Audierile din dosarul Media Pro, in care se urmareste destructurarea unui grup specializat in evaziune fiscala si spalare de bani, continua si in aceste zile, au declarat miercuri, pentru Agerpres, oficiali ai Politiei Romane.

Sursele citate de agentia de stiri au aratat ca audierile se fac in baza legii si nu pot fi divulgate numele persoanelor chemate la discutii.

  • Agerpres aminteste ca in luna iulie politistii au efectuat 26 de perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov la mai multe societati, printre care si Media Pro din Buftea, pentru destructurarea unui grup specializat in evaziune fiscala si spalare de bani. Politistii bucuresteni au documentat activitatea infractionala a grupului identificat, stabilind ca 66 de societati comerciale ar fi cumparat servicii fictive de la societati fantoma in scopul deducerii artificiale si ilicite a TVA si a impozitului pe profit. Valoarea serviciilor si a produselor achizitionate fictiv este de 10 milioane de euro, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro. Au fost puse in executare 13 mandate de aducere.

Perchezitiile s-au desfasurat sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii, mai scrie Agerpres.

UPDATE Anul acesta, premierul Victor Ponta - criticat dur de publicatiile grupului Mediafax - a lansat o serie de atacuri la adresa lui Adrian Sarbu, sustinand ca acesta ar fi apelat la santaj si amenintandu-l ca va suferi rigorile legii daca nu-si plateste taxele si impozitele. In vara, si Sarbu l-a acuzat pe premier ca a "mintit" cand a spus ca i-ar fi cerut oprirea unui control ANAF. Sarbu a apreciat, in aceeasi perioada, ca Ponta "nu e nici primul, nici ultimul politician roman care confunda media cu Disneyland-ul propagandei". Mediafax a devenit si tinta mai multor actiuni ANAF, care a invocat o datorie de 21 de milioane de lei.

Acum, stirea Agerpres apare la o zi dupa ce un site, Activenews.ro, un a publicat un text critic la adresa lui Sarbu si favorabil premierului Ponta, in care se afirma ca "700 de jurnalisti", actuali si fosti angajati ai grupului Mediafax, ar fi "interogati" la Inspectoratul General de Politie. Stirea a fost preluata marti de doar cateva site-uri, iar miercuri de posturi de stiri precum Romania TV sau B1.

Romania TV - postul controlat de Sebastian Ghita - a plusat afirmand ca in fata anchetatorilor ar fi fost chemate si vedete din trustul lui Sarbu, precum Cristian Tudor Popescu si Lucian Mandruta. CTP a dezmintit, miercuri, ca ar fi fost chemat la audieri: "Dezinformarea marca RTV - pe noi culmi (...) Nimeni nu m-a chemat nicaieri!", a scris el pe Facebook, in timp ce Mandruta s-a declarat, tot pe Facebook, in aceeasi situatie cu CTP: "uimiti de ce ne spune lumea care ne suna".

B1 a prezentat dezmintirile sub forma "nu au confirmat" si a redat ce a scris Activenews, fara sa citeze, insa, acest site. B1 a adaugat ca audierile ar fi o procedura de etapa, iar audiatii ar avea calitatea de martori.