Editura Evenimentul si Capital, societatea care editeaza ziarul Evenimentul Zilei si saptamanalul economic Capital, si-a cerut intrarea in insolventa, potrivit unei cereri depuse la Tribunalul Bucuresti vineri, noteaza Paginademedia.ro. Termenul pentru aceasta solicitare este de 26 feburarie. Virgil Munteanu, director executiv al societatii, a spus pentru sursa citata ca motivul principal pentru aceasta masura este situatia din piata de distributie a presei.

Paginademedia.ro aminteste ca ANAF blocase, in toamna, conturile Editurii Evenimentul si Capital din cauza datoriilor catre stat. Virgil Munteanu spune acum ca "saptamana trecuta am facut un efort financiar si am achitat apreoximativ 2.000.000 lei, impozite catre bugetul de stat".

El arata, citat de Paginademedia.ro, ca in prezent riscul de neincasare de la firmele de distributie este de aproximativ 150.000 de euro si ca "printr-un plan de reorganizare vom ajunge la sustenabilitatea afacerii, mai ales ca am avut trei semestre consecutive de profit operational".