Postul public de televiziune a fost amendat cu suma de 70.000 de lei de CNA, pentru trei abateri, printre care si scoaterea de pe post, de catre Stelian Tanase, directorul general interimar al TVR, a unui documentar semnat de Monica Ghiurco, 'Mostenirea clandestina', anunta site-ul specializat PaginaDeMedia.ro. Reprezentantii postului public nu au adus nici in sedinta de marti caseta martor care arata cum documentarul a fost scos de pe post.

"Nu s-a monitorizat in acea saptamana postul din motive tehnice. Dar va putem pune la dispozitie copia playlist-ului", a declarat Irina Radu, producator general la TVR, potrivit sursei citate.

Propunerea a fost facuta de Narcisa Iorga si a fost una intermediara, dupa ce alte doua propuneri nu intrunisera numarul de voturi. Tot Narcisa Iorga a mai propus sanctiunea de 100.000 de lei, iar Viorel Vasile Buda a propus 50.000 de lei.

Pe langa cenzura, postul a fost amendat si pentru o editie a emisiunii 'Ora Regelui' si una a productiei 'Pretuieste viata'.

In cazul emisiunii 'Ora Regelui', realizata de Marilena Rotaru, in care s-a facut o pledoarie pentru monarhie.

"Republica a distrus familia si valorile culturale nationale. De ce nu sunt operele lui Brancusi si ale altor mari artisti de origine romana in Romania? Din cauza republicii. A vrut poporul roman republica? A votat-o? Niciodata. Republica din Romania este ilegitima. De 66 de ani. Cum sa condamni comunismul si sa nu condamni republica? Procesul comunismului in Romania trebuie sa inceapa cu restaurarea monarhiei pentru ca alungarea Regelui Mihai a avut urmari catastrofale in fiinta acestui popor. Niciun presedinte nu a fost, nu este si nu va fi legitim. Toate legile, toate Constitutiile impuse dupa 30 decembrie 1947 sunt ilegitime. Nu poti legifera un furt, o hotie. Poate in Romania. Republica romana este o hotie", a spus Marilena Rotaru, in emisiune.

In aceeasi sanctiune a intrat si o editie a emisiunii 'Pretuieste viata', realizata de Andreea Marin, in care a fost invitat o fetita de 9 ani, cu o situatia familiala dificila.

"Minora a fost pusa in situatii dureroase, in public, adresandu-i-se intrebari legate de evenimentele violente suferite in familie", se arata in sesizarea citata de PaginaDeMedia.ro.