Cea de-a cincea editie a conferintei TEDx Bucharest, organizata pe data de 9 Noiembrie la Auditorium Pallady, se va bucura anul acesta de prezenta a 20 de vorbitori cu adevarat speciali, lideri in domeniile lor sau posesori ale unor experiente de viata inspirationale.

Din randul acestora, mentionam pe:

Excelenta Sa, Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii in Romania - Inainte de a ocupa aceasta functie a fost consultantul guvernului Britanic pe problema tarilor din fosta Uniune Sovietica precum si Afganistan si Pakistan.

Dorin Stefan- DSBA - unul dintre cei mai importanti arhitecti romani, membru fondator a Societatii Arhitectilor Romani, vicepresedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania (din 2002)

Florin Georgescu, doctor in psihologie si fondatorul asociatiei "Tandem" si a clubului sportiv "Tandem Arena". In 2012 a condus turul ciclist in tandem de la Arad la Londra, pentru a sprijini romanii participanti la Jocuile Paralimpice, el insusi fiind nevazator de mai bine de 20 ani

Grigore Lese - Doctor in Muzica, etnomuzicolog si profesor la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti. Unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati intepreti romani ai cantecelor traditionale stravechi romanesti, pe scenele noastre si internationale.

dar si alti vorbitori de valoare, alcatuind o lista de 20 momente speciale.

Editia de anul acesta a TEDxBucharest beneficiaza si de spriinul unor oameni de marca din domenii precum jurnalism, blogging sau societate civila. Selectati ca si ambasadori TEDxBucharest 2013, acestia vor transmite mai departe publicului larg mesajul lor de schimbare, in spiritul ideii "Make it Happen"

Cei 9 ambasadori TEDxBucharest 2013 au folosit mijloace inedite pentru ca mesajele lor sa ii inspire pe fanii TED. Ambasadorii de anul acesta sunt:

  • Ionut Boniu- Redactor Sef - Forbes
  • Claudiu Serban- Manager General - Capital
  • Alex Giboi- Director General - Agerpres
  • Fundatia Mai mult Verde, reprezentata de Doru Mitrana - Directorul fundatiei
  • Fundatia Oricum.ro, reprezentata de Daniela Stefanescu
  • Fundatia Calea Victoriei reprezentata de Sandra Ecobescu- Presedintele fundatiei
  • Fundatia Beneva, reprezentata de Iulian Vacarean- Fondatorul fundatiei
  • Fundatia Bucuresti Optimist, reprezentata de Cristian Vasile
  •  Cristian Chinezu- Blogger

"Nu cred ca am fi putut beneficia de sprijinul unor persoane mai potrivite in efortul nostru de a inspira lumea in spiritul ideii de <>. Cu totii suntem foarte bucurosi de implicarea ambasadorilor, care sunt exemplele perfecte ale valorilor noastre si a ceea ce incercam sa le transmitem oamenilor", a declarat Andrei Dinu, organizator TEDxBucharest 2013.

Cei 9 ambasadori TEDx Bucharest 2013 si-au ales propriile mesaje inspirationale in spiritul idei Make it happen, pe care le vor transmite mai departe publicului si astfel vor da un exemplu in societate despre ce inseamna vointa si ambitia necesara pentru a dobandi succesul.

Inscrierile se pot face pe site-ul TEDx Bucharest (www.tedxbucharest.ro), pana la data de 08 Noiembrie 2013, iar pretul unui bilet anul acesta este de 100 USD.

Printre partenerii care sustin acest eveniment in 2013 se numara BRD Groupe Societe Generale, Petrom, Pepsico, Grolsch, The Public Advisors si Adevarul.ro, ca Partener Media Strategic.

Despre TEDxBucharest

In spiritul "idei care merita impartasite", TED a creat TEDx, o platforma de evenimente locale, organizate independent, ce aduna oameni care impartasesc o experienta tip TED. TEDxBucharest s-a alaturat initiativei internationale inca de la inceput, din 2009, cand au luat nastere si conferintele locale din intreaga lume.

Despre TED

TED este o organizatie non profit devotata ideilor care se ghideaza dupa dictonul Ideas Worth Spreading. A inceput acum 25 de ani ca o conferinta de patru zile tinuta in California si a ajuns astazi o conferinta globala care anual invita liderii lumii sa-si prezinte ideile in 18 minute.