UPDATE Un membru CNA, Valentin Jucan, cheama oamenii la un protest care sa "trezeasca" forul audiovizual. Narcisa Iorga: 330 de stiri si spoturi pentru "Plimbarea libertatii", la Antena 1 si 3

de C.I.     HotNews.ro
Joi, 14 august 2014, 17:37 Economie | Media & Publicitate


Valentin Jucan, membru CNA, a lansat miercuri noapte, pe pagina sa de Facebook, un apel la protest in fata sediului forului audiovizual, dupa incidentul de vineri cand, seara, dupa verdictul in dosarul ICA, la Consiliu a cazut curentul, iar emisiunile Antena 3 si ale celorlalte posturi nu au mai fost inregistrate pentru monitorizare. El sustine ca Laura Georgescu ar fi responsabila pentru pana de curent si indeamna oamenii sa vina la protest "cu un bec, cu un cablu, cu o priza".
 • UPDATE Vineri seara, cand la CNA inregistrarile fusesera oprite de o intrerupere de curent, la Antena 3 au inceput si spoturile de promovare a "Plimbarii libertatii", programata pentru duminica. Pana in momentul cand a inceput protestul, Antena 1 si Antena 3 au difuzat 330 de stiri si spoturi de promovare a "Plimbarii", in 43 de ore de emisie, scrie pe blog Narcisa Iorga, membru CNA. Detalii, mai jos.


Context: CNA, blocat de scandaluri si cercetari DNA, nu mai tine sedinte de circa doua luni. Angajatii institutiei lucreaza, insa, iar in ultima perioada au avut sarcina sa monitorizeze emisiunile TV legate de dosarul ICA si scandalul declansat de Antena 3 dupa sentinta de vineri, impotriva lui Dan Voiculescu. Dar vineri seara a cazut curentul la sediul CNA, iar pana sambata dimineata nu s-a mai inregistrat nicio emisiune, pentru monitorizare, dupa cum au aratat Narcisa Iorga si un consilier din cadrul CNA. Vezi detalii aici

Valentin Jucan, unul dintre cei trei membri CNA care i se opun in mod fatis presedintelui institutiei, Laura Georgescu, a lansat miercuri noapte o chemare la un protest ce ar urma sa aiba loc miercuri, 20 august, la sediul CNA. Textul apelului:
 • "CNA-ul doarme si Laurei Georgescu ii place tot mai mult sa ne lase in pana de curent. Vino cu un bec, cu un cablu, cu o priza, cu orice crezi ca ii poti oferi Laurei Georgescu pentru a nu mai lasa CNA-ul fara curent, de fiecare data cand vrea sa faca un abuz! Sau pur si simplu vino alaturi de mine sa ii cerem demisia! CNA-ul nu este al ei! Este al tuturor romanilor! Vino miercuri, 20 august, ora 11 la sediul CNA (Bucuresti, Bdul Libertaii nr. 14, S5) sa-i trezim!"

Intrebat, joi, de HotNews.ro daca e vorba despre un protest aprobat de primarie, Valentin Jucan a spus ca a depus, la primarie, o cerere in acest sens. El a precizat ca o considera pe Laura Georgescu responsabila pentru faptul ca vineri a cazut curentul, amintind ca acest lucru s-ar mai fi intamplat o data, in urma cu cateva luni.

Marti seara, Valentin Jucan a acuzat la B1 TV ca intr-o sedinta CNA "Laura Georgescu a intrerupt curentul la sala de sedinte. Iar in urmatoarea sedinta publica a spus ca a existat o interventie a Enel. Eu am verificat. Sediul CNA se afla in aceeasi cladire cu sediul Ministerului Comunicatiilor. Cei de la Enel mi-au spus ca nimeni altcineva nu poate sa intervina acolo, iar ei ar fi stiut. Si mi-au confirmat in scris ca nu a existat o astfel de pana. (...)".

Vineri seara, cand la CNA inregistrarile fusesera oprite de o intrerupere de curent, la Antena 3 au inceput si spoturile de promovare a "Plimbarii libertatii", programata pentru duminica. Despre acestea scrie joi pe blog Narcisa Iorga, membru CNA:
 • "Plimbarea" organizata de vedetele Antenei 3, la care "nu a fost nimeni invitat" a beneficiat de o campanie agresiva de promovare, desfasurata din seara zilei de 8 august si pana la ora anuntata pentru inceperea protestului de duminica, 10 august. Am cerut o statistica pentru doar doua posturi de televiziune ce apartin trustului familiei lui Dan Voiculescu - Antena 1 si Antena 3 si provine de la Kantar Media, societatea care asigura masurarea audientelor televiziunilor.  Conform acesteia,  in intervalul 8 august ora 21.30 - 10 august ora 17.00, Antena 3 a difuzat  96 de stiri in legatura cu "plimbarea", si 58 de spoturi "Plimbarea libertatii", difuzate cate doua in fiecare ora de emisie.  La acestea, se adauga 52 de difuzari ale spotului "Plimbarea libertatii" de catre Antena 1. Kantar Media nu a inregistrat stiri difuzate de postul generalist, dar este greu de crezut ca acestea nu au fost difuzate in buletinele de stiri. In plus, Kantar Media nu inregsitreaza spoturile din intervalul nocturn 02.00 - 07.00, adica cinci ore de emisie. Iata de ce este importanta propria monitorizare a CNA, 24 de ore din 24. Acum poate ca se inteleg mai bine motivele unei pene de curent la timpul potrivit, in zona de monitorizare a CNA.
 • Din propria-mi monitorizare, reiese ca spoturile "Plimbarea libertatii" au fost urmate, fiecare, de un alt spot in care, pe imaginile cu o multime participanta la un eveniment al Antena Group, era montata din off vocea lui Mircea Badea, care intreba: "Daca oamenii rai vin dupa mine si dupa Mihai Gadea, cine ne apara?". Asadar, se adauga inca 58 de spoturi de incitare la protest difuzate pe Antena 3.
 • Adaug  insa cate doua spoturi ori cinci ore pe noapte nemonitorizate de Kantar Media ori doua nopti (vineri spre sambata si sambata spre duminica) si obtin inca 20 de spoturi doar pe Antena 1. Antena 3 dubleaza numarul, avand in vedere ca a difuzat, legate, doua spoturi pro-miting: plus 40 de spoturi pe durata noptii.  Aritmetica spoturilor difuzate de Antena 3 in 43 de ore de emisie arata 156 de spoturi si 96 de stiri. Adunam si 78 de spoturi difuzate de Antena 1 si obtinem 234 de spoturi si 96 de stiri, adica un total de 330 de productii audiovizuale doar in legatura cu actiunea "Plimbarea". Nu am socotit orele de emisie dedicate dezbaterilor, desi in fiecare dezbatere s-a vorbit mult despre aceasta miscare de protest ata de o hotarare judecatoreasca definitiva sau, dupa unii, de solidarizare cu Antena 3.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7385 vizualizari

 • +18 (22 voturi)    
  poate se sesizeaza DNA (Joi, 14 august 2014, 17:43)

  misa2002_2006 [utilizator]

  poate se sesizeaza DNA si o ia nitel la intrebari si pe mandra asta..
  Doamne ajuta!
 • -21 (23 voturi)    
  nu numai becuri si prize... (Joi, 14 august 2014, 17:45)

  Gustav666 [utilizator]

  Sa vina si cu scaune. De unul din ele are nevoie si Jucan, la cap.
  • +12 (16 voturi)    
   Asta e diferenta (Joi, 14 august 2014, 19:02)

   Andrei Bz. [anonim] i-a raspuns lui Gustav666

   Asta e diferenta intre noi basistii si voi antenistii. Noi avem idealuri pentru care luptam si venim cu argumente. Voi veniti cu mistouri lipsite de substanta si obscenitati (Badea).
 • +15 (19 voturi)    
  Legea care coordoneaza CNA (Joi, 14 august 2014, 17:47)

  Maniu [utilizator]

  trebuie refacuta pentru a permite, daca acum nu o face, tragerea la raspundere a acestei "institutii".
  • +11 (11 voturi)    
   In orice tara (Joi, 14 august 2014, 19:07)

   Andrei Bz. [anonim] i-a raspuns lui Maniu

   In orice tara nu atat legile asigura 100% buna functionare eficienta, libera, echitabila si democratica a institutiilor statului. O buna parte vine de la un consens al clasei politice pentru lupta pentru interesul comun. De-asta oamenii din diferite locuri ale spectrului politic se intalnesc practic "la mijloc" pentru a rezolva rapid si eficient niste probleme.

