Site-ul romanesc de sharing Trilulilu a anuntat miercuri, intr-un comunicat de presa, ca omul de afaceri de origine franceza Alexis Bonte a devenit actionarul majoritar al companiei, dupa preluarea unui nou pachet de 41% din actiuni. Bonte a intrat in companie in urma cu cinci luni, prin cumpararea a 10% din actiuni. Noua tranzactie a avut la baza o evaluare de 2,5 milioane de euro a proiectului, ceea ce ar insemna ca Bonte a platit circa un milion de euro pentru a deveni actionar majoritar. "Proiectul avea nevoie de investitii suplimentare", a explicat pentru HotNews.ro Sergiu Biris, "Crocodilu' Sef" al Trilulilu, decizia de a vinde.

El a precizat ca aceste investitii erau necesare pentru ca Trilulilu "sa-si valorifice potentialul, iar din resurse proprii era greu. Alexis Bonte a venit cu aceasta propunere (de preluare a pachetului majoritar - n.r.) si noi am acceptat".

Potrivit lui Sergiu Biris, "momentan detin 22,5%, deci raman cu un procent motivant in companie. Am vandut putin peste 14%". Referindu-se la rapiditatea cu care a crescut valoarea evaluata a Trilulilu, el spune ca "nu traficul a fost neaparat aspectul principal al evaluarii. In ultimele cinci luni am inregistrat cresteri organice, insa pentru prima tranzactie am inceput discutiile in luna septembrie 2007 cand aveam un trafic de trei ori mai mic ca acum. Din punct de vedere al publicitatii de pe site am inregistrat rezultate multumitoare".

Pe langa preluarea acestui pachet, Alexis Bonte a decis, tot acum, sa investeasca suplimentar 300.000 de euro in Trilulilu.

"Prin intermediul unui vehicul de investitii detinut de familia sa, dl.Bonte a facut o noua investitie in valoare de 300.000 Euro in Trilulilu, achizitionand totodata un pachet de 41% din actiuni, pe baza unei evaluari de 2,5 milioane Euro a proiectului. Astfel, Alexis Bonte devine noul actionar majoritar, detinand 51% din companie. Trilulilu va functiona in continuare sub forma juridica de S.A", se arata in comunicatul de miercuri.

Acelasi comunicat il citeaza pe Biris spunand ca “lansarea de luni, 12 mai, a noii versiuni a site-ului, care contine multe funcţionalitati noi cum ar fi playlist-ul sau posibilitatile diverse de socializare, a fost un pas de baza pentru viitorul Trilulilu. Resursele adiţionale pe care le primim acum ne vor permite sa consolidam dezvoltarile tehnice, investind totodata in cresterea brand-ului si a platformei in sine".

Trilulilu este primul site romanesc de sharing (partajare de fisiere video, imagini si audio). Site-ul a fost lansat oficial in 22 ianuarie 2007. Pentru anul 2008, tinta Trilulilu era sa ajunga in primele cinci cele mai vizitate site-uri din Romania, lucru realizat deja, daca sunt luate in considerare doar site-urile cu trafic monitorizat pe Trafic.ro, unde platforma se situa miercuri pe locul 4. "Numarul unu pana la sfarsitul acestui an" este noua tinta a Trilulilu, dupa cum a afirmat Sergiu Biris pentru HotNews.ro.

Potrivit lui Sergiu Biris, cei sapte actionari de acum ai Trilulilu nu intentioneaza sa vanda din nou pachete de actiuni in viitorul apropiat, prioritatea fiind dezvoltarea platformei.

Alexis Bonte se va alatura board-ului Trilulilu in functia de presedinte iar echipa executiva va ramane neschimbata: Sergiu Biris - Director General si Andrei Dunca - Director Tehnic.