Fundatia Friends For Friends invita toti autorii - consacrati sau nu, din presa sau de pe platforme digitale, jurnlisti sau bloggeri, profesionisti sau amatori – sa participe la editia a treia a competitiei Premiile Superscrieri, non-fictiuni care schimba lumea.

Primiile Superscrieri- editia 2013Foto: Hotnews

Cele mai “curate” premii romanesti de scriere creativa si jurnalism narativ isi deschid inscrierile pana pe 30 septembrie 2013, pe site-ul www.ffff.ro - exclusiv pe baza unui formular online.

Cu un istoric la primele doua editii de 462 de participanti cu 721 de lucrari inscrise, cu peste 30 de castigatori si premii in valoare totala de aproape 10 000 de euro, competitia isi propune sa incurajeze in Romania acele povesti puternice si texte de calitate care informeaza corect, emotioneaza, modifica perceptii si atitudini.

Lucrarile inscrise la cele cinci categorii de concurs (Reportaj, Eseu, Opinie, Portret si Fotojurnalism si Multimedia) vor fi evaluate de un juriu care se extinde anul acesta la un numar de 15 profesionisti cu experienta in jurnalism si comunicare, din care 14 au confirmat participarea: Vlad Mixich- a doua oara presedintele juriului, Ani Sandu, Cristian Movila, Dan Duca, Gabriel Dobre, Liviu Iolu, Marta Usurelu, Melania Medeleanu, Mihnea Maruta, Paul Radu, Tania Radu, Teodor Tita, Vasile Ernu si Vlad Petreanu.

La aceasta editie se vor oferi 18 premii care insumeaza peste 5000 de euro: patru premii I, in valoare de 500 de euro fiecare (sustinute de Friends Advertising), precum si premii speciale - Superscrierea Anului - 1000 de euro (sustinut de Romanian Business Leaders) si Premiul special Avon - 300 de euro. Pentru categoria Fotojurnalism si Multimedia, F64 ofera premiul I, un super produs. Totodata, noutatea introducerii unei minime taxe de participare de 10 lei are ca scop constituirea unui nou premiu - o bursa pentru un tanar jurnalist, in vederea realizarii unei lucrari de non-fictiune.

"Premiile Superscrieri ofera o aspiratie palpabila, la care poate ajunge oricine munceste serios, documenteaza corect si scrie cu talent. Castigatorul devine astfel constient de propria-i valoare profesionala. Si intr-o breasla atat de perisabila, cum este astazi media romaneasca, asta iti da curaj. Iar curajul nu se poate cumpara de pe Amazon, oricat de mare ti-ar fi salariul sau audienta", declara Vlad Mixich, presedintele juriului (jurnalist la HotNews.ro, corespondent al Deutsche Welle in Romania).

Lansate in 2011, Premiile Superscrieri reprezinta o competitie care promoveaza jurnalismul narativ si scriitura creativa despre oameni, evenimente si momente reale. Cu alte cuvinte, Superscrieri isi propune sa incurajeze in Romania tipul de scriitura care da caştigatorii de premii Pulitzer.

"Se pare ca Romania raspunde mult mai usor la salvat catei orfani decat la a contribui pe termen lung, la sanatatea unei meserii-atitudine, aceea de scriitor de non-fictiune creativa, cu atata impact in societate. Asa ca cel mai important lucru pe care-l gasesc de spus acum e ca le multumesc foarte tare si ii felicit pe cei ce ni se alatura cu oameni, energii si bani pentru a duce Superscrieri tot mai sus." - declara Sorin Tranca, Presedintele FFFF si initiatorul competitiei.

Editia actuala a Premiilor Superscrieri nu ar fi fost posibila fara sustinerea:

Sponsori: Orange – sponsor principal, Avon, Romanian Business Leaders, Friends Advertising, F64, Humanitas, Okian , Publica, Tea Forte, Vellant.

Parteneri media: Hotnews, Esquire, Academia Catavencu, Romania Libera, Decat o Revista, National Geographic, Igloo, IQ Ads, The Institute, RFI, Romania Pozitiva, All Hollow, Sub25, 121.ro, Casa mea, Manager Express, Inspire Business.

Pentru mai multe detalii despre Premiile Superscrieri, explorati http://ffff.ro/superscrieri/.

Despre Fundatia Friends For Friends

Fundatia Friends For Friends (FFFF) sustine creativitatea practica. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio - program de antrenare si dezvoltare a creativitatii, expozitia Ciorne 2.0, Biblioteca FFFF - peste 1400 de carti utile profesionistilor implicati in industrii creative, evenimentele de la Caffffe Creativa si, nu in ultimul rand, Premiile Superscrieri.