   In Romania lui Ponta, partidul sau (PSD) si cu el lucreaza pentru subminarea legilor, pentru gasirea chichitelor ce permit abuzurile de toate felurile pentru a trage mai multe beneficii pentru propriul partid. In felul asta, indiferent ce legi avem, lucrurile tot nu vor functiona cum trebuie.

   Abuzurile din ultimele zile, asa, nerusinate, taranesti, pe fata (oprirea curentului la CNA, proteste in strada pentru rasturnarea instantelor judecatoresti, calomnii sub orice critica la Antena 3) te duc cu gandul la o dictatura africana.
  • +7 (7 voturi)    
   gresesti (Joi, 14 august 2014, 19:11)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

   Legea e scrisa bine. Cine sa-i traga la raspundere? Trebuie sa fie o institutie independenta si este. Daca poporul voteaza infractori in parlament (in mod democratic - alegeri corecte..) atunci e de asteptat sa avem institutii care functioneaza pe masura votului.
  • +1 (1 vot)    
   de acord! (Luni, 18 august 2014, 13:31)

   misa2002_2006 [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

   o lege care sa poata permite tragerea la rapsundere a tuturor institutiilor!
   si as vrea o lege pentru a putea trage la socoteala toate esecurile guvernantilor, care una promit in campaniile electorale, facute pe bani publici, si basca fac.
   sa plateasca pentru nerealizarile lor, pentru ca au fost alesi doar pentru ca au promis, nu pentru ca ne-a placut fetele lor! ca nu suntem ca concursuri de miss!
 • +6 (6 voturi)    
  Din nou (Joi, 14 august 2014, 18:57)

  Bazil [utilizator]

  este ceata in anumite zone ale Bucurestiului.
 • +8 (8 voturi)    
  Ajunge ! (Joi, 14 august 2014, 19:48)

  Fisherman [utilizator]

  Conducerea actuală a CNA trebuie să-și dea demisia !
  CNA atentează la Dreptul Omului de a fi informat corect.
  Să analizăm Art 31 din Constituție:
  ”ARTICOLUL 31
  (1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.
  (2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.

  (3) Dreptul la informaţie nu trebuie să prejudicieze măsurile de protecţie a tinerilor sau securitatea naţională.

  (4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.

  (5) Serviciile publice de radio şi de televiziune sunt autonome. Ele trebuie să garanteze grupurilor sociale şi politice importante exercitarea dreptului la antenă. Organizarea acestor servicii şi controlul parlamentar asupra activităţii lor se reglementează prin lege organică. ”

  Așadar, atât autoritățile publice cât și cele particulare din mass-media au obligația de a nu ne minți !

  CNA este paznicul acestei obligații dar această obligație nu este satisfăcută sub conducerea actuală.

  Laura Georgescu nu își îndeplinește obligația constituțională deci trebuie să-și dea demisia !
 • +2 (2 voturi)    
  la ora 11 se lucreaza (Joi, 14 august 2014, 20:27)

  BME [utilizator]

  din pacate oamenii sunt la serviciu la ora aceea. Liberi sunt doar pensionarii si someri. Ne pare rau dar nu putem veni chiar daca va sprijinim si suntem de acord cu dvs
 • +1 (1 vot)    
  Dovezi mai clare (Vineri, 15 august 2014, 8:12)

  maeunu [utilizator]

  Trebuie sa fi tampit daca nici dupa ce se intampla la CNA, sa nu intelegi ca PSD vrea sa ne arunce 20 de ani inapoi. Problema mare este lipsa de informare, cred ca peste 50 % din romani nu stiu ce reprezinta aceasta institutie si ce rol are.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by