Agregatorul de stiri Google News are de acum si versiune romaneasca. cuprinzand stiri si articole recente din cele mai importante publicatii si bloguri din tara. Agregatorul a fost lansat la nivel mondial in 2002 in varianta beta si in 2006 in varianta oficiala, de atunci numarul de tari incluse crescand continuu. Google News este disponibil in 28 de limbi, acoperind 45 de tari.

Google News RomaniaFoto: Google.com

Google News poate fi accesat pe web la adresa news.google.ro sau prin aplicatiile de pe Android sau iOS. Veti putea accesa Google News intrand si pe sectiunea "Stiri" din partea de sus a rezultatelor cautarii.

"Indiferent din ce tara provin sau ce limba vorbesc, oamenii apeleaza la Google News pentru a citi despre fapte, opinii si perspective asupra subiectelor ce ii intereseaza. Cu aceasta noua editie in limba romana, speram sa putem ajuta sa aducem stirile mai aproape de un numar cat mai mare de romani", spun cei de la Google.

In general, Google News isi propune sa promoveze jurnalismul autentic si sa expuna utilizatorii la diverse perspective. Nu exista moderare manuala pentru selectarea importantei unei stiri. Ierarhizarea stirilor este determinata de mai multi factori, printre care:

  •     Prospetimea continutului
  •     Diversitatea continutului
  •     Continutul textual bogat
  •     Originalitatea continutului

Pentru a fi incluse, publicatiile trebuie sa indeplineasca cerintele prezentate in Centrul de ajutor. Cei care indeplinesc aceste cerinte pot solicita direct includerea accesand Google News Publisher Center.

Google News se straduieste sa includa site-uri de stiri care sunt credibile si au reputatie, si cautam mereu sa imbunatatim calitatea editiei locale. Scopul este sa oferim continut de calitate dintr-o varietate de surse - si acestea includ de la cele mai mari publicatii si bloggeri pana la cei mai mici", mai spune compania.