Agentia romaneasca McCann Bucuresti si agentia digitala MRM Worldwide Romania, parte a grupului McCann, se numara printre castigatorii editiei din acest an a Premiilor Webby, unul dintre cele mai importante evenimente internationale care premiaza excelenta in mediile digitale. Castigatorii au fost anuntati saptamana aceasta, iar printre ei se numara nume grele ale comunicarii digitale, dar si personalitati care s-au mentinut in prim plan, in ultimul an, cu ajutorul social media, al aplicatiilor, al tehnologiilor digitale - de la Google si Netflix la "spagatul epic" al lui Van Damme si maratonul "Happy" al lui Pharrell Williams.

Secventa din campania Designed for Peace/Nir RefuahFoto: Captura YouTube
  • In cadrul Webby se acorda doua tipuri de premii - premiile juriului (format din nume sonore din numeroase domenii, de la Kevin Spacey si David Bowie la Biz Stone - cofondator Twitter, Kevin Systrom - cofondator Instagram, Vint Cerf, fondatori sau sefi la Mozilla, Tumbler, Google Lab etc.), respectiv premiile publicului.

McCann Bucuresti si MRM Worldwide Romania au castigat, pe de o parte, trei premii in cadrul Webby Awards, cu o campanie pentru Coca-Cola Romania, "Imparte o Coca-Cola cu Adi Despot la B'Estfest". Campania a primit: Webby Award si Webby People's Voice Award la categoria Display&Banner Advertising si Webby People's Voice Award la categoria Banner Campaigns. Campania a fost lansata in vara anului trecut si oferea utilizatorilor posibilitatea sa inregistreze un duet digital personalizat cu Adi Despot de la Vita de Vie.

Studiul de caz al campaniei cu Adi Despot:

Pe de alta parte, MRM Worldwide Romania, agentia digitala a grupului McCann, este semnata si pentru o alta campanie premiata cu Webby People's Voice, la categoria Interactive Advertising/subcategoria Email Marketing. Campania, desfasurata in Israel, se numeste "Designed for peace", a fost realizata pentru o scoala de arta si publicitate si a urmarit sa "inveseleasca" imaginile sumbre folosite de hackerii islamisti atunci cand sparg site-uri israeliene. Studiul de caz prezentat pe Youtube este atribuit McCann Digital Israel, dar este publicat de Nir Refuah, numit intre timp sef la MRM Worldwide Romania.

Studiul de caz al campaniei "Designed for peace":

Printre cele mai notabile premii acordate anul acesta sunt:

  • Social Game: QuizUp
  • Entertainment Channel: Vimeo
  • Social Application, Community Website: Tumblr
  • Breakout of the Year: Kickstarter
  • Viral Video: Jimmy Kimmel

  • Interactive Video: Pharrell Williams/24 Hours of Happy

  • Viral Marketing, Online Commercial, Branded Entertainment Short Film - Van Damme/The Epic Split pentru Volvo Trucks

Lista completa a premiilor - aici