Compania RCS&RDS a solicitat marti Consiliului National al Audiovizualului, in cadrul concursului pentru atribuirea de frecvente radio cu profil generalist, frecvente pentru lansarea postului de radio Digi FM in zece localitati - Buzau, Resita, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Sighisoara, Suceava, Tulcea, Targoviste si Targu Mures, scrie Agerpres.

Redactorul-sef al Digi 24, Cosmin Prelipceanu, a afirmat ca postul de radio Digi FM este gandit ca o retea nationala.

"E un inceput ce facem noi astazi, nu este o tentativa. RCS cand isi propune ceva, face", a spus Prelipceanu.

"Vrem stiri locale, vrem stiri nationale, vrem programe cu oamenii din locatiile despre care v-am vorbit si vrem sa le propunem si cateva din emisiunile pe care le facem deja la Digi 24", a adaugat Cosmin Prelipceanu. El a precizat ca emisiunea lui Luca Niculescu difuzata la televiziunea Digi 24 ar urma sa fie transmisa in paralel si la viitorul post de radio Digi FM.

RCS&RDS a solicitat CNA saptamana trecuta in cadrul concursului pentru atribuirea de frecvente pentru posturi de radio cu caracter tematic 11 licente pentru un radio sportiv, dar nu a primit niciuna.

Consiliul National al Audiovizualului a inceput luni audierea radiodifuzorilor inscrisi la concursul organizat pentru atribuirea a 26 de frecvente radio cu profil generalist, dupa ce saptamana trecuta au fost atribuite 19 frecvente pentru radiouri cu caracter tematic.

CNA va atribui miercuri prin vot aceste licente de radio tematice, dupa audierea tuturor societatilor care concureaza. Initial, CNA aprobase scoaterea la concurs a 71 de frecvente radio, dar ulterior a decis sa amane concursul pentru frecventele care au apartinut Click FM si Radio Guerrilla, posturi carora CNA le-a retras licentele pana la solutionarea situatiei lor juridice