Televiziunea publică a anunțat, vineri, că a obținut câștig de cauză în litigiul cu Societatea Națională de Radiocomunicații (SNR), litigiu inițiat de aceasta din urmă în iunie, pentru recuperarea unei sume de peste 40 de milione de lei. Potrivit unui anunt TVR, Tribunalul București a respins miercuri cererea de ordonanță de plată formulată de SNR, dar decizia nu este definitivă.

Cladirea TVRFoto: TVR

În iunie, SNR a dat în judecată TVR pentru a recupera suma de 42,6 milioane de lei, contravaloarea serviciilor prestate și neachitate în perioada august-decembrie 2017, plus penalități de întârziere, după cum a scris HotNews.ro atunci. TVR spunea, în prealabil, că facturile respective fuseseră emise de SNR „în afara cadrului contractual aferent anului 2017”.

Potrivit anunțului de azi al TVR, SNR ceruse în instanță plata sumei de 40,75 milioane de lei. Televiziunea precizează:

  • SRTv şi SNR au semnat, la începutul anului trecut, un contract de prestări servicii de preluare, transport şi difuzare a programelor televiziunii publice, pe cale terestră, în format analog şi/sau digital, valabil până în data de 8 iulie 2017.
  • Cele două părţi au încheiat şi un act adiţional cu o clauză conform căreia, în cazul în care, prin efortul celor două entităţi, Ministerul Finanțelor Publice ar fi alocat fonduri la rectificarea bugetară, valoarea contractului s-ar fi majorat astfel încât să acopere şi prestaţiile estimate pentru intervalul august-decembrie 2017. Întrucât, la rectificarea bugetară aceste fonduri nu au fost obţinute, valoarea contractului a rămas nemajorată.
  • Astfel, TVR a avut de achitat, pentru 2017, obligaţiile financiare convenite exclusiv prin contractul încheiat iniţial între părţi, fapt confirmat prin hotărârea instanţei din data de 5 septembrie a.c. Decizia instanţei nu este definitivă.