Tinerii de moda veche formeaza cea mai numeroasa categorie in randul tinerilor din Romania
In functie de stilurile de viata diferite ale tinerilor, dar si stilurile diferite de consum, studiul a diferentiat cinci profiluri de tineri: „Tinerii de moda veche” (29.7% dintre tineri se incadreaza in aceasta tipologie), „Ambitiosii calculati” (19.2%), „Pesimistii confuzi” (17.2%), „Oportunistii” (15.8%) si „Rebelii de cartier” (17.9%).
“Ceea ce stiam cu certitudine era ca tinerii adopta cel mai rapid noile tehnologii, si asta ii determina sa aiba un stil de viata fluid. Daca icon-ul de astazi al muzicii este iPod-ul, maine s-ar putea sa fie cu totul altceva. Noi, industria comunicarii, trebuie sa ne adaptam din mers. LeoYouth este o incercare de a genera un portret “la cald” al generatiei tinere. Unul care sa nu omogenizeze pe nedrept, ci care sa respecte diferentele dintre tineri.”, a declarat Andrei Balan, Strategic Planner la Leo Burnett.
Potrivit studiului realizat de agentia Leo Burnett, "tinerii de moda veche” sunt cei care "nu preiau modele din tabloide, talk-show-uri sau din randul vedetelor gonflate mediatic. Nu se compara decat cu cei din jur, persoane reale. Sunt acei tineri seriosi si “ascultatori”: pentru cei “de moda veche”, familia este modelul de urmat".
Studiul sustine ca "pesimistii confuzi sunt mai degraba autodidacti", "ambitiosii calculati au un plan pentru orice", "oportunistii au brand-uri preferate", in timp ce cei mai multi dintre "rebelii de cartier sunt fani ai hip hop-ului, preluand fidel si consecvent toate valorile acestui stil de viata".
Prima parte a studiului LeoYouth dedicat tinerilor a fost data publicitatii in mai 2007, documentul realizand un portret al generatiei tinere, abordand si dimensiuni insuficient investigate anterior de alte cercetari, precum: atitudinea fata de bani, imbracaminte, tehnologie si gadget-uri, publicitate, marci si sanatate.
Studiul a fost efectuat pe un esantion reprezentativ pentru populatia tanara (16-24 de ani) din orasele mari din Romania.
Leo Burnett este o agentie de publicitate, detinatoare a titlului de Agentia Anului in ultimii 5 ani la Ad’Or, premiata la Euro – Effie si la Effie Awards Romania.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
se casatoreasca si sa aiba o familie candva. "
Apoi ma intreb care este versiunea feminina a "rebelilor de cartier".
Hmmm, ma intreb unde au ramas fetele din cercetarea asta ... Sau ca de obicei, profilul individului / cetateanului / persoanei publice fara fata este masculin, heterosexual si daca se poate cat mai alb ...
As zice scapare de proportii in raportul asta de cercetare.
Parerea mea..
Asta tot aud de 2-3 ani :)) Nu cred ca o sa se schimbe prea curand :))
Tinerii de moda veche sunt, in mare parte, tinere. Nu e nimic peiorativ in denumirea asta, ei sunt segmentul cel mai conservator.
poate ca studiul original include totusi aceste distinctii, dar nu apar in articol...
Data viitoare cand clientul alege o agentie trebuie sa stie (ajutat de-un studiu) ca singura agentie care s-a adresat fix acelei categorii pe care o vroia el a fost Leone Burnetone. Pai, decat sa se riste cu altii, nu-i mai bine sa aleaga aceeasi agentie?
Faptul ca studiul apare pe diverse site-uri nu face decat sa-l faca mai credibil in ochii clientului.