Curtea de Apel București a respins cererea de chemare în judecată a Times New Roman în procesul cu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, care a sancționat publicația pentru articolul ”Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști”. Instanța a considerat cererea ”astfel cum a fost completată, ca neîntemeiată”. Hotârârea poate fi atacată cu recurs in termen de 15 zile.

Liviu Dragnea, insotit de iubita la Congresul PSDFoto: Hotnews

”Curtea de Apel București menține în integralitate hotărârea CNCD în cazul Times New Roman - încă o contribuție pentru a stabili limitele libertății de exprimare - așteptăm cu interes motivarea!”, a scris pe Facebook președintele CNCD, Csaba Asztalos.

Informația a fost oferită inițial de G4media.ro.

Istoric:

Pe 25 APRILIE 2018, Consiliul pentru Combaterea Discriminării a sancționat publicația Timesnewroman.ro, pentru articolul “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, …’’. CNCD anunță că a amendat cu 5.000 de lei societatea care administrează publicația, tot cu 5.000 lei pe autorul articolului, cu 3.000 lei pe editorul șef și tot cu 3.000 lei pe administratorul Infant Media SRL.

Pamfletul făcea referire la iubita lui Liviu Dragnea, Irina Alexandra Tănase, prezentă în martie la Congresul extraordinar al PSD în primul rând al Sălii Palatului, alături de premierul Viorica Dăncilă și de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a întrunit miercuri, 25.04.2018, în ședință de soluționare a petițiilor.

Consiliul a decis că “articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, …’’, prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate al acestora”, anunță instituția.

CNCD a “aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei pentru Infant Media SRL, care administrează publicația, 5.000 lei pentru autorul articolului, 3.000 lei pentru editorul șef și 3.000 lei pentru administratorul Infant Media SRL și obligația de a publica pe www.timesnewroman.ro un rezumat al hotărârii în speță (pentru o perioadă de 30 de zile) precum și în două cotidiene naționale”, se arată în comunicat.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitatea de voturi a celor prezenți (8), cu excepția amenzii privind administratorul societății comerciale (două voturi împotrivă).

Alex Dona, managing partner la Times News Roman, consideră că sancționarea publicației umoristice de către Consiliul pentru Combaterea Discriminării, pentru articolul “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști”, „mai rapid decat a făcut-o vreodată și cu o proporție covârșitoare de voturi”, arată „un servilism ieșit din comun”.

”CNCD s-a pronunțat în cazul intentat nouă de către cele 5 doamne ale PSD-ului. A facut-o mai rapid decat a făcut-o vreodată și cu o proporție covârșitoare de voturi arătând un servilism ieșit din comun. Mai mult, eu am fost amendat si pe firma și pe persoană fizică. Nu rămâne așa, asta pot să o garantez”, a scris acesta, pe contul lui de Facebook.

Irina Tănase, Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, Carmen Dan si Olguța Vasilescu au depus la Tribunalul Bucuresti, Secţia a-III-a Civilă, pe 30.03.2018, o ”actiune in raspundere delictuala” impotriva firmei Infant Media SRL, a administratorului acesteia, Dona Alexandru Lucian, a lui Ovidiu Eftimie si Petrar Călin.

Miercuri, Consiliul pentru Combaterea Discriminării a amendat Timesnewroman.ro cu 16.000 lei, pentru un pamflet in care era criticată iubita lui Dragnea.