O ziarista a Russia Today (RT) si-a anuntat vineri demisia, denuntand "minciunile" televiziunii rusesti de stiri in limba engleza, apropiata de Kremlin, in special cele legate de distrugerea avionului malaiezian doborat in estul Ucrainei, scrie AFP.

"Am demisionat astazi de la RT. Am un profund respect pentru multi oameni din echipa dar eu sunt pentru adevar", a scris pe contul sa de Twitter ziarista Sara Firth, care lucra pentru biroul din Londra.

Acest anunt a venit dupa o serie de tweet-uri pe contul sau in care denunta "minciunile" televiziunii, lansata in 2005 de Kremlin cu mijloace financiare importante si cu obiectivul declarat de a contracara televiziunile occidentale.

Ziarista a inceput sa critice deschis RT in momentul in care un blogger a acuzat-o pe reteaua sociala pe o colega a sa, Polly Boiko, ca "accepta bani pentru a difuza minciunile lui Putin" legate de prabusirea avionului malaiezian.

"Ce am difuzat?", a raspuns Boiko.

"Minciuni", a replicat Sara Firth, intervenind in conversatia de pe Twitter.

"Lucram efectiv pentru Putin. Ni se cere in fiecare zi, daca nu sa ignoram complet adevarul, cel putin sa-l deformam", a adaugat ea.

Televiziunea de stiri este acuzata constanta ca ofera informatii denaturate, in special de la inceputul crizei din Ucraina, acuzatii dezmintite de RT.

In martie, o ziarista americana a Russia Today a demisionat in direct pentru a protesta fata de modul in care era relatat conflictul din Ucraina.