Discovery România a răspuns negativ, vineri, propunerii făcute de Telekom pentru a reveni în oferta operatorului, după ce negocierile pentru prelungirea contractului au eșuat la sfârșitul anului, posturile Discovery&Eurosport încetând să mai fie distribuite de Telekom de la 1 ianuarie. Discovery afirmă, într-o poziție transmisă HotNews.ro, că propunerea ca posturile sale să fie incluse într-un pachet special "ne discriminează".

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Vineri, după două săptămâni de tatonări ce au inclus intervenții și dispute publice din partea ambelor companii, Telekom România a transmis o scrisoare deschisă Discovery prin care propunea: "crearea unei extra-opţiuni sau a unui pachet suplimentar Discovery-Eurosport, pentru care fiecare client poate opta. De asemenea, Telekom Romania anunţă public faptul că tarifele pe care Discovery le va aplica pentru această extra-opţiune sau pentru pachetul suplimentar nu vor genera niciun profit sau comision tehnic pentru companie – ceea ce înseamnă că Telekom nu va adăuga nicio marjă la aceste tarife. Astfel, fiecare leu rezultat din acest tarif va merge direct către Discovery." - Detalii

Vineri seară, într-o poziție transmisă HotNews.ro, Discovery anunță că nu poate accepta propunerea, deoarece "discriminează" posturile sale, dar "rămânem deschiși la negocieri". Poziția Discovery, integral:

"Le cerem scuze telespectatorilor pentru că trebuie să fie martorii acestei discuții – nu aceasta a fost intenția noastră.

Credem în libertatea de a alege, câtă vreme există fair-play. Dacă Telekom România ar include TOATE canalele TV din portofoliu în pachete din care telespectatorii să aleagă, atunci propunerea înaintată ar avea sens. Însă propunerea actuală ne discriminează, izolând canalele noastre, dar menținând aceeași structură de pachete și costuri pentru celelalte canale TV. Nu credem că este o abordare corectă față de noi sau față de fanii noștri, așa că nu o putem accepta.

Rămânem deschiși la negocieri fair-play cu Telekom, purtate cu bună-credință."