema e ca nu au fost suficient de consecventi si nu au mai facut acelasi lucru cu al doilea print-screen al site-ului pe care l-a prezentat Mihai Gadea invitatilor din studio care erau deja oripilati de aceasta descoperire". Este vorba despre o captura a paginii de contact de pe site-ul institutiei, in care apare link-ul catre versiunea in limba romana in aceeasi pozitie in care, in realitate, apare si pe prima pagina a institutiei.

In emisiunea respectiva, in care a intrat in direct presedintele Consiliului Judetean Covasna, participantii au incercat sa intre pe pagina in limba romana a institutiei, pagina indicata de acesta, dar nu au reusit. "Aceasta chestiune nu a mai fost lamurita, iar publicul a ramas cu impresia ca, intr-adevar, site-ul www.covasna.info.ro nu are versiune in limba romana", noteaza blogul ActiveWatch.

  • Emisiunea Antena 3 poate fi urmarita aici