Operatorii de televiziune din Franţa şi Europa trebuie să încheie alianţe pentru a putea răspunde la creşterea concurenţei venită din partea platformelor de streaming precum Netflix Inc., a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie de la M6 Metropole Television, Nicolas de Tavernost, într-un interviu acordat publicaţiei Le Journal du Dimanche, potrivit Bloomberg, citat de Agerpres.

StreamingFoto: Captura CNN

Potrivit lui Tavernost, cooperarea între marile posturi de televiziune este cel mai important subiect pentru următorii cinci ani şi pentru acest lucru este nevoie de o modificare a reglementărilor franceze şi europene. Organismele de reglementare sunt „deosebit de stricte” când vine vorba de supervizarea demersurilor pentru crearea unor servicii de tip „video on-demand” (conţinut video la cerere - n. r.) lansate de M6 şi rivalii săi francezi, a apreciat de Tavernost.

În prezent, nu există planuri pentru o alianţă între M6 şi rivalul Television Francaise 1 SA, a precizat el pentru Le Journal du Dimanche, adăugând că este nevoie de o alianţă între grupurile franceze dacă se doreşte ca Franţa să îşi păstreze poziţia competitivă pe plan internaţional.

În ultimele săptămâni, cheltuielile cu publicitatea pentru televiziune şi radio s-au îmbunătăţit după ce au scăzut foarte mult în perioada crizei coronavirusului, a spus Nicolas de Tavernost. Potrivit acestuia, M6 are perspective bune, în cazul în care criza nu se înrăutăţeşte.