Directorul general interimar al TVR, Irina Radu, a trimis luni conducerii Parlamentului o scrisoare in care a atentionat ca situatia televiziunii publice s-a agravat considerabil si le-a cerut parlamentarilor sa hotarasca daca Romania mai are nevoie de un serviciu public de televiziune, potrivit Agerpres.

Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au decis trimiterea scrisorii la comisiile parlamentare de cultura si buget.

Irina Radu a aratat in scrisoare ca situatia TVR este mai grava in urma executarilor silite pe care o parte a salariatilor le-au declansat pentru obtinerea indexarii salariilor prevazute prin contractul colectiv de munca.

'Avand in vedere executarile silite aflate pe parcurs in aceste zile, este probabil sa fim in imposibilitatea de a vira salariile pe data prevazuta 15 februarie, ceea ce ar fi de natura sa deterioreze suplimentar situatia prin proteste sindicale', a mentionat Radu.

Directorul interimar al TVR propune mai multe solutii, printre care si intrarea in insolventa.

'Daca pe 15 februarie exista o sansa de a plati salariile, macar partial, pe data de 29 februarie vom fi in imposibilitatea de a le asigura, situatie care se va prelungi in luna martie si, posibil, aprilie. (...) In zilele si saptamanile urmatoare, dumneavoastra impreuna cu colegii dumneavoastra, in calitate de decidenti politici, va trebui sa hotarati daca Romania mai are nevoie de un serviciu public de televiziune si, daca da, ce fel de serviciu va trebui reconstruit pornind de la zero', a subliniat Radu