O solicitare de introducere la nivel național, pe toate canalele de televiziune și radio, a unui mesaj de avertizare cu privire la riscurile jocurilor de noroc și dependența asociată jocurilor de noroc a fost depusă de Asociația Code for Romania la Consiliul Național al Audiovizualului.

Jocuri de norocFoto: Inquam Photos / George Călin

„Demersul vine în săptămâna în care organizația a lansat platforma SanatateaMintala.ro, a doua soluție din Campania Așteaptă-te, române. #PUTEM3000*, în care Code for Romania a promis că va lansa câte o soluție digitală pentru România în fiecare săptămână până la sfârșitul anului. Platforma vine cu informații vitale privind afecțiunile de sănătate mintală, inclusiv probleme comportamentale precum dependența de jocuri de noroc”, transmite Asociația.

„Propunem un text de avertizare concret și informativ, menit să sensibilizeze publicul cu privire la pericolele asociate jocurilor de noroc, mesajul de bază al campaniei fiind acesta:

Cât te costă de fapt jocurile de noroc? Renunță la ele înainte să fie prea târziu.”, transmite Asociația.

La mesajul de bază se adaugă informație suplimentară, cu variante difuzabile alternativ, precizează Code for Romania.

  • „Pentru fiecare persoană dependentă, alte șase persoane dragi sunt afectate. / Dependența de jocuri de noroc vine cu o rată a suicidului mai mare decât în cazul oricărei alte dependențe. / Copiii și adulții vulnerabili sunt expuși riscului de a deveni dependenți de jocurile de noroc. / Îți poți pierde familia, prietenii, locul de muncă, viața”, mai arată mesajele propuse de asociație.