Premierul Victor Ponta a petrecut 260 de minute in studiourile televiziunilor de stiri in luna august, aflandu-se pe locul doi, dupa Corneliu Vadim Tudor, cu 341 de minute, intr-un top al liderilor politici, se arata intr-o analiza a mediaTRUST comunicata HotNews.ro.

Victor Ponta la Antena 3Foto: Captura Antena 3

In acest clasament, locul trei este ocupat de liderul PNTCD Aurelian Pavelescu, cu 209 minute.

Cu diferenta mare fata de acesta, pe locul patru se gaseste Mihai Razvan Ungureanu, cu 93 de minute in studiourile televiziunilor.

Aceeasi analiza arata ca avocata Paula Iacob este personalitatea feminina cu cele mai multe prezente in studio (17), pe parcursul lunii august, ocupand astfel primul loc in clasamentul mediaTRUST. Romania TV este postul de televiziune la care Paula Iacob a inregistrat cele mai multe aparitii.

Ecaterina Andronescu, senator PSD, ocupa aceeasi pozitie ca si in clasamentul celor mai activi politicieni, cu 16 prezente inregistrate.

Gabriela Vranceanu Firea, membru PSD, ocupa locul trei in topul personalitatilor feminine, cu 12 prezente.

Jurnalistul Razvan Zamfir ocupa primul loc in topul celor mai activi reprezentanti ai partidelor politice cu 18 prezente in studio. Devenit din luna septembrie membru al Partidului Conservator, jurnalistul este totodata si coordonatorul departamentului de Comunicare si Imagine al formatiunii. Senatoarea Ecaterina Andronescu este reprezentantul PSD care a inregistrat cele mai multe prezente (16) in platourile TV. Din partea PDL, cel mai activ membru este deputatul Tinel Gheorghe, cu 13 prezente in studio. PPDD a fost puternic reprezentat de jurnalistul Florin Condurateanu, care a numarat in luna august 13 prezente in studio. Alina Gorghiu este cea mai activa membra a partidului PNL cu 10 prezente in platourile TV.

Analiza mediaTRUST Romania a luat in calcul cinci posturi de televizune (Antena 3, B1 TV, Romania TV, Realitatea TV si Digi 24). Raportul contine informatii din emisiunile difuzate de catre cele cinci posturi de televiziune in intervalul orar 17.00 - 23.00, in luna august 2013.