Jurnalistul Cristi Citre a fost concediat de postul de televiziune Digi 24 dupa ce a publicat pe contul sau de Facebook un comentariu in care il critica pe premierul Victor Ponta, dupa discutiile de la Palatul Cotroceni despre reducerea CAS, la care au mai participat presedintele Traian Basescu si ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, scrie site-ul Reporter Virtual.

Contactat de ReporterVirtual, Citre a povestit ca, dupa ce luni a postat pe Facebook comentariul in care se intreba, cu referire la Ponta, daca "mai are cineva vreo indoiala ca omul e bolnav, nesimtit si fara discernamant", marti a fost chemat de redactorul sef Cosmin Prelipceanu, care i-a transmis ca "a sarit calul pe Facebook".

Iata mai jos mesajul postat de Cristi Citre pe pagina sa de Facebook"

"Mai are cineva vreun dubiu ca omul e bolnav, nesimtit si fara discernamant? Ca isi bate joc, ca iti rade in fata, ca te minte fara sa clipeasca? Dupa ce azi la Cotroceni isi curata scamele de pe sacou si isi dadea ochii peste cap de plictiseala, dupa ce ca a dovedit ca este un habarnist total in materie de economie, iata ce declara Victor Ponta (la RTV, of course):

'L-am vazut nervos, transpirat, rosu la fata. La asa zisele consultari de la Cotroceni, Traian Basescu a dovedit ca nu stapaneste termenii economici. E o catastrofa

Eu il cunosc foarte bine pe domnul Basescu si stiam ca astazi ma va evita si ca va incerca sa isi canalizeze atentia spre doamna Petrescu. I-am spus si inainte ca nu are curaj sa vorbeasca cu mine (...) Dar a facut fata foarte bine si a raspuns argumentat'"

Jurnalistul a adaugat ca redactorul sef i-a transmis ca din acel moment colaborarea s-a incheiat.

Citre spune ca i se pare aberant ca unui jurnalist sa i se interzica exprimarea opiniilor, mai ales cand acestea sunt argumentate.

"Mie mi se pare o limitare a dreptului la libera de exprimare, care este prezent Constitutie la articolul 30 si despre care se spune ca este inviolabil. Imi pare rau, dar eu unul nu pot sa accept o asemenea limitare. Si nu vorbesc despre talibanism, ci despre presa. Presa ar trebui sa fie exact expresia libertatii de exprimare", a spus jurnalistul, citat de Reporter Virtual.

Contactat de Reporter Virtual, redactorul sef al Digi 24, Cosmin Prelipceanu, nu a negat incidentul, precizand insa ca toti membrii echipei pe care o conduce trebuie sa respecte principiile jurnalismului echidistant.

"Digi24 ramane consecvent principiilor jurnalismului echidistant si se bazeaza pe toti membrii echipei pentru respectarea acestor standarde. Ne vom desparti de oricine nu impartaseste valorile in care noi credem - echilibru, echidistanta, impartialitate. Credem si in civilitate. In numele ei si al aerului respirabil pe care ar trebui sa-l emane media din Romania, Digi24 se delimiteaza de jignirile aduse in spatiul public oricaror persoane, fie ca este vorba despre politicieni sau nu. Consideram ca libertatea de exprimare include intotdeauna si respectul", a spus Prelipceanu.