Regizorul Tudor Giurgiu a prezentat astazi, pe propriul blog si pe Facebook, un teaser la viitorul sau film "De ce eu?", cunoscut pana acum sub titlul "Cristian", film inspirat din cazul procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis in 2002, cand avea doar 29 de ani. Materialul video pentru acest film promite o poveste in care serviciile de informatii ale Romaniei postcomunist au un rol major. Iar la momentul 1.01 din clip apare si chipul lui Robert Turcescu.

Robert Turcescu apare in teaser-ul pentru filmul lui Tudor GiurgiuFoto: Captura YouTube

Intrebat de HotNews.ro ce legatura este intre Robert Turcescu si acest film, Tudor Giurgiu a spus ca Robert Turcescu isi joaca propriul rol de jurnalist, dar "rolul este foarte mic - modereaza un talk-show", chit ca la vremea cand se petrece actiunea Turcescu nu realiza talk-show-uri, iar dezbaterea TV din film este "imaginara", a precizat Tudor Giurgiu.

  • In aprilie a.c., Turcescu, citat atunci de ReporterVirtual.ro, scria despre pagina sa de Facebook despre un film care ar avea sa-i creeze probleme premierului Victor Ponta. Despre actualul sef al guvernului s-a spus ca ar fi fost ultimul om care l-a vazut pe Panait inainte sa se sinucida. Ponta era, atunci, sef al Corpului de Control al guvernului Nastase. Acea mentiune a lui Turcescu nu mai apare acum pe pagina de Facebook, unde a ramas doar un comentariu ulterior: "Despre asta vorbim!", insotit de un link spre materialul ReporterVirtual.ro.

Regizorul a precizat ca pentru acest film nu a fost stabilita, inca, o data de lansare, ci doar ca va fi trimis spre selectie la Festivalul de film de la Berlin, din februarie anul viitor.

Potrivit paginii Facebook de prezentare a filmului, "De ce eu?" este regizat de Tudor Giurgiu, dupa un scenariu de Loredana Novak si Tudor Giurgiu, iar in rolurile principale apar Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile si Dan Condurache.