Discovery Networks Europa Centrala & de Est, Orientul Mijlociu si Africa (CEEMEA), parte a Discovery Communications, a anuntat miercuri fuziunea echipelor de distributie ale Discovery si Eurosport in regiunea Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa, regiune din care face parte si Romania. Noua echipa va fi responsabila de distributia unui portofoliu integrat de 22 canale, sub coordonarea Oxanei Yanushkovskaya, vicepresedinte distributie in cadrul Discovery Networks CEEMEA.

Portofoliul de canale include televiziuni de documentare, de lifestyle si de sport, precum Eurosport, Discovery Channel, TLC sau ID Xtra.

Agentii responsabili de distributia canalului Eurosport vor fi coordonati in continuare de catre Benjamin Deshayes, care preia functia de Deputy Distribution Strategy Director CEEMEA in cadrul Discovery, raportandu-i Oxanei Yanushkovskaya. Deshayes lucreaza in cadrul Eurosport din 1998, coordonand activitatile de distributie de pe pietele din Europa Centrala si de Est. Acesta a fost responsabil de mai multe proiecte importante de dezvoltare, precum localizarea canalelor in diverse tari din regiune.

Compania sustine ca in ultimele saptamani, a 25-a editie a Turului Frantei transmisa in direct de Eurosport a fost urmarita de peste 50 de milioane de telespectatori, inregistrand un record de 350 de ore de emisie pe Eurosport si Eurosport 2, din care peste 90 de ore au fost transmise in direct, in format HD.

In acelasi timp, Discovery Networks International a fost vizionat de 621 de milioane de telespectatori la nivel mondial in al doilea trimestru din acest an, in crestere cu 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In mediul online a inregistrat o crestere de 45% a traficului pe website-urile proprii, in timp ce paginile de social media au crescut cu 250%, fata de anul precedent.

In luna ianuarie din acest an, grupurile media Discovery si TF 1 au anuntat ca au ajuns la un acord prin care Discovery urmeaza sa preia controlul la Eurosport International, crescandu-si participatia de la 20%, cat are in prezent, la 51%.

Discovery Networks Europa Centrala & de Est, Orientul Mijlociu & Africa (CEEMEA) este o divizie a Discovery Communications, care ajunge la peste 2,7 miliarde de abonati in peste 220 de tari si teritorii. Programele Discovery Networks CEEMEA sunt difuzate in 19 limbi, ajungand la peste 261 de milioane de abonati din 105 tari, de pe trei continente.