Peste 100.000 de persoane au semnat o petitie online prin care cer BBC sa-l repuna in drepturi pe Jeremy Clarkson, unul dintre prezentatorii emisiunii Top Gear, care a fost suspendat marti in urma unei dispute cu un producator al postului, relateaza Sky News, citat de Mediafax.

Jeremy ClarksonFoto: YouTube

Prezentatorul a fost suspendat, iar emisiunea lasata in asteptare, dupa ce Clarkson ar fi incercat sa-l loveasca pe un producator.

O purtatoare de cuvant al BBC a declarat ca nimeni altcineva nu a fost suspendat din cauza presupusei "ciondaneli" cu producatorul BBC, dupa incheierea unor filmari pentru emisiune la Newcastle.

Potrivit unor surse, cearta ar fi avut loc din cauza lipsei serviciilor de catering.

"Nu a fost suspendat nimeni altcineva. (Emisiunea) Top Gear nu va fi difuzata duminica. BBC nu va face alte comentarii pentru moment", a declarat purtatoarea de cuvant.

O campania online pe Change.org a fost initiata sub hashtagul #BringBackClarkson de catre bloggerul de dreapta Guido Fawkes.

Fiica prezentatorului, Em Clarkson, a postat un mesaj de sustinere pe Twitter. "O, BBC te rog primeste-l inapoi... A inceput sa gateasca...", scrie ea.

La cateva ore dupa anuntarea suspendarii, coprezentatorul lui Clarkson James May a scris, tot pe Twitter, "Se pare ca nu (va fi difuzata emisiunea) Top Gear in acest weekend. Ce parere aveti de (difuzarea filmului) Plutonul 633, in loc?".

Celalalt prezentator, Richard Hammond, i-a raspuns "Nu, desigur, Last of the Summer Wine; nimeni nu va observa diferenta. Buna treaba".

Clarkson, care a comis o serie de gafe ultramediatizate in ultimii ani, a primit ceea ce compania a prezentat drept "avertismentul final" in 2014.

Prezentatorul ar fi folosit un cuvant cu caracter rasist in timp ce recita cantecelul "Eeny, Meeny, Miny Moe" in timpul unor filmari pentru BBC2. El s-a declarat "ingrozit" ca ceea ce a spus a sunat ca "negru", iar cuvantul a fost editat.

Tabloidul The Sun, unde Clarkson este editorialist, scrie ca acesta a ridicat din umeri cand a aflat despre suspendare si il citeaza spunand "beau frumos o bere rece si astept sa treaca fara efect".

Ziarul citeaza de asemenea o sursa care subliniat ca prezentatorul este nevinovat. "Nu a lovit pe nimeni", a insistat aceasta sursa.