Jurnalistul Adelin Petrişor și prezentatorul de știri Daniel Coman părăsesc Televiziunea Publică, primul după 11 ani, iar al doilea după 6, ambii găsindu-și loc în viitorul Euronews România, potrivit Paginademedia.ro.

Adelin PetrisorFoto: Arhiva personala

Ei sunt doi dintre cei 10-15 jurnaliști care au trecut de concursul Euronews România și au fost declaraţi "eligibili" din cei aproximativ 100 înscriși.

Contactat de Paginademedia.ro, Adelin Petrişor a declarat, fără alte detalii, că urmează să părăsească TVR la sfârşitul lunii viitoare, pentru a se alătura echipei Euronews.

La rândul lui, Daniel Coman a confirmat mutarea. El a precizat pentru Paginademedia.ro că va intra în noua calitate de jurnalist Euronews România în luna februarie.

Adelin Petrişor pleacă din TVR după peste un deceniu. A venit la Televiziunea Publică în septembrie 2010. Înainte, lucrase 10 ani la Observator şi Antena 3 şi doi ani la Realitatea TV.

Daniel Coman a venit în TVR în 2016, de la Observatorul Antenei 1. La postul public a fost reporter pe economic, iar apoi a intrat ca prezentator. A prezentat iniţial jurnalele de dimineaţă, apoi ediţii speciale şi jurnalul de la ora 14.00.

A realizat emisiunea economică "Pe datorie", difuzată de TVR 1 în anul 2021.

Euronews România este filiala mărcii Euronews, care va livra ştiri locale, regionale, naţionale şi internaţionale prin TV şi platforme digitale. Euronews va distribui conţinut către Euronews România, care va fi difuzat pe platformele mass media româneşti alături de conţinutul original produs de canalul local. Euronews România va utiliza preponderent conţinutul editorial al Euronews care se referă la Europa, în timp ce Euronews va prelua conţinutul realizat local în articolele referitoare la România.

Euronews este un canal de ştiri internaţional de top şi una dintre cele mai cunoscute şi mai de încredere mărci de ştiri care operează în întreaga Europă. La nivel mondial, Euronews este difuzat în 160 ţări şi distribuit în aproape 400 de milioane de case - inclusiv în 67% din locuinţele din Uniunea Europeană şi Marea Britanie. În fiecare lună, Euronews ajunge la aproximativ 150 milioane de oameni, atât pe canale TV, cât şi platforme digitale, conform Global Web Index (Q1, 2020), potrivit News.ro.