Cu o experiență de peste 20 de ani în TVR, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciolacu, Mihai Constantin, a avut mai multe surse de venituri anul trecut, dar cei mai mulți bani nu au fost încasați de la Televiziunea Publică, ci din poziția de director executiv al AOMR - Asociația care preprezintă Orange, Vodafone și Telekom Mobile.

Mihai ConstantinFoto: Inquam Photos / George Călin

Jurnalist și specialist în comunicare, cu o carieră de peste 25 de ani în presa scrisă și de televiziune, moderator și prezentator de evenimente, Mihai Constantin a fost numit purtător de cuvânt al Guvernului în luna iulie din acest an.

Venituri de la TVR, AOMR și două firme

Până la numirea în funcția de secretar de stat, purtător de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin a lucrat peste 20 de ani la Televiziunea Publică (TVR), ultima poziție fiind de jurnalist senior al departamentului de știri. Printre altele, acesta realiza și prezenta rubrica de educație digitală GhiDigital.

În același timp, până la numirea în Guvernul Ciolacu, Mihai Constantin a fost și director executiv al Asociației Operatorilor Mobili din România (AOMR), asociație care reprezintă interesele Orange, Vodafone și Telekom Mobile.

Mihai Constantin a fost în această poziție din septembrie 2017, iar datele din declarația de avere, publicată recent, arată că de aici au venit și cei mai mulți bani.

Astfel, acesta a câștigat anul trecut venituri totale de peste 87.000 de lei de la TVR (peste 7200 lei/lună) și 150.000 de lei (12.500 de lei/lună) de la Asociația operatorilor mobili.

Tot anul trecut, acesta a încasat 17.500 de lei de la firma Grayling România pentru moderarea de evenimente.

În plus, acesta a mai avut venituri de circa 82.000 de lei din returnarea unor împrumuturi acordate anterior firmei Rating Media SRL, la care Mihai Constantin este administrator, potrivit informațiilor Termene.ro, actualizate la data de 1 septembrie 2023.

Rating Media se ocupă cu „activități ale agențiilor de publicitate” și este deținută integral de Mihai Sanda Mărioara.

Datele Termene.ro sunt confirmate și de cele de la Registrul Comerțului, în care se arată că Mihai Constantin este administrator al firmei Rating Media.

  • HotNews.ro a solicitat purtătorului de cuvânt al Guvernului să ofere explicații privind legătura sa cu această firmă și persoana care o controlează și vom reveni cu răspunsuri imediat ce le vom primi.

Mihai Constantin a împrumutat Rating Media cu aproape 300.000 lei. Alte două împrumuturi către persoane fizice

Tot în declarația de avere se mai arată că Mihai Constantin a împrumuttat anul trecut firma Rating Media cu aproape 300.000 de lei.

Nu este clar dacă „veniturile din returnare creditare din partea Rating Media” pe care le-a încasat anul trecut sunt aferente împrumutului acordat anterior acestei firme.

  • HotNews.ro a solicitat o explicație și pe acest subiect și vom reveni cu răspunsuri imediat ce le vom primi.

În plus, Mihai Constantin a mai împrumutat anul trecut alte două persoane fizice cu 22.000 de lei și 8.500 de euro.

Fără datorii la bănci, dar cu mai multe proprietăți cumpărate și o colecție numismatică și de tablouri și sculpturi

Datele din declarația de avere arată că Mihai Constantin și-a cumpărat în anul 2017 o casă de locuit de 117 mp, un teren agricol de 3800 mp și două terenuri intravilane de 597 mp și 1113 mp în localitatea Gorgota din județul Prahova.

Mihai Constantin mai are un apartament de 57 mp în București.

În plus, acesta are o colecție numismatică și aproximativ 100 de tablouri și sculpturi de autori contemporani, dobândite în perioada 2008-2023, valoarea estimată fiind de 50.000 de euro.

Mihai Constantin nu are datorii la bănci.