Vicepreședintele Comisiei pentru Educație, deputatul liberal Alexandru Muraru, solicită o Comisie specială de anchetă pentru Televiziunea Publică și Radioul Public considerând că respingerea raportului de activitate nu ar fi suficientă, acest lucru însemnând că ”nu vom afla niciodată nivelul cenzurii, al propagandei pesediste și al deturnării din banii publici din aceste instituții”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform regulamentului Camerei Deputaților acest lucru trebuie demarat de minim 50 de deputați din două grupuri parlamentare.

”Numeroasele derapaje, acte de cenzură, răfuieli interne, scandaluri publice financiare, știri și acțiuni sistematice croite pentru a proteja PSD și pentru a denatura activitatea partidelor de dreapta, talk-show-uri transformate în acte zilnice de propagandă pro-PSd și de instigare a populației pentru nerespectarea măsurile de protecție împotriva Covid 19, suspiciuni numeroase de deturnări de fonduri, marginalizarea jurnaliștilor credibili și incomozi, invitarea cu predilecție a comentatorilor politici refuzați de alte posturi de media pentru conduita lor precară, cunoscuți ca vajnici apărători ai PSD, toate aceste lucruri și multe altele trebuie să fie devoalate în Parlament”, spune Muraru într-un comunicat remis HotNews.ro.

Acesta apreciază că cele două instituții de media publice au purtat o campanie de susținere a PSD în ultimii ani.

”Prin conducerile SRTV și SRR și prin cei care coordonau știrile și principalele talk show-uri, dar și prin alți pioni transformați în „realizatori” sau „producători”, în ultimii ani, orice echilibru politic a fost deturnat în favoarea unui partid care a distrus statul de drept, a proiectat scoaterea României din UE, iar în ultimul an a sabotat combaterea pandemiei prin dinamitarea tuturor măsurilor administrative și medicale. Publicul trebuie să afle realitatea din aceste instituții! Jurnaliștii, angajații și colaboratorii trebuie să aibă posibilitatea de a se adresa oficial, nu pe la colțuri, în vreme ce deputații care vor compune comisia trebuie să solicite documente și expertize oficiale asupra contractelor, plăților, înțelegerilor încheiate de aceste două instituții.”, mai spune liberalul.

Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai, care este și preşedintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, afirmă că TVR 1 a avut de Revelion „un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie”, el anunțând că va chema în curând la Parlament reprezentanții CNA pentru a oferi un punct de vedere asupra acestei situații.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, sâmbătă, Iulian Bulai afirmă totodată că șefa TVR, Doina Gradea, trebuie să plece din funcție. „Firea, Olguța și Dăncilă au plecat. Doina Gradea trebuie să plece din TVR și să ia cu ea și pe partenerii PSD care au mai rămas acolo”, a scris el.