Presedintele CNA Laura Georgescu, audiata marti in Parlament dupa ce mai multi membri ai Consiliului si-au retras sprijinul pe care i l-au acordat ca sef al institutiei, a spus ca ca-si va da demisia "cand mi se dovedeste prima oara ca am incalcat legea" - lucru pe care, sustine ea, nu l-a facut niciodata, potrivit B1 TV. Pe de alta parte presedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, Gigel Stirbu, a spus, citat de Mediafax, ca Parlamentul ar trebui sa ia in perioada urmatoare o decizie privind CNA si presedintele acestui for.

  • Membru CNA: Am fost chemat la DNA intr-un caz in care Laura Georgescu mi-a ascuns un document

Audierile de la Comisia pentru Cultura din Camera au avut loc dupa ce sase membri ai CNA au votat, saptamana trecuta, o decizie de retragere a sprijinului acordat Laurei Georgescu in functia de presedinte al CNA si de a se adresa Parlamentului pentru ca aceasta sa fie revocata din functie. Decizia a fost luata desi Legea audiovizualului nu prevede posibilitatea de a demite un membru CNA decat in conditii care nu se aplica in situatia actuala de la Consiliu.

  • Laura Georgescu, citata de B1 TV: "Nu am incalcat in viata mea legea, cu atat mai putin pe perioada mandatului pe care l-am avut in aceasta institutie. Mi s-a mai sugerat acest lucru. Cand mi se dovedeste prima oara ca am incalcat legea nu trebuie sa mi-o solicite nimeni, mi-o dau singura", a declarat sefa CNA. Nu exista majoritate in CNA, ca nu suntem partide politice. In secunda in care suntem 8 prezenti, 6 voturi care duc la luarea unei decizi, nu exsita o majoritate intotdeauna aceeasi,  Nu suntem in Parlament".
  • Gigel Stirbu, presedintele Comisiei de Cultura: "In ultimele luni, in ultimul an, poate si mai bine, am asistat destul de des la mai multe situatii in care aceasta institutie (...) A fost in mijlocul unor scandaluri, care au razbatut in media. Multi membri ai Consiliului au fost chemati la parchetele sau la organele judiciare pentru a lamuri anumite probleme care faceau parte din anumite spete penale (...) Cred eu ca, si este un punct de vedere personal, lucrurile au ajuns destul de departe, aceasta institutie in situatia in care o majoritate din CNA, printr-o hotarare scrisa, decide ca institutia este blocata si ca nu poate continua in aceasta formula de conducere. Asa cum spuneam, din punctul meu de vedere, lucrurile au ajuns intr-o situatie in care legiuitorul trebuie sa decida ce face mai departe".

Tot cu ocazia audierilor de marti, Valentin Jucan, membru CNA, a aratat ca anul trecut a fost chemat la DNA pentru un caz in care presedintele Laura Georgescu i-ar fi ascuns un document, noteaza Mediafax.

Valentin Jucan, vorbind despre situatia licentei audiovizuale a Giga TV, in care DNA a declansat in toamna o investigatie in care Laura Georgescu a fost, printre altii, pusa sub urmarire penala:

  • "Am fost chemat anul trecut la DNA pentru a da clarificari privind modul in care CNA a reglementat situatia unei licente audiovizuale. Aflu acum ca votul a fost viciat prin faptul ca presedintele CNA mi-a ascuns o pozitie oficiala a serviciului Juridic (al Consiliului, n.r.). Nota de la serviciul Juridic nu mi-a fost adusa la cunostinta, aceasta fiind ascunsa de doamna Laura Georgescu. DNA ma intreaba acum ce s-a intamplat".

Afirmatiile lui Jucan au fost respinse de Laura Georgescu, aceasta afirmand ca e vorba despre "declaratii politice" si ca fiecare membru al Consiliului are obligatia si dreptul sa obtina de la directiile institutiei orice document necesar activitatii.