Înaintea zilei în care CNA este așteptat să decidă dacă prelungește sau nu licența postului Realitatea TV, pentru care a fost cerută declanșarea falimentului, site-ul acestei televiziuni preia un articol în care se susține că forul audiovizual ar încălca legea, iar membrii săi ar risca procese în cazul în care n-ar vota prelungirea licenței. Tot luni, membrul CNA Radu Herjeu a denunțat, pe Facebook, "tentativele de presiune" prin articole de presă.

Articolul Realitatea.net despre CNAFoto: Captura Realitatea.net
  • CNA trebuie să decidă dacă prelungește licența acordată companiei Realitatea Media, pentru postul Realitatea TV, în cazul căruia Curtea de Apel a cerut declanșarea procedurii falimentului. Licența expiră pe 30 octombrie, iar la audierile desfășurate joia trecută membrii CNA au decis să amâne o decizie până marți, 29 octombrie, cu dorința de a discuta subiectul și cu ANAF, unul dintre creditorii principali ai Realitatea. Detalii despre discuțiile de joi

Săptămâna trecută, Cozmin Gușă a spus că nu dorește să facă "spectacol" pe tema prelungirii licenței, insistând în schimb că forul audiovizual ar deveni, prin lipsa de precedent, un soi de instanță ce ar decide falimentul sau supraviețuirea companiei.

Duminică, site-ul Realitatea.net a preluat un articol publicat inițial pe un alt site, Lumeapolitică.ro, în care este prezentată pe larg perspectiva Realitatea privind propria insolvență și situația datoriilor. În același articol, se afirmă, între altele:

  • "CNA încalcă o lege organică"
  • "Refuzul Consiliului Național al Audiovizualului de a prelungi licența Realitatea TV poate avea consecințe dramatice pentru membrii consiliului. Practic, Consiliul este autorizat prin art. 17 din Legea Audiovizualului să "stabilească condițiile, criteriile şi procedura pentru acordarea licențelor audiovizuale analogice şi digitale"."
  • "Dacă nu prelungesc licența Realitatea TV, membrii CNA încalcă direct Legea 504/2001 și devin pasibili de abuz în serviciu. Ar fi putut scăpa, la fel ca membrii FRF, dacă încălcau numai Decizia proprie."
  • "CNA s-ar putea îndrepta împotriva membrilor pentru prejudiciu. Chiar dacă votul împotriva licenței pentru Realitatea TV nu ar fi de natură penală, prejudiciul va exista. În acest caz, instituția urmează să fie urmărită în instanță de patronii Realitatea TV, de stat prin ANAF și de alți creditori care nu și-ar mai putea recupera banii."

Luni, Radu Herjeu, membru CNA, a denunțat pe pagina sa de Facebook "tentativele de presiune asupra membrilor CNA prin "articole" de presă în care li se spune cum pot ei plăti despăgubiri de milioane dacă respectă Legea Audiovizualului (...).

Mesajul lui Radu Herjeu: