Parlamentarii PSD Georgica Severin si Madalin Voicu spun ca Stelian Tanase, seful TVR, a decis sa schimbe grila TVR 1 pentru a difuza, miercuri seara, evenimentul aniversar al PNL, precizand ca acest gest reprezinta "un gest de ingerinta editoriala, cu un direct si puternic caracter politic".

Stelian TanaseFoto: Agerpres

Presedintele Comisiei pentru cultura a Senatului, Georgica Severin, si vicepresedintele Comisiei pentru cultura a Camerei Deputatilor, Madalin Voicu, spun, intr-un comunicat citat de Mediafax, ca "banii publici nu trebuie folositi pentru a favoriza actiuni cu iz electoral ale PNL".

"Circula informatia conform careia domnul Stelian Tanase, in calitate de sef al Televiziunii Publice, a decis schimbarea grilei de programe a canalului TVR 1 pentru a difuza, miercuri seara, timp de o ora, evenimentul aniversar al Partidului National Liberal. Domnul Tanase trebuie sa raspunda daca este asa, pentru ca, daca se confirma, ar fi un gest de ingerinta editoriala, cu un direct si puternic caracter politic! Un concert aniversar de partid nu poate fi un eveniment suficient de important pentru schimbarea peste noapte a grilei Televiziunii Publice, in intervalul orar in care sunt cele mai ridicate audiente! TVR este finantata din bani publici, iar banii publici nu pot fi pusi la dispozitia unui partid", spun Georgica Severin si Madalin Voicu.

Cei doi parlamentari spun ca, prin decizia aceasta, Stelian Tanase "da impresia ca isi plateste din bani publici sustinerea pe care i-o acorda PNL".

Totodata, Georgica Severin si Madalin Voicu cer conducerii Televiziunii Romane sa ofere explicatii publice cu privire la aceasta decizie si sa anunte "daca are in plan si alte ingerinte in politica editoriala a TVR".

"Cerem, de asemenea, si Consiliului de Administratie al SRTv sa se pronunte cu privire la aceasta situatie", mai spun Severin si Voicu.

Pana la momentul difuzarii acestei stiri, Stelian Tanase, presedintele-director general al TVR, nu a putut fi contactat, precizeaza Mediafax.