Cameramanii televiziunilor care au dorit sa transmita, luni dimineata, de la dezbaterea organizata de Ministerul Justitiei pe tema proiectelor gratierii nu au avut voie sa inregistreze si sa transmita video discutiile. Dar nevoia de informare in direct a populatiei nu a ramas, de data aceasta, fara raspuns: in momentul cand cameramanii au fost nevoiti sa plece, numerosi jurnalisti si-au scos telefoanele si au inceput sa inregistreze, iar multi dintre ei sa transmita live, pe Facebook, ce s-a intamplat la dezbatere.

In lipsa cameramanilor, live cu telefonulFoto: Captura FB / Sergiu Brega

Prima dintre transmisiile live pe Facebook asigurate din sala de Sergiu Nicolae Brega a atras, in primele patru ore de cand a inceput inregistrarea, peste 125.000 de vizualizari si a fost distribuita de peste 1.200 de ori. Transmisia live a Vice Romania a fost vazuta macar partial de peste 350.000 de ori si distribuita de peste 2.300 de ori. Euractiv.ro si Stefania Matache, dar si jurnalista Valentina Nicolae de la Casa Jurnalistului s-au numarat la randul lor printre cei care au transmis din sala de dezbatere.

Live-urile pe Facebook, cu filmari din toate unghiurile posibile, dar si inregistrarile facute cu telefonul si "urcate" ulterior pe internet au fost preluate masiv de presa online si de televiziuni, in timp ce cameramanii isi asteptau colegii reporteri sa iasa din sala. Mai jos, o parte dintre transmisiunile de la dezbaterea Ministerului Justitiei.

Live-ul Euractiv.ro:

Live-ul Vice Romania:

Live-ul lui Sergiu Nicolae Brega: