Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii dr. Raed Arafat sustine ca va actiona in justitie postul de televiziune RTV pentru afirmatiile legate de mobilierul si parchetul masiv ''de lux'' din biroul sau.

''Datele prezentate si dezbatute sunt eronate, aducand un grav prejudiciu numelui meu si imaginii mele'', a precizat Raed Arafat, intr-un comunicat citat de Agerpres.

Acesta a explicat ca mobilierul existent in biroul sau este acelasi de cand l-a preluat, in urma cu trei ani, o parte fiind achizitionat de el in anul 2009.

"Am inlocuit 10 scaune vechi cu 8 scaune noi, 2 fotolii simple si o masuta. (...) Plata s-a efectuat de pe cardul bancar personal. Am achizitionat un numar de polite, un covor 2x3 metri, corpuri simple de iluminat, un televizor, un suport de perete pentru televizor si 2 ferestre de tip termopan pentru care am achitat integral sumele in baza facturilor emise in numele meu. Am achizitionat tot din fonduri personale (...) jaluzele verticale pentru secretariat, precum si pentru Centrul Operativ, avand in vedere ca aceste articole nu se pot achizitiona conform legii, la momentul actual, de catre Ministerul Sanatatii", a explicat Raed Arafat.