Grupul german Axel Springer, editorul tabloidului Bild, a anunțat luni că își aprofundează parteneriatul cu editorul de software Microsoft în domeniul inteligenței artificiale, primind o plată în schimbul punerii la dispoziție de conținut, potrivit AFP.

Inteligenta artificialaFoto: Shutterstock

Parteneriatul prevede că „Axel Springer va colabora cu Microsoft pentru a testa experiențe inovatoare de chat bazate pe inteligență artificială, în care utilizatorii pot fi informați și interacționa cu conținutul jurnalistic al Axel Springer”, potrivit unui comunicat de presă.

Această punere la dispoziție de conținut pentru produsele Microsoft va aduce companiei Axel Springer un comision, care nu este specificat în comunicatul de presă.

În plus, va fi extinsă colaborarea existentă pe proiecte de inteligență artificială, cum ar fi asistentul Hey_ AI, alimentat de serviciile cloud Azure OpenAI.

„Această nouă generație de inteligență artificială transformă aproape fiecare aspect al muncii și al vieții, inclusiv modul în care oamenii caută și consumă conținut online”, a comentat Satya Nadella, CEO al Microsoft.

Aceste parteneriate în domeniul AI „sunt esențiale pentru păstrarea și promovarea jurnalismului independent și a unui peisaj media înfloritor”, a declarat Mathias Döpfner, CEO al Axel Springer.

Microsoft și Axel Springer colaborează de mai bine de 15 ani, începând cu accesul la conținutul cotidianului Die Welt, înainte de a se extinde la alte titluri - Business Insider și Politico, iar acum la site-ul online al popularului cotidian Bild.

Acesta este al doilea parteneriat major al Axel Springer în domeniul inteligenței artificiale, după cel anunțat în decembrie cu OpenAI, creatorul californian al ChatGPT, pe care îl va plăti pentru a furniza rezumate ale articolelor grupului media ca răspuns la solicitările utilizatorilor.